Annonce
Randers HK

Randers HK tilbage fra sommerferie: Der bliver eksperimenteret med holdsammensætningen

Mai Kragballe (i midten) er sammen med Katrine Larson de to eneste tilgange i Randers HK-truppen til den nye sæson, så cheftræner Niels Agesen har rig mulighed for at finjustere spilkonceptet i begge ender, så det passer til holdsammensætningen. Foto: Martin Ries/Jakob Lerche Fotografi
Cheftræner Niels Agesen glæder sig over, at næsten alle spillere er klar til opstarten på den nye sæson, hvor der skal eksperimenteres med holdsammensætningen og spilkonceptet til træning og i træningskampene, hvor Jan Leslies nye russiske storhold kommer på besøg.

Randers: Fire spillere har sagt farvel. To er kommet til. En masse unge træner med.

Det er det regnestykke Niels Agesen mødte ind til, da han stod i spidsen for sæsonens første Randers HK-træning mandag eftermiddag.

Samtlige spillere deltog i træningen. Næsten da.

Maria Fisker Stokholm var på sidelinjen til kyndig vejledning hos fysioterapeuten, som har til ansvar at bygge landsholdsspillerens knæ og form op igen efter næsten halvandet års skades- og graviditetspause.

Rikke Thorngaard, som er tilknyttet klubben på amatørbasis, måtte også springe over sæsonens første løbetur efter træningen i hallen, da hun i sommerpausen er blevet opereret i knæet.

De udfordringer er dog rene petitesser sammenlignet med starten på sidste sæson, så det var en positiv cheftræner, der gjorde status efter træningen.

- Vi er praktisk talt fuldtallige, og det er jo så otte mand mere, end vi var ved opstarten for et år siden, så det glæder jeg mig rigtig meget over, siger Niels Agesen, der har tænkt sig at udnytte, at spillerne er mødt friske ind.

- Jeg har alle muligheder for at få tingene sat sammen, nu når vi har en lidt anderledes sammensætning af holdet i år. Det giver nogle andre muligheder, men også nogle begrænsninger. Det, at alle er til rådighed, gør, at vi kan eksperimentere og prøve lidt mere af, inden vi beslutter os for, hvordan vi vil spille.

Annonce

Randers HK's kampe i opstarten

Randers HK - Japan, 1. august klokken 18 til Generation Handball i Viborg.

Randers HK - CSKA Moskva, 14. august klokken 19 i Arena Randers hal 3.

Ukendt modstander - Randers HK, 17. august til Ringkøbing Skjern Elite Cup.

Ukendt modstander - Randers HK, 18. august til Ringkøbing Skjern Elite Cup.

Randers HK - Team Esbjerg, 22. august klokken 18.30 i Santander Cup 1/8 finaler i Arena Randers.

Konceptet i fokus

Med cirka halvanden måned til starten på den sæson, der alt andet lige skal bruges til at vaske det forgangne års nedtur af sig, venter der spillerne en masse timer i hallen.

Konditionen har de selv taget vare på hen over sommerferien med skræddersyede træningsprogrammer, så det var allerede fra første møde lige på og hårdt med det taktiske arbejde.

- Jeg har aldrig før prøvet en sæson, hvor vi starter med at se video på den første mødedag. Det gør vi, fordi jeg ved, at udfordringen bliver at få konceptet til at sidde i skabet, så derfor kunne vi lige så godt starte med at se do's and dont's på de forskellige positioner, forklarer Niels Agesen.

Cheftræneren har afsat den første træningsuge til at fokusere på det angrebsmæssige koncept, hvor Mai Kragballe og Katrine Larson skal integreres i kronjydernes offensiv.

Herefter venter der en uge, hvor forsvarsspillet bliver omdrejningspunktet.

- Vi vil gerne kunne noget andet end bare at spille vores 6:0-forsvar med offensive backs, men det afhænger også lidt af, hvordan sammensætningen bliver på banen. Vi har nemlig ikke så mange store midterforsvarere mere, så der bliver eksperimenteret mere, end der gør angrebsmæssigt i opstarten, siger cheftræneren.

Testkamp mod Leslie

Når de to ugers målrettet træning er overstået, venter der fem træningskampe og en enkelt pokalkamp til at finpudse det hele, inden det bliver alvor i ligaen.

I testkampene venter der blandt andet Randers HK modstand fra hver sin pol af den taktiske håndbold-ABC, når det japanske landshold og Jan Leslies nye russiske storhold, CSKA Moskva, kommer til Danmark.

- Vi skal se, hvilke udfordringer vi får, når vi møder et meget bevægeligt japansk forsvar eller et klassisk russisk forsvar med store, stærke spillere. Vores koncept skal udfordres og prøves af på bedste vis, så vi kan lægge flere lag på og videreudvikle det, siger Niels Agesen.

Tidligere har Randers HK også brugt opstarten på at tage på træningslejr, men det bliver der ikke noget af i år.

- Vi skal ikke på nogen længerevarende tur. Vi har af to omgange en enkelt overnatning, hvor vi er ude og lave teambuilding og nogle andre ting, men ellers ligger fokus i hallen, siger cheftræneren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];