Annonce
Randers HK

Randers HK tilknytter tidligere spiller for resten af sæsonen: - Det var svært at sige nej

Melanie Bak (nr. 9) har trænet med i Randers HK siden august og har fra dags dato valgt at hjælpe til sæsonen ud som amatørspiller. Arkivfoto: Lars Rasborg/Scanpix
Melanie Bak, som var med til at vinde bronze med Randers HK i 2014, vender tilbage til klubben som amatørspiller for resten af sæsonen og er allerede med med EH Aalborg. Hun har trænet med i klubben siden bruddet med sin franske klub i august. Læs her, hvad Niels Agesen og Melanie Bak selv siger om skiftet.
Annonce

Randers: Når Randers HK onsdag aften løber på banen til mødet med EH Aalborg, er det med et nyt, men bekendt ansigt i truppen.

26-årige Melanie Bak, som et produkt af klubbens egen ungdomsafdeling var med til at vinde bronzemedaljer med Randers HK i 2014, kommer nemlig til at spille i klubben på amatørbasis i resten af sæsonen.

- Jeg er meget tilfreds med at kunne knytte Melanie Bak til truppen. Hun er en spiller, som med sin direkte spillestil både er farlig på egen hånd og kan bidrage i assist-spillet. Hun er meget udfordrende i sit spil og er på den måde en spiller, som kan hjælpe et hold som vores, der ikke har så meget højde, siger Niels Agesen.

Da Melanie Bak kom op gennem systemet i Randers HK, var det hovedsageligt som venstre back, men cheftræneren ser hende gøre sig gældende på flere pladser.

- Hun kan spille alle tre positioner i angrebet og dækker desuden godt op på fløjen, fordi hun er god til at erobre bolde, siger Niels Agesen.

Melanie Bak

Født: 30. januar, 1994 (26 år).

Position: Venstre back, playmaker.

Højde: 171 centimeter.

Tidligere klubber: Bourg de Péage, Brest Bretagne, Gjerpen Håndball, Union Bordeaux-Mios, København Håndbold, RK Krim, Randers HK.

Landskampe for Danmark: 3 kampe, 6 mål, debut mod Norge i 2018.

Annonce

Aldrig spille som amatør

Cheftræneren ved, hvad han taler om.

Han har haft mulighed for at se Melanie Bak an på nærmeste hold længe, da hun har trænet med i Randers HK siden bruddet med sin franske klub, Bourg de Péage, i slutningen af august.

Dengang fortalte hun Randers Amtsavis, at "det aldrig vil ske, at hun vil spille som amatør".

- Det var rigtigt dengang, men man har et standpunkt, til man tager et nyt, lyder det med et afværgende grin, inden Melanie Bak uddyber sin holdningsændring:

- Det er kommet i takt med, at jeg har fået et forhold til Randers HK. De har stået med åbne arme, ladet mig træne med og være en del af holdet, så jeg har haft det rigtig godt. Nu har klubben spurgt om min hjælp, og så var det svært at sige nej, siger Melanie Bak.

Annonce

Kommet for at spille

Bagspilleren fortæller, at hun kraftigt overvejede tilbud fra udenlandske klubber, men valget faldt på Randers HK, da hun føler, at hun kan bidrage til spillet på sin måde nærmest fra dag ét.

- Alt er lidt usikkert her midt på sæsonen, så nogle af tilbuddene har været for store chancer at tage. Jeg vil ikke tage hvad som helst. Det skal passe til mig. Jeg havde ikke sagt ja til at hjælpe Randers HK, hvis det ikke var fordi, jeg mener, at jeg kan bidrage med noget.

- Det har jeg også taget en klar snak med Niels (Agesen, red.) om. Jeg ikke bare er en ekstra spiller, for så havde jeg valgt at tage til udlandet. Jeg vil gerne spille, og det, tænker jeg også, kommer til at ske, siger Melanie Bak.

I første omgang er det til slutningen af sæsonen, men det er et åbent spørgsmål, hvad der skal ske derefter.

- Jeg ved det ikke. Jeg har haft travlt med at fokusere på, hvad der skal ske her og nu. Jeg vil se, hvordan det er at spiller herhjemme, og om det er det, jeg skal, eller om der er mere eventyr og en ny tur til udlandet i mig. Det kommer meget an på, hvordan de næste måneder bliver, siger Melanie Bak, som senest optrådte i den danske liga for København Håndbold i foråret 2015.

Annonce

Gjort det før

Det kan umuligt undgås, at den nyeste kvinde i Randers HK-trøjen ser en smule rusten ud mod EH Aalborg, advarer både Niels Agesen og Melanie Bak selv om.

Den seneste gældende håndboldkamp ligger trods alt helt tilbage i maj, hvor hun spillede om bronzemedaljer i den franske liga med Brest Bretagne.

En klub, som hun i øvrigt stødte til midt i sæsonen, da Isabelle Gulldén blev gravid. Erfaring, som får Melanie Bak til at være sikker på, at hun hurtigt kan blive et aktiv for Randers HK.

- Jeg har trænet med Randers' plan én til én indtil nu, så jeg bør være i nogenlunde lige så god form som de andre. Den del er jeg ikke bekymret for. Det er klart, at jeg mangler noget kamptræning, men omvendt tror jeg ikke, at det tager mere end en kamp eller to, før jeg nok skal være tilbage igen. Jeg har jo gjort det før, siger den nyslåede Randers HK-spiller.

Og en ting er sikker. Det kan ikke gå hurtigt nok med, at kampen mod bundproppen Aalborg bliver fløjtet i gang. Det er jo næsten seks år siden den seneste optræden i den blå trøje.

- Det bliver vanvittig fedt. Jeg glæder mig helt vildt til officielt at træde ind på hjemmebanen. Der er ingen tvivl om, at man altid har et hjerte for Randers HK, når man er fra byen. Jeg har alle år ønsket dem alt det bedste, så det er så fedt at kunne komme tilbage og bidrage med noget, siger Melanie Bak.

Kampen mod EH Aalborg begynder klokken 18.30, og den kan følges live på amtsavisen.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Frank Nørgaard kalder institutioners 'nej tak' til pixi-evangelier for en knægtelse af kristendommen: - Endnu et knæfald for islam

Danmark

Professor om coronavacciner: Den fulde effekt kommer først i sidste halvdel af 2021

Annonce