Annonce
Randers

Randers Idrætshaller tvunget til at fyre langt størstedelen af medarbejderne

Randers Idrætshaller har ingen indtægter i øjeblikket og oplever flere og flere aflysninger af arrangementer i efteråret. Det har direktør Gitte Nørgaard nu taget konsekvensen af og afskediget en stor del af virksomhedens medarbejdere. Arkivfoto: Anne Myrup Pedersen
Randers Idrætshaller har ingen indtægter i øjeblikket og har derfor været nødsaget til at afskedige 13 medarbejdere, så der nu kun er seks tilbage til at holde huset kørende. Ifølge Gitte Nørgaard, direktør i Randers Idrætshaller, var det ikke muligt at nå i mål med statens hjælpepakke om lønkompensation.
Annonce

Randers: Idræts- og foreningslivet, haller, caféer, restaurationsbranchen og motionscentre.

Det var alle grene af erhvervslivet, som var blandt de første til at blive lukket ned i Danmark for at mindske spredningen af coronavirussen.

Det siger sig selv, at det i dén grad har ramt Randers Idrætshaller, som driver Arena Randers samt en lang række andre haller og idrætsfaciliteter i resten af kommunen.

Nu, knap to måneder efter pandemien for alvor satte sit aftryk på Danmark, resulterer det i, at Randers Idrætshaller har afskediget 13 medarbejdere gældende fra 1. maj.

- Grunden er jo, at vi står med en rigtig, rigtig lækker multiarena, som vi gerne snart vil åbne. Vi havde faktisk en kalender, som så rigtig fornuftig ud i efteråret, hvor den var pænt booket op, men det forsvinder. Covid-19 bevirker, at vi får aflysning på aflysning, siger Gitte Nørgaard, direktør i Randers Idrætshaller.

Annonce

Dropper hjælpepakke med lønkompensation

Langt størstedelen af de nu afskedigede medarbejdere var allerede sendt hjem fra arbejde i april med henblik på at få del i statens hjælpepakke om lønkompensation på op til 75 procent af medarbejderens samlede lønudgifter.

Perioden for lønkompensation dækker frem til 9. juni, og det er en forudsætning, at man som virksomhed ikke afskediger ansatte som følge af økonomiske årsager i den periode.

- Vores intention var at gøre brug af lønkompensationspakken, men da tingene udviklede sig, og det hele begyndte at trække længere ud, blev vi nødt til at regne lidt længere frem end til den 9. juni. Vi er nødt til at være økonomisk ansvarlige og gøre noget ved situationen med rettidig omhu.

- Vi kunne simpelthen ikke nå i mål med den hjælpepakke. Derfor måtte vi desværre trække et andet kort og opsige størstedelen af vores medarbejdere, forklarer Gitte Nørgaard.

Randers Idrætshaller søger til gengæld om støtte til de faste omkostninger via statens hjælpepakker.

Annonce

Tocifret milliontab

Efter afskedigelserne er der seks medarbejdere tilbage i Randers Idrætshaller, oplyser direktøren.

- Vi er en håndfuld tilbage, som skal holde huset kørende og forsøge at få noget i kalenderen igen, men det er lidt op ad bakke i øjeblikket. Vores drift bygger jo på, at mange mennesker er samlet, og hvornår kan vi igen samle mange mennesker til store sportskampe, koncerter eller konferencer?

Gitte Nørgaard kan endnu ikke sige, hvilke konsekvenser det får for Randers Idrætshaller og den nye Hal 4, men hun regner med et tab på et tocifret millionbeløb, uden at hun dog ønsker at komme det nærmere.

- Vi har ingen indtægter, så vi er nødt til at sætte tæring efter næring og finde ud af, hvordan vi kommer videre. Vi har selvfølgelig nogle ting i ærmet, som vi kunne tænke os at åbne op med, men vi skal jo lige have tilladelse først. Det hele afhænger af, hvor mange vi må være samlet og hvornår. Det er der ingen, der ved noget om i øjeblikket, siger Gitte Nørgaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Kvalitet i stedet for tom reklame

Randers FC For abonnenter

Karakterer efter fuseren mod AGF: En fornem styrmand var ikke nok

Coronavirus

Live: Styrelse slår fast - skoler bør aflyse alle lejrskoler og klassefester

Annonce