Annonce
Randers

Randers-iværksætter åbner nyt escape room i Nordregrave

Jeppe Fromholt har indtil videre bygget to rum i sit Escape Room. Det ene rum er en ubåd. Foto: Mathias Fredslund Hansen
1. juli slår Jeppe Fromholt dørene op for Escape Room Randers og bliver dermed konkurrent til Locked Randers, der åbner en måned senere.
Annonce

Randers: For nylig kunne avisen fortælle, at fire unge ingeniørstuderende fra Herning er i gang med at omdanne avisens tidligere domicil i Nørregade til escape room under navnet Locked Randers. Åbningsdato er 2. august.

Nu melder endnu en spiller sig på banen, nemlig den 52-årige randrusianer Jeppe Fromholt, der åbner sit eget Escape Room Randers nogle få hundrede meter fra konkurrenten, nemlig på adressen Nordregrave 8.

Jeppe Fromholt har været i gang med sit projekt siden februar, og han opdagede først, at der var konkurrenter i nabolaget to dage før, det officielt blev meldt ud.

- Men det er, som det er. Så har Randers bare noget mere at byde på. Når folk har prøvet mine rum, kan de gå hen til de andre, siger Jeppe Fromholt, der forventer at slå dørene op til sit nye oplevelsesunivers 1. juli.

Siden februar har han været i gang med at indrette 300 kvadratmeter - med gode muligheder for at udvide. Størsteparten af håndværket har han selv stået for.

Indtil videre er der ud over en stor café, hvor man kan købe kaffe eller en sodavand, bygget to rum. En ubåd og et hotel fra 1920 med en lille mordhistorie.

Et tredje rum følger senere.

Escape rooms

Escape room som event er en genskabelse af computerspillets univers i den virkelige verden.

Deltagerne bliver låst inde i et rum og må ligesom i computerspillet udforske deres omgivelser og løse diverse gåder og opgaver for at komme ud.

Til forskel fra computerspillene har man kun 60 minutter til at komme ud. Real-life room escape, eller live/real escape game, som det også kaldes, er blevet meget populært i Asien og USA.

Trenden kom til Europa gennem Ungarn og har spredt sig til mange storbyer i resten af Europa.

Konceptet er for alvor også kommet til Danmark, og der findes efterhånden escape rooms mange steder.

Deltagerne i et escape room bliver udfordret i forskellige discipliner som f.eks. spillernes kommunikationsevner, kreativitet og kompetencer i at kunne løse opgaver, mysterier og knække koder.

Escape rooms startede i Danmark i 2013, da Timequest åbnede i Nyhavn i København.

Kilde: Wikipedia

Annonce

Iværksættertype

- Jeg er lidt af en iværksættertype. Allerede i 2008 gik jeg og legede med ideen om det her, men dengang havde jeg travlt med nogle andre ting.

Jeppe Fromholt er vokset op i Dronningborg. Han bor i dag i Romalt, men har været en del omkring på verdenskortet i sin karriere.

Oprindelig er han udlært hos belysningsfirmaet Louis Poulsen. Han har bygget huse i Sydfrankrig, og de seneste 12 år har han været selvstændig og blandt andet været involveret i konceptet Animaland.

Jeppe Fromholt regner med, at hans målgruppe ligger mellem 15-16 år og 40-50 år.

- Men jeg håber selvfølgelig, at den almindelige randrusianer har lyst til at komme forbi. Jeg håber at se en masse glade mennesker, siger Jeppe Fromholt, der åbner for booking nogle dage før, escape room'et åbner officielt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Randers HK i vanvittig kvartfinale: Det var nærmest som at slå plat eller krone i staden

CORONAVIRUS

Liveblog: Stort flertal bag ny hjælpepakke - her er de vigtigste punkter

Annonce