Annonce
Randers

Randers Julehjælp: Behovet for hjælp er steget til det dobbelte

Formanden for Mødrehjælpen i Randers, Anni Cenholt, kan konstatere, at trods åbningen af samfundet er der ikke opstået et mindre behov for hjælp. Snarere tværtimod. I Mødrehjælpen har de mærket et boom i behovet for hjælp. Arkivfoto: Ole Jakobsen
Mødrehjælpen i Randers har set et stigende behov for hjælp hele året.

Randers: - Der er absolut ikke mindre behov for hjælp nu end under corona-restriktionerne. Snarere tværtimod. Der har været et rimeligt godt boom i behovet for hjælp, konstaterer formanden for Mødrehjælpen i Randers, Anni Cenholt.

- Det har været så markant, at det er noget, som vi har måttet have op at vende i bestyrelsen. Behovet er steget til næsten det dobbelte af, hvad vi havde regnet med, konstaterer hun.

Der er absolut ikke mindre behov for hjælp nu end under corona-restriktionerne. Snarere tværtimod.

Anni Cenholt, formand, Mødrehjælpen i Randers

Det er især i forbindelse med Mødrehjælpens projekt ”En hjælpende hånd”, at det øgede behov for hjælp har kunnet mærkes. Projektet "En hjælpende hånd" giver familier mulighed for året rundt at søge om hjælp til for eksempel tøj eller kontingent til fritidsaktiviteter.

Annonce

Gavekort, ikke hjælpepakker

Inden Danmark sidste forår blev ramt af corona-pandemienen, besluttede Mødrehjælpen med virkning fra 2020 at stoppe med at uddele julehjælpspakker for i stedet at gå over til på anden måde at hjælpe familier til at få en hyggelig julemåned.

Randers Julehjælp

Randers Julehjælp er en indsamling arrangeret af Randers Amtsavis i samarbejde med Lions Club Randers Gudenaa og Randers Y’s Men’s Club.

Indsamlingen hjælper humanitære organisationer og foreninger med at sikre en god jul i randrusianske børnefamilier, hvis økonomiske midler er små.

12 organisationer, foreninger og grupper får del i Randers Julehjælp 2021:

Aktivitetsforeningen Jennumparken

Børnenes Kontor

Dansk Folkehjælp

Frelsens Hær

Giv Julen Mening

Juleteamet Randers og Omegn

Kirkens Korshær

Kirkernes Familiehjælp

Mødrehjælpen

Venligboerne Langå

Handicapcenter Kronjylland v/ Lars Petersen

Randers Menighedsplejes Legatfond

Bidrag kan indbetales på følgende konto i Sparekassen Kronjylland:

Reg.nr. 6187 kontonr. 0012387105

eller via Mobilpay på nr. 84319. Skriv navn og telefonnummer i meddelelsesfeltet.

Man er også velkommen til at komme forbi Randers Amtsavis' reception med et bidrag. Der er normalt åbent alle hverdage mellem kl. 10 og 14.

Redaktionen skriver om bidragydere, store som små, men ikke nødvendigvis alle. Hver dag bringes en oversigt over bidrag fra virksomheder og foreninger på over 5000 kroner.

Indsamlingsperioden er 14. november til 19. december.

Som sidste år planlægger Mødrehjælpen i december i år at sende tre busser med økonomisk trængte familier til Den gamle By i Århus. Under turen til Århus vil hver familie få udleveret et gavekort, som kan bruges i Den gamle By. Efter en forhåbentlig hyggelig dag med masser af julestemning får alle børnene på busturen tilbage til Randers udleveret et gavekort, som de kan bruge til at købe legetøj eller bøger for.

- Så må vi blot håbe, at vi kan gennemføre turen i år. Sidste år måtte vi aflyse på grund af de corona-restriktioner, der blev gennemført blot to dage før, at vi skulle have været af sted. Så vi måtte give dem, der skulle have været med, nogle gavekort til julen, fortæller Anni Cenholt.

Årets tur er planlagt til lørdag d. 4. december.

Annonce

Krisecentre og julemærkehjem

To andre store grupper har Mødrehjælpens særlige bevågenhed her i juletiden. Det er dels beboerne på krisecentrene i Randers og Hobro, som alle også vil få et gavekort, der kan forsøde juletiden, og dels børnene på Julemærkehjemmet i Hobro, som også alle vil fået et gavekort af Mødrehjælpen i Randers.

Foruden ”En hjælpende hånd” yder Mødrehjælpen også på flere forskellige måder hjælp og støtte til familier i sårbare situationer året igennem. I "Huset" på Dronningborg Boulevard har Mødrehjælpen således flere cafégrupper, hvor unge mødre eller kommende mødre mødes omkring et måltid og får talt om det, der rører sig i deres liv - både om det, der er svært og om de glædelige ting, der sker.

Randers Julehjælp - donationer 2021

Store og små beløb er velkommen til Randers Julehjælp, for hver en krone er med til at gøre en forskel i de familier, hvor økonomien er så stram, at det kniber med at holde jul. Her samler vi de bidragsydere, der giver 5000 kroner eller mere.

Dan Decor A/S: 5000 kr.

Randers Skipperlaug: 10.000 kr.

Rotary Randers: 15.000 kr.

Vulkan Dæk A/S: 5000 kr.

Krista Ølgod og John Sørensen: 10.000 kr.

Jysk Vin Aps: 10.000 kr.

Kronjyllands Y's Men's Club: 15.000 kr.

Lions Club Randers Gudenaa: 10.000 kr.

PL Overfladebehandling: 5000 kr.

Bidrag kan indbetales på følgende konto i Sparekassen Kronjylland på Reg.nr. 6187 kontonr. 0012387105 eller via Mobilpay på nr. 84319. Skriv navn og telefonnummer i meddelelsesfeltet.

Annonce
Randers FC For abonnenter

Rødt kort, brændt straffespark og feberramt målscorer: Lyngby stoppede Randers-talenters flotte stimer

Danmark

Lørdagens coronatal: 3744 nye smittetilfælde og 13 dødsfald

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Voldsdømt Sødisbakke-pædagog spøger stadig på Christiansborg: Nu skal ministeren endnu en gang forholde sig til problemet

Randers For abonnenter

Jens håber på et nej, så han kan blive i sit hjem gennem 11 år: Ansøgning om udvidelse af kæmpe vindmøllepark er sendt ind

Randers FC

Navne, noter og bud på startopstillingen: Keeper savner spilletid i Randers FC, tre spillere i karantænefare og back ude hos Brøndby

Randers

30-årig mand varetægtsfængslet - forsøgte at komme ind i landet på falsk pas

To mistænkte tilfælde af ny corona-variant er fundet i Danmark

Randers For abonnenter

Ups - impulskøb i millionklassen: Ejeren nåede aldrig at flytte ind i byens dyreste lejlighed, før den blev sat til salg igen

Randers

Byens æresnissebande blev udvidet med en ung æresnisse: Citychefen fik nissehue, nissetov, benvarmere og skulle øve sig i at råbe ho-ho-ho

Randers

Direktør ville gerne indføre krav om coronapas for medarbejderne: - Men vi har ikke råd

Kollegaer slækker på hygiejnen: Fagforening efterlyser mere 'corona-politi'

Randers

Randrusiansk mundbindsproducent åbner op for salg til private: Sønderbros Apotek bliver første forhandler af allergivenlige, genanvendelige mundbind

Analyse For abonnenter

Borgmesterens bitre rutsjetur: Torben Hansen mistede personlige stemmer i alle 30 valglokaler

Sport

Ugen, der gik: Randers FC-jubilæum, pengeregn over Dronningborg og kronjysk leverance til rødt og hvidt

Annonce