Annonce
Randers

Randers Julehjælp: Corona har præget hele året for Kirkens Korshær

- Vi har ikke kunnet holde ret mange af de arrangementer, som vi normalt afvikler igennem året, fortæller leder af Kirkens Korshærs byarbejde i Randers, Sarah Lund Christensen. Arkivfoto: Annelene Petersen
Kirkens Korshær må holde juleaften over flere omgange.
Annonce

Randers: For Kirkens Korshær har corona-pandemien og de restriktioner, som er fulgt med, sat sine spor i byarbejdets arbejde året igennem. Det bliver også tilfældet juleaften, hvor det traditionelle arrangement Løgstrupgården på Vestre Torv må deles op, og antallet af deltagere begrænses.

- Vi har ikke kunnet holde ret mange af de arrangementer, som vi normalt afvikler igennem året. I begyndelsen måtte vi holde helt lukket og sende to ansatte hjem, fortæller leder af Kirkens Korshærs byarbejde i Randers, Sarah Lund Christensen.

Randers Julehjælp 2020

 • Randers Julehjælp er en indsamling arrangeret af Randers Amtsavis i samarbejde med Lions Club Randers Gudenaa.
 • Indsamlingen hjælper humanitære organisationer og foreninger med at sikre en god jul i randrusianske børnefamilier, hvis økonomiske midler er små.
 • 13 organisationer, foreninger og grupper får del i Randers Julehjælp 2020: Aktivitetsforeningen Jennumparken, Børnenes Kontor, Dansk Folkehjælp, Frelsens Hær, Giv Julen Mening, Juleteamet Randers og Omegn, Kirkens Korshær, Kirkernes Familiehjælp, Mødrehjælpen, Randers Menighedsplejes Legatfond, Red Barnet, Venligboerne Langå, Venligboerne Randers.
 • Bidrag kan indbetales på følgende konto i Sparekassen Kronjylland: Reg.nr. 6187 kontonr. 0012387105 eller via Mobilepay på nr. 84319. Skriv navn og telefonnummer i meddelelsesfeltet.
 • Man er også velkommen til at komme forbi Randers Amtsavis' reception med et bidrag. Der er normalt åbent alle hverdage mellem klokken 10 og 14.
 • Redaktionen skriver om bidragydere, store som små, men ikke nødvendigvis alle. Hver dag bringes en oversigt over bidrag fra virksomheder og foreninger på over 5000 kroner.
 • Indsamlingsperioden er 15. november til 13. december.

Hver anden tirsdag plejer Kirkens Korshær at arrangere fællesspisning i Løgstrupgården, men det har været meget svingende i år. Først blev det lukket ned, så åbnet op med et stærkt nedsat antal deltagere, og nu er det igen lukket ned. Det samme har været tilfældet med den ugentlige torsdags-café.

Annonce

Kun for frivillige

- Vi har måttet lukke ned for deltagere udenfor kredsen af frivillige. Nogle af de frivillige har også valgt at blive hjemme på grund af coronaen. Til gengæld er der også kommet nye frivillige til. Personer, der på grund af følgerne af coronaen har fået ekstra tid, og som synes, at det er svært at sidde hjemme. Vi har således ikke mistet frivillige, men det betyder ikke, at vi ikke fortsat mangler frivillige. Så nye er meget velkomne, siger Sarah Lund Christensen.

Hun må også konstatere, at coronaen fik sat sit præg på Korshærs-Ugen, som blev afviklet i midten af november. De fleste arrangementer måtte aflyses.

Annonce

Mere struktur på samtalerne

I forbindelse med julehjælpen lykkedes det Kirkens Korshær at gennemføre ansøgningssamtalerne som planlagt. Dog lidt mere struktureret end tidligere år.

- I modsætning til tidligere fik folk, når de mødte frem i år, tildelt et tidspunkt, hvor ansøgningssamtalen blev holdt. Det betød, at de kunne gå igen, og så komme tilbage på det tildelte tidspunkt. Det var folk faktisk meget tilfredse med. Så de ikke skulle bruge lang tid på at vente på at komme til, fortæller Sarah Christensen.

Donationer til Randers Julehjælp 2020

Hver dag bringer vi en oversigt over de bidragsydere, der giver 5000 kroner eller mere til Randers Julehjælp.

Lions Club Randers Gudenaa: 30.000 kr.

Kaj og Annbritt Porup: 10.000 kr.

Krista Ølgod og John Sørensen: 5.000 kr.

Centerforeningen Randers Storcenter: 10.000 kr.

Rikke Koch Jensen: 16.000 kr.

PL Overfladebehandling: 5.000 kr.

Lynge Ejendomme Aps: 20.000 kr.

XL Vorup: 25.000 kr.

Medarbejderforeningen på Randers Amtsavis: 8.000 kr.

Kronjylland Y's Men's Club: 10.000 kr.

LNP Ejendomme Aps: 20.000 kr.

JSA B-Invest Aps: 5.000 kr.

Kirkens Korshær fik i år færre ansøgere end tidligere år, hvilket måske kan tilskrives, at ansøgninger til Kirkens Korshær kræver personligt fremmøde. Nogle kan, på grund af pandemien, have valgt at blive hjemme og i stedet søge hos de organisationer, hvor ansøgning kan ske digitalt uden fremmøde.

Op til jul plejer Kirkens Korshær at gennemføre et stort, velbesøgt julemarked, men det må også aflyses i år. I stedet vil der i byarbejdets butikker blive julet lidt ekstra med gode tilbud og småkager.

Annonce

Fire arrangementer juleaften

Når det gælder selve juleaften, kommer Kirkens Korshær i Randers til at holde hele fire juleaftensarrangementer.

Byarbejdet holder juleaftensarrangement to gange i Løgstrupgården, først klokken kl. 12-15 og igen klokken 18-21.

Køb af julemærke

 • Lions Club Randers Gudenaa lader igen i år indtægterne fra salget af årets digitale julemærke indgå i Randers Julehjælp.
 • Motivet for årets mærke er genforeningsmonumentet ”Moder og barn”, der siden 1927 har stået i Vestparken til minde om genforeningen 1920.
 • Ved køb af det digitale julemærke får man retten til at bruge det i alle mails resten af året.

Sådan køber du julemærket: Private skal sende 100 kr. og virksomheder 200 kr. til følgende konto i Sparekassen Kronjylland: Reg.nr. 6187 kontonr. 0012387105 eller via Mobilepay på nr. 84319.

 • Skriv mail-adresse i meddelelsesfeltet.
 • Indenfor to dage vil du pr. mail modtage en billedfil med årets flotte julemærke, der kan klikkes ind i en mail eller bruges som en del af mailprogrammets signatur. En detaljeret, men let forståelig brugsanvisning om, hvordan man skal gøre, vil følge med billedfilen.

- Vi forsøger at afvikle hvert af de to arrangementer, som vi plejer at afvikle det ene arrangement de tidligere år. Med sang og med besøg af korshærspræsten. Men da vi er nødt til at begrænse antallet af deltagere, er de to arrangementer forbeholdt enlige, som ellers skal holde jul helt alene, fortæller Sarah Lund Christensen, der oplyser, at man kan henvende sig til Kirkens Korshærs byarbejde, hvis man gerne vil deltage i et af de to arrangementer.

Foruden byarbejdets arrangement afvikler institutionsdelen af Kirkens Korshær i Randers også to juleaftensarrangementer. Det ene for beboerne på herberget Hjørnestenen, og det andet for brugere af værestedet Slotsgården. På grund af corona-restriktionernes krav om afstand holdes det sidstnævnte arrangement i Sct. Mortens Hus.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Tre personer anholdt for afbrænding af statsministerdukke: En mistænkt er stadig på fri fod

Randers

Søndagens coronatal lokalt: Alle positivprocenter i fem kommuner er nu under 1

Randers For abonnenter

Endnu har kun en lille halv snes mennesker fået et sidste hvilested i skoven ved Lykkeshøj

Annonce