Annonce
Randers

Randers Julehjælp: Festpenge i mediehuset går til økonomisk trængte familier

Den redaktionelle medarbejderforening på Randers Amtsavis har i år givet 8000 kr. til Randers Julehjælp. Her ses kasserer Niels Bo Mandrup. Arkivfoto: Annelene Petersen
Penge sparet på aflyst generalforsamlingsmiddag og julefrokost doneres til Randers Julehjælp.
Annonce

Randers: Det er naturligt, at Den redaktionelle Medarbejderforening i Mediehuset Randers giver et pænt beløb til Randers Julehjælp. Siden Randers Julehjælp begyndte for otte år siden, er der blevet afsat et beløb i foreningens budget hvert år. I år sprænges budgettet imidlertid på det punkt.

Det er kun godt en måned siden, at budgettet for november 2020 til oktober 2021 blev godkendt på den årlige generalforsamling. Alligevel har foreningens bestyrelse besluttet at skyde flere penge ind i Randers Julehjælp end egentlig budgetteret.

Randers Julehjælp 2020

 • Randers Julehjælp er en indsamling arrangeret af Randers Amtsavis i samarbejde med Lions Club Randers Gudenaa.
 • Indsamlingen hjælper humanitære organisationer og foreninger med at sikre en god jul i randrusianske børnefamilier, hvis økonomiske midler er små.
 • 13 organisationer, foreninger og grupper får del i Randers Julehjælp 2020: Aktivitetsforeningen Jennumparken, Børnenes Kontor, Dansk Folkehjælp, Frelsens Hær, Giv Julen Mening, Juleteamet Randers og Omegn, Kirkens Korshær, Kirkernes Familiehjælp, Mødrehjælpen, Randers Menighedsplejes Legatfond, Red Barnet, Venligboerne Langå, Venligboerne Randers.
 • Bidrag kan indbetales på følgende konto i Sparekassen Kronjylland: Reg.nr. 6187 kontonr. 0012387105 eller via Mobilepay på nr. 84319. Skriv navn og telefonnummer i meddelelsesfeltet.
 • Man er også velkommen til at komme forbi Randers Amtsavis' reception med et bidrag. Der er normalt åbent alle hverdage mellem klokken 10 og 14.
 • Redaktionen skriver om bidragydere, store som små, men ikke nødvendigvis alle. Hver dag bringes en oversigt over bidrag fra virksomheder og foreninger på over 5000 kroner.
 • Indsamlingsperioden er 15. november til 13. december.

Baggrunden er, at foreningens generalforsamling på grund af forsamlingsforbuddet for første gang nogensinde måtte holdes online, og den traditionelle middag på en af byens restauranter, som foreningens medlemmer plejer at hygge sig med bagefter, blev derfor aflyst. Da sundhedsmyndighederne på grund af smittefaren fraråder, at der holdes julefrokost i år, sparer foreningen også nogle penge her. Den redaktionelle medarbejderforening har nemlig tradition for at betale for journalisters og fotografers deltagelse i julefrokosten for alle medarbejdere i mediehuset.

Annonce

Overskud bliver hjælp til økonomisk trængte

- Når beskeden fra alle organisationer og foreninger under Randers Julehjælp – og for så vidt også fra andre nødhjælpsorganisationer - tydeligt lyder på, at nøden hos de økonomisk trængte familier er langt større i år end tidligere på grund af følgerne af corona-pandemien, så er det kun naturligt, at vi bruger vores overskud til at hjælpe de økonomisk trængte familier her i kommunen med at få en bedre jul, konstaterer Niels Bo Mandrup, der er kasserer for Den redaktionelle Medarbejderforening i Mediehuset Randers.

Donationer til Randers Julehjælp 2020

Hver dag bringer vi en oversigt over de bidragsydere, der giver 5000 kroner eller mere til Randers Julehjælp.

Lions Club Randers Gudenaa: 20.000 kr.

Kaj og Annbritt Porup: 10.000 kr.

Krista Ølgod og John Sørensen: 5.000 kr.

Centerforeningen Randers Storcenter: 10.000 kr.

Rikke Koch Jensen: 16.000 kr.

PL Overfladebehandling: 5.000 kr.

Lynge Ejendomme Aps: 20.000 kr.

XL Vorup: 25.000 kr.

Medarbejderforeningen på Randers Amtsavis: 8.000 kr.

Kronjylland Y's Men's Club: 10.000 kr.

LNP Ejendomme Aps: 20.000 kr.

Han er ikke bange for, at det vil give ham besvær med at få godkendt regnskabet på den næste generalforsamling.

- Det er en enig bestyrelse, der har besluttet det, og jeg er sikker på, at alle redaktionelle medarbejdere i mediehuset er enige i, at vi her i kommunen skal stå sammen om at hjælpe vores mest økonomisk trængte medborgere. Vi kan bare håbe og opfordre til, at andre af byens foreninger, både medarbejderforeninger og andre, samt virksomheder, også vil bakke op om vores mest økonomiske trængte medborgere og for eksempel give, hvad de sparer af udgifter til julefrokoster i år, slutter Niels Bo Mandrup.

Køb af julemærke

 • Lions Club Randers Gudenaa lader igen i år indtægterne fra salget af årets digitale julemærke indgå i Randers Julehjælp.
 • Motivet for årets mærke er genforeningsmonumentet ”Moder og barn”, der siden 1927 har stået i Vestparken til minde om genforeningen 1920.
 • Ved køb af det digitale julemærke får man retten til at bruge det i alle mails resten af året.

Sådan køber du julemærket: Private skal sende 100 kr. og virksomheder 200 kr. til følgende konto i Sparekassen Kronjylland: Reg.nr. 6187 kontonr. 0012387105 eller via Mobilepay på nr. 84319.

 • Skriv mail-adresse i meddelelsesfeltet.
 • Indenfor to dage vil du pr. mail modtage en billedfil med årets flotte julemærke, der kan klikkes ind i en mail eller bruges som en del af mailprogrammets signatur. En detaljeret, men let forståelig brugsanvisning om, hvordan man skal gøre, vil følge med billedfilen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Flere beboere blev vækket i nat: Beruset og aggressiv mand sparkede til biler

Annonce