Annonce
Randers

Randers Julehjælp: Gaverne består, men træet må falde

Tina Thulstrup Petersen og hendes hjælpere har travlt med at pakke gaver ind, så børn i mindre velstillede familier også kan få gaver juleaften. Foto: Jakob Lerche
Juleteamet for Randers og omegn forsøger at skabe julestemning for børnene trods corona.
Annonce

Randers: Juleteamet for udsatte i Randers og omegn forsøger at hjælpe udsatte børnefamilier gennem julemåneden og sikre, at også de kommer i den rigtige julestemning. Det har Juleteamet gjort siden 2013.

Tidligere år er det sket med kalendergaver, adventsgaver og julegaver til børnene samt afvikling af events, der hjælper de udsatte børnefamilier til at skabe et netværk, komme ud af ensomheden og deltage i sociale arrangementer. Den første søndag i december plejer der således at være et arrangement, hvor børn og voksne sammen laver juledekorationer, klipper og klistrer julepynt samt bager, og senere i december plejer der at blive holdt en festlig juletræsfest.

Randers Julehjælp 2020

 • Randers Julehjælp er en indsamling arrangeret af Randers Amtsavis i samarbejde med Lions Club Randers Gudenaa.
 • Indsamlingen hjælper humanitære organisationer og foreninger med at sikre en god jul i randrusianske børnefamilier, hvis økonomiske midler er små.
 • 13 organisationer, foreninger og grupper får del i Randers Julehjælp 2020: Aktivitetsforeningen Jennumparken, Børnenes Kontor, Dansk Folkehjælp, Frelsens Hær, Giv Julen Mening, Juleteamet Randers og Omegn, Kirkens Korshær, Kirkernes Familiehjælp, Mødrehjælpen, Randers Menighedsplejes Legatfond, Red Barnet, Venligboerne Langå, Venligboerne Randers.
 • Bidrag kan indbetales på følgende konto i Sparekassen Kronjylland: Reg.nr. 6187 kontonr. 0012387105 eller via Mobilepay på nr. 84319. Skriv navn og telefonnummer i meddelelsesfeltet.
 • Man er også velkommen til at komme forbi Randers Amtsavis' reception med et bidrag. Der er normalt åbent alle hverdage mellem klokken 10 og 14.
 • Redaktionen skriver om bidragydere, store som små, men ikke nødvendigvis alle. Hver dag bringes en oversigt over bidrag fra virksomheder og foreninger på over 5000 kroner.
 • Indsamlingsperioden er 15. november til 13. december.

- Der bliver desværre ingen juletræsfest og heller ingen julehyggedag i år på grund af corona-pandemien, konstaterer Tina Thulstrup Petersen, der er ny formand for Juleteamet for Randers og Omegn. Hun har afløst Jette Dideriksen, som døde i januar.

Annonce

Klar med advents- og kalendergaver

Men medlemmerne af Juleteamet har allerede pakket adventsgaver og kalendergaver, som også er blevet udleveret til familierne. Kalendergaverne er primært til børn op til fem år, mens adventsgaverne er til børn mellem seks og 18 år. Dog tages der hensyn til familierne. Er der for eksempel to små børn og et barn på seks år i familien, får de alle kalendergaver, mens der i andre familier med to større børn og kun et barn under seks år er ønsker om at få adventsgaver til alle.

Donationer til Randers Julehjælp 2020

Hver dag bringer vi en oversigt over de bidragsydere, der giver 5000 kroner eller mere til Randers Julehjælp.

Lions Club Randers Gudenaa: 20.000 kr.

Kaj og Annbritt Porup: 10.000 kr.

Krista Ølgod og John Sørensen: 5.000 kr.

Centerforeningen Randers Storcenter: 10.000 kr.

Rikke Koch Jensen: 16.000 kr.

PL Overfladebehandling: 5.000 kr.

Lynge Ejendomme Aps: 20.000

XL Vorup: 25.000

Gaverne består primært af brugte legetøj og sponsorerede ting. I enkelte tilfælde kan Juleteamet også finde på at købe en ny ting for at få puslespillet til at gå op.

Annonce

Udendørs”fest” uden træ og hygge

Julegaverne bliver børnene heller ikke snydt for.

- Familierne er inviteret til at komme til Fritidscentret den dag, hvor vi skulle have holdt juletræsfest. Men vi mødes med dem udenfor, hvor de får gaverne til børnene. Vi lægger meget vægt på, at vi overholder alle restriktioner og anbefalinger, fortæller Tina Thulstrup Petersen, der selv blandt andet arbejder med respirator-patienter, og derfor er meget opmærksom på at minimere smitterisikoen.

Gaverne er en central del af Juleteamets arbejde - især i år, hvor de sociale arrangementer er skåret væk på grund af pandemien. Foto: Jakob Lerche

- Det bliver en lidt mere kedelig optakt til julen for børnene, men det er nok alligevel dem, der beklager sig mindst, mener Tina Thulstrup Petersen og hentyder dermed til, at netop de aflyste arrangementer er med til at skabe et netværk for de udsatte børnefamilier, ikke kun mellem børnene, men også mellem forældrene.

Køb af julemærke

 • Lions Club Randers Gudenaa lader igen i år indtægterne fra salget af årets digitale julemærke indgå i Randers Julehjælp.
 • Motivet for årets mærke er genforeningsmonumentet ”Moder og barn”, der siden 1927 har stået i Vestparken til minde om genforeningen 1920.
 • Ved køb af det digitale julemærke får man retten til at bruge det i alle mails resten af året.

Sådan køber du julemærket: Private skal sende 100 kr. og virksomheder 200 kr. til følgende konto i Sparekassen Kronjylland: Reg.nr. 6187 kontonr. 0012387105 eller via Mobilepay på nr. 84319.

 • Skriv mail-adresse i meddelelsesfeltet.
 • Indenfor to dage vil du pr. mail modtage en billedfil med årets flotte julemærke, der kan klikkes ind i en mail eller bruges som en del af mailprogrammets signatur. En detaljeret, men let forståelig brugsanvisning om, hvordan man skal gøre, vil følge med billedfilen.

Foruden Tina Thulstrup Petersen består bestyrelsen for Juleteamet for udsatte i Randers og omegn i dag af Kathe Jakobsen, Marianne Offenbach og Pierre Rank-Christensen.

Juleteamet har gennem årene i gennemsnit hjulpet 50 børnefamilier om året.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Tre personer anholdt for afbrænding af statsministerdukke: En mistænkt er stadig på fri fod

Randers

Søndagens coronatal lokalt: Alle positivprocenter i fem kommuner er nu under 1

Randers For abonnenter

Endnu har kun en lille halv snes mennesker fået et sidste hvilested i skoven ved Lykkeshøj

Annonce