Annonce
Randers

Randers Julehjælp: Glæd kommunens fattigste børn med en julegave

Eventkoordinator Anne Mette Dych Olsen håber, at der bliver indleveret mange gaver, når Randers City sammen med Randers Julehjælp på lørdag klokken 10-16 tager imod julegaver til kommunens fattigste børn i bunden af Torvegade. Gaverne vil via foreningerne, der er knyttet til Randers Julehjælp, blive fordelt til udsatte børnefamilier i Randers Kommune. Foto: Annelene Petersen
Randers City og Randers Julehjælp samler på lørdag julegaver ind til udsatte børn i Randers Kommune.
Annonce

Randers: Har dit barn noget legetøj, som det er vokset fra eller ikke leger med mere, eller har du lyst til at give en nyindkøbt julegave, så har du på lørdag mulighed for at være med til at skabe juleglæde hos de mest udsatte børn i Randers Kommune. I bunden af Torvegade etablerer Randers City en station, hvor randrusianere fra klokken 10 til klokken 16 kan aflevere julegaver – nye eller brugte. Gaverne vil via foreningerne, der er knyttet til Randers Julehjælp, blive fordelt til udsatte børnefamilier i Randers Kommune.

Initiativet til indsamlingen af julegaver er taget af Randers City.

- Ideen kom, da vi lavede en brainstorming på, hvad vi kunne tage af initiativer op til jul. Vi synes, at Randers City danner den perfekte ramme for at give så mange randrusianere som muligt en god juleoplevelse, fortæller Anne Mette Dych Olsen, eventkoordinator i Randers City.

Randers Julehjælp

Randers Julehjælp er en indsamling arrangeret af Randers Amtsavis i samarbejde med Lions Club Randers Gudenaa.

Indsamlingen hjælper humanitære organisationer og foreninger med at sikre en god jul i randrusianske børnefamilier, hvis økonomiske midler er små.

12 organisationer, foreninger og grupper får del i Randers Julehjælp 2019:

 • Aktivitetsforeningen Jennumparken
 • Børnenes Kontor
 • Dansk Folkehjælp
 • Frelsens Hær
 • Giv Julen Mening
 • Juleteamet Randers og Omegn
 • Kirkens Korshær
 • Kirkernes Familiehjælp
 • Mødrehjælpen
 • Venligboerne Langå
 • Julearrangement for handicappede børn v/Handicapcenter Kronjylland
 • Randers Menighedsplejes Legatfond

Bidrag kan indbetales på følgende konto i Sparekassen Kronjylland:

Reg.nr. 6187 kontonr. 0012387105

eller via Mobilpay på nr. 84319. Skriv navn og telefonnummer i meddelelsesfeltet.

Man er også velkommen til at komme forbi Randers Amtsavis' reception med et bidrag. Der er normalt åbent alle hverdage mellem kl. 10 og 14.

Redaktionen skriver om bidragydere, store som små, men ikke nødvendigvis alle. Hver dag bringes en oversigt over bidrag fra virksomheder og foreninger på over 5000 kroner.

Indsamlingsperioden er 17. november til 15. december.

Annonce

Giv julen mening

Hun henvendte sig til formanden for ”Giv julen mening”, Michael Jørgensen, for at høre, om foreningen var interesseret i et samarbejde. Michael Jørgensen fandt, at det var et glimrende initiativ, men pegede på, at det burde komme alle foreninger under Randers Julehjælp til gode. Dermed var kontakten mellem cityforeningen og Randers Julehjælp etableret.

- Jeg håber, at vi kan få samlet så mange gaver ind som muligt. Der er tydeligvis et stort behov for hjælp blandt kommunens mest udsatte børnefamilier. Derfor giver det virkelig mening at give en gave, og med samarbejdet med Randers Julehjælp bliver gaverne givet videre til dem, der virkelig har behov. Jeg håber, at alle foreningerne kan få en pæn pose med gaver. Det behøver jo ikke at være hverken de dyreste eller de nyeste gaver. Alle gaver vil uden tvivl bringe glæde hos modtageren, siger Anne Mette Dych Olsen.

Annonce

Giver god mening

Ved cityforeningens station i bunden af Torvegade vil der blive hygget om de familier, der møder op med en gave med både pebernødder og kaffe. Desuden har julemanden og julemor samt spraglenisserne lovet at dukke op, ligesom Marinehjemmeværnets Tamburkorps og Randers Nisseorkester også lægger vejen forbi.

- Det bliver sikkert en fantastisk dag. Selv om det er første gang, at Randers City laver et sådant arrangement, så tør jeg godt allerede nu sige, at jeg tror, at vi gør det igen. Det giver god mening, at cityforeningen hjælper med til at skabe en god julestemning for alle randrusianere, ikke mindst de mest udsatte børnefamilier, fastslår Anne Mette Dyhr Olsen, og tilføjer, at der udover julegave-indsamlingen sker mange andre ting i byen den lørdag. Blandt andet julehytterne på Rådhustorvet.

Bidrag over 5000 kr.

Følgende virksomheder og foreninger har givet bidrag på 5000 kroner eller mere til Randers Julehjælp 2019:

Sparekassen Kronjylland/Randers FCs løbearrangement: 12.400 kr.

Randers Skipperlaug og Bombebøsse: 10.000 kr.

Lions Club Randers Gudenå: 40.000 kr.

Focuscare Denmark: 6000 kr.

Randers Amtsavis' redaktionelle Medarbejderforening: 5.000 kr.

Annonce

Gavmilde randrusianere

- Vi er utroligt glade for, at Randers City på den måde bakker op om hjælpen til kommunens økonomisk svageste børnefamilier, som Randers Julehjælp og de tilknyttede foreninger nu på syvende år har organiseret. Gavmildheden hos randrusianere er stor – også i år. Det kan vi se på indsamlingen af penge til julehjælpen. Jeg håber, at det også kommer til at afspejle sig på lørdag, når der samles gaver ind, konstaterer chefredaktør Axel Præstmark, Randers Amtsavis, der står bag Randers Julehjælp i samarbejde med Lions Club Randers Gudenaa.

Køb af julemærke

Lions Club Randers Gudenaa har besluttet, at indtægterne fra salget af årets digitale julemærke skal indgå i Randers Julehjælp.

Motivet for årets mærke er Memphis Mansion på Graceland Randers Vej, hvor Elvis-museet har til huse.

Ved køb af det digitale julemærke får man retten til at bruge det i alle mails resten af året.

Sådan køber du julemærket:

Private skal sende 100 kr. og virksomheder 200 kr. til følgende konto i Sparekassen Kronjylland: Reg.nr. 6187 kontonr. 0012387105 eller via Mobilpay på nr. 84319.

Skriv mail-adresse i meddelelsesfeltet.

Indenfor to dage vil du pr. mail modtage en billedfil med årets flotte julemærke, der kan klikkes ind i en mail eller bruges som en del af mailprogrammets signatur. En detaljeret, men let brugsanvisning om, hvordan man skal gøre, vil følge med billedfilen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

Fem ting vi lærte mod FC København: Afgørende angribere, stærk trup og fortsat tendens

Annonce