Annonce
Randers

Randers Julehjælp: Juleaften skal være festlig for alle

- Vi er afhængig af støtte fra sponsorer, legater og fonde. Det er på den måde, at juleaftenen finansieres. At få del i Randers Julehjælp er en stor hjælp i vores arbejde, fastslår Michael S. Jørgensen, formand for "Giv julen mening". Foto: Annelene Petersen
Foreningen ”Giv julen mening” arrangerer juleaften for udsatte familier.

Randers: Hvert år siden 2015 har mellem 75 og 85 udsatte borgere tilbragt juleaften i Remisen i Tøjhushave-kvarteret, hvor de har deltaget i den traditionelle juleaften, som foreningen ”Giv julen mening” arrangerer.

- I år forventer vi et rekordstort antal gæster på 90-95. Vores gæster er socialt udsatte, ensomme, hjemløse og andre, der af sociale, personlige eller økonomiske årsager ikke har resurserne til at holde juleaften, fortæller bestyrelsesformanden i ”Giv julen mening”, Michael S. Jørgensen.

”Giv julen mening” er med sit arbejde og afholdelse af juleaften med til at sikre, at en del randrusianske familier, der ellers ikke ville have holdt juleaften, alligevel får en festlig aften.

Der bliver hygget om gæsterne med gløgg og æbleskiver, besøg af julemanden, julemad, dans om juletræet med salmer og gaver, som gæsterne selv er kommet med ønsker til.

- Derudover har vi de seneste år haft mulighed for at give hver familie en købmandspose med lidt julegodter til juledagene med hjem, oplyser Michael S. Jørgensen.

Annonce

Randers Julehjælp

Randers Julehjælp er en indsamling arrangeret af Randers Amtsavis i samarbejde med Lions Club Randers Gudenaa.

Indsamlingen hjælper humanitære organisationer og foreninger med at sikre en god jul i randrusianske børnefamilier, hvis økonomiske midler er små.

12 organisationer, foreninger og grupper får del i Randers Julehjælp 2019:

 • Aktivitetsforeningen Jennumparken
 • Børnenes Kontor
 • Dansk Folkehjælp
 • Frelsens Hær
 • Giv Julen Mening
 • Juleteamet Randers og Omegn
 • Kirkens Korshær
 • Kirkernes Familiehjælp
 • Mødrehjælpen
 • Venligboerne Langå
 • Julearrangement for handicappede børn v/Handicapcenter Kronjylland
 • Randers Menighedsplejes Legatfond

Bidrag kan indbetales på følgende konto i Sparekassen Kronjylland:

Reg.nr. 6187 kontonr. 0012387105

eller via Mobilpay på nr. 84319. Skriv navn og telefonnummer i meddelelsesfeltet.

Man er også velkommen til at komme forbi Randers Amtsavis' reception med et bidrag. Der er normalt åbent alle hverdage mellem kl. 10 og 14.

Redaktionen skriver om bidragydere, store som små, men ikke nødvendigvis alle. Hver dag bringes en oversigt over bidrag fra virksomheder og foreninger på over 5000 kroner.

Indsamlingsperioden er 17. november til 15. december.

Frivilligt arbejde

Deltagelse i juleaftenen er gratis, og foreningen ”Giv julen mening” er udelukkende baseret på frivilligt arbejde. Hele arrangementet kommer således på benene ved hjælp af frivillige. 35 frivillige hjælper 23. december med ved forberedelserne, desuden hjælper 45 frivillige med på selve aftenen, mens 25 frivillige står for at rydde op på første juledag.

- Vores tilbagemelding fra de frivillige går primært på, at vores juleaften er en hård, men ubeskrivelig aften, som både de og vores gæster ikke glemmer, slutter bestyrelsesformanden.

- Vi er afhængig af støtte fra sponsorer, legater og fonde. Det er på den måde, at juleaftenen finansieres. At få del i Randers Julehjælp er en stor hjælp i vores arbejde, og kan være med til at vise udsatte familier, at julen er noget specielt, og at de på trods af en måske mørk og trist tilværelse, betyder noget, fastslår Michael S. Jørgensen.

Bidrag over 5000 kr.

Følgende virksomheder og foreninger har givet bidrag på 5000 kroner eller mere til Randers Julehjælp 2019:

Lions Club Randers Gudenå: 40.000 kr.

XL Byg, Vorupgruppen: 25.000 kr.

Sparekassen Kronjylland/Randers FCs løbearrangement: 12.400 kr.

Randers Skipperlaug og Bombebøsse: 10.000 kr.

Focuscare Denmark: 6.000 kr.

Randers Business Breakfast Rotary Klub: 5.500 kr.

Randers Amtsavis' redaktionelle Medarbejderforening: 5.000 kr.

Krista Ølgod og John Sørensen: 5.000 kr.

Køb af julemærke

Lions Club Randers Gudenaa har besluttet, at indtægterne fra salget af årets digitale julemærke skal indgå i Randers Julehjælp.

Motivet for årets mærke er Memphis Mansion på Graceland Randers Vej, hvor Elvis-museet har til huse.

Ved køb af det digitale julemærke får man retten til at bruge det i alle mails resten af året.

Sådan køber du julemærket:

Private skal sende 100 kr. og virksomheder 200 kr. til følgende konto i Sparekassen Kronjylland: Reg.nr. 6187 kontonr. 0012387105 eller via Mobilpay på nr. 84319.

Skriv mail-adresse i meddelelsesfeltet.

Indenfor to dage vil du pr. mail modtage en billedfil med årets flotte julemærke, der kan klikkes ind i en mail eller bruges som en del af mailprogrammets signatur. En detaljeret, men let brugsanvisning om, hvordan man skal gøre, vil følge med billedfilen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
DEBAT

Opdateret: Kommentarfeltet under artikler virker igen

INFO: Vi har haft nogle tekniske problemer på vores hjemmeside, som har betydet, at det ikke har været muligt at debattere og skrive kommentarer under artiklerne. Problemet er nu løst. Vi beklager bøvlet og takker for tålmodigheden.

Randers For abonnenter

Brødebetynget dødsbilist i retten: Dårlig økonomi og problemer i familien førte til druk

Annonce