Annonce
Randers

Randers Julehjælp: Julehygge i år uden julemand og julemor

I år må børnene i Jennumparken undvære både juletræsfesten og julemand og julemor. I stedet arrangerer Aktivitetsforeningen for Jennumparken nogle juleaktiviteter med børnene delt op i mindre hold, som overholder forsamlingsforbuddet. Arkivfoto
Aktivitetsforeningen for Jennumparken deler julearrangement op i små aktiviteter.
Annonce

Randers - Vi må prøve at få det bedste ud af det. Det har vi gjort hele året igennem, konstaterer formanden for Aktivitetsforeningen for Jennumparken, Jørgen Thorsen, når talen falder på corona-pandemiens betydning for foreningens juleaktiviteter i 2020.

Randers Julehjælp 2020

 • Randers Julehjælp er en indsamling arrangeret af Randers Amtsavis i samarbejde med Lions Club Randers Gudenaa.
 • Indsamlingen hjælper humanitære organisationer og foreninger med at sikre en god jul i randrusianske børnefamilier, hvis økonomiske midler er små.
 • 13 organisationer, foreninger og grupper får del i Randers Julehjælp 2020: Aktivitetsforeningen Jennumparken, Børnenes Kontor, Dansk Folkehjælp, Frelsens Hær, Giv Julen Mening, Juleteamet Randers og Omegn, Kirkens Korshær, Kirkernes Familiehjælp, Mødrehjælpen, Randers Menighedsplejes Legatfond, Red Barnet, Venligboerne Langå, Venligboerne Randers.
 • Bidrag kan indbetales på følgende konto i Sparekassen Kronjylland: Reg.nr. 6187 kontonr. 0012387105 eller via Mobilepay på nr. 84319. Skriv navn og telefonnummer i meddelelsesfeltet.
 • Man er også velkommen til at komme forbi Randers Amtsavis' reception med et bidrag. Der er normalt åbent alle hverdage mellem klokken 10 og 14.
 • Redaktionen skriver om bidragydere, store som små, men ikke nødvendigvis alle. Hver dag bringes en oversigt over bidrag fra virksomheder og foreninger på over 5000 kroner.
 • Indsamlingsperioden er 15. november til 13. december.

Foreningen gennemfører også i år en bustur til Friheden, men det traditionelle besøg i Bazar Vest i forbindelse med turen bliver der ikke noget af i år. Jørgen Thorsen regner med, at foreningen sender et par busser af sted. Turen finder sted søndag 27. december.

Annonce

Ingen juletræsfest

Juletræsfesten må børnene i Jennumparken imidlertid se langt efter i år.

- Det kan vi jo ikke gennemføre med de restriktioner, der er gældende. I stedet vil vi i løbet af december holde julearrangementer med børnene delt op i mindre hold. De skal naturligvis ikke snydes for julehygge, julegodter og samvær. Men vi må indrette os efter forsamlingsforbuddet, så det bliver i små hold, siger Jørgen Thorsen og tilføjer:

- Børnene er nok de nemmeste til at indrette sig efter forholdene. Det er mere vi ældre, der synes, at det er træls. Børnene kommer nok ikke til at mærke noget, selv om de må undvære julemanden og julemor i år.

Annonce

Håber på bus til familiesvømning

Selv om den traditionelle sommerfest også måtte aflyses i år, er det lykkedes Aktivitetsforeningen for Jennumparken at afvikle de fleste aktiviteter som tidligere år. En af dem var sommerturen til Fårup Sommerland.

- Den er meget populær. Vi sendte omkring 100 personer af sted i år, fortæller Jørgen Thorsen.

Donationer til Randers Julehjælp 2020

Hver dag bringer vi en oversigt over de bidragsydere, der giver 5000 kroner eller mere til Randers Julehjælp.

Lions Club Randers Gudenaa: 30.000 kr.

Kaj og Annbritt Porup: 10.000 kr.

Krista Ølgod og John Sørensen: 5.000 kr.

Centerforeningen Randers Storcenter: 10.000 kr.

Rikke Koch Jensen: 16.000 kr.

PL Overfladebehandling: 5.000 kr.

Lynge Ejendomme Aps: 20.000 kr.

XL Vorup: 25.000 kr.

Medarbejderforeningen på Randers Amtsavis: 8.000 kr.

Kronjylland Y's Men's Club: 10.000 kr.

LNP Ejendomme Aps: 20.000 kr.

JSA B-Invest Aps: 5.000 kr.

Spar Nord Randers: 5.000 kr.

Focuscare Denmark ApS: 6.000 kr.

Dansk Revision: 10.000 kr.

Randers Østre Inner Wheel: 10.000 kr.

Handelshuset Knud Erik Kristensen: 5.000 kr.

Demming El-installatør: 5.000 kr.

Demming Murerfirma: 5.000 kr.

Aktivitetsforeningen har også hver lørdag kunnet gennemføre holdet for familiesvømning, selv om deltagerne i øjeblikket må tage ud til Tirsdalens Skole i stedet for at kunne benytte sig af Nørrevangsskolens svømmehal.

- Det er en udfordring for deltagerne at skulle tage hele vejen gennem byen. Vi vil derfor gerne forsøge at sætte en bus ind. Men det er vi ved at undersøge mulighederne for i øjeblikket. Det bliver forhåbentligt et tiltag i det nye år, siger Jørgen Thorsen.

Annonce

Nu en selvstændig forening

Indtil den 1. oktober i år havde Aktivitetsforeningen for Jennumparken en aftale med afdeling 27-28 under Boligforeningen Møllevænget-Storgården, som betød, at afdelingerne var en del af foreningen, og at beboerne fik deres medlemskab betalt af afdelingerne. Den aftale gælder imidlertid ikke længere, hvilket også betyder, at Aktivitetsforening for Jennumparken heller ikke længere har et samarbejde med Bysekretariatet.

Køb af julemærke

 • Lions Club Randers Gudenaa lader igen i år indtægterne fra salget af årets digitale julemærke indgå i Randers Julehjælp.
 • Motivet for årets mærke er genforeningsmonumentet ”Moder og barn”, der siden 1927 har stået i Vestparken til minde om genforeningen.
 • Ved køb af det digitale julemærke får man retten til at bruge det i alle mails resten af året.

Sådan køber du julemærket: Private skal sende 100 kr. og virksomheder 200 kr. til følgende konto i Sparekassen Kronjylland: Reg.nr. 6187 kontonr. 0012387105 eller via Mobilepay på nr. 84319.

 • Skriv mail-adresse i meddelelsesfeltet.
 • Indenfor to dage vil du pr. mail modtage en billedfil med årets flotte julemærke, der kan klikkes ind i en mail eller bruges som en del af mailprogrammets signatur. En detaljeret, men let forståelig brugsanvisning om, hvordan man skal gøre, vil følge med billedfilen.

- Vi er derfor nu en helt selvstændig forening. Men heldigvis har der stået frivillige, der var klar på at give et nap med. Det er vi glade for. Så det er faktisk en fordel at være hel fri, fastslår Jørgen Thorsen.

Bortfald af aftalen betyder dog, at beboerne i afdelingerne nu selv skal melde sig ind og betale kontingent til foreningen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers

To sigtede på en time

Sport For abonnenter

Kragballe genopstod og gik forrest i Forum: Dét sagde Randers HK-lejren efter sejren

Annonce