Annonce
Randers

Randers Julehjælp: Julen giver mening på en ny måde

Formand for foreningen "Giv Julen Mening", Michael S. Jørgensen, kan bekræfte, at behovet for julehjælp er større end nogensinde før. På grund af corona-pandemien flytter forening i år juleaftensfesten hjem i stuerne hos de tilmeldte. Arkivfoto: Annelene Petersen
Foreningen Giv Julen Mening flytter festen hjem i stuerne.
Annonce

Randers: Der bliver ingen juleaftensfest i år i Remisen i Tøjhushave-kvarteret. Siden 2015 har foreningen Giv Julen Mening ellers sørget for en hyggelig aften med juletræ, gaver, julemand og alt andet, hvad der hører sig en juleaften til, for omkring 100 personer. Men i år flytter festen hjem i de private stuer.

- Grundlæggende kunne vi godt have gennemført arrangementet. Vi har talt med både Sundhedsstyrelsens Covid 19-hotline og politiet, og med sådan et arrangement er en forening sidestillet med et privat hjem. Men for ikke at risikere at give anledning til en stor smittespredning, valgte vi alligevel ikke at gennemføre arrangementet i år, siger Michael Jørgensen, bestyrelsesformand i Giv Julen Mening.

Annonce

Tænkte ud af Remisen

Han oplyser, at beslutningen blev taget, før der blev indført et forsamlingsforbud på over 10 personer. Forbuddet bekræftede blot bestyrelsen i, at det var rigtig ikke at gennemføre arrangementet som hidtil.

I stedet begyndte bestyrelsen at tænke ud af boksen – og helt konkret ud af Remisen.

Randers Julehjælp 2020

 • Randers Julehjælp er en indsamling arrangeret af Randers Amtsavis i samarbejde med Lions Club Randers Gudenaa.
 • Indsamlingen hjælper humanitære organisationer og foreninger med at sikre en god jul i randrusianske børnefamilier, hvis økonomiske midler er små.
 • 13 organisationer, foreninger og grupper får del i Randers Julehjælp 2020: Aktivitetsforeningen Jennumparken, Børnenes Kontor, Dansk Folkehjælp, Frelsens Hær, Giv Julen Mening, Juleteamet Randers og Omegn, Kirkens Korshær, Kirkernes Familiehjælp, Mødrehjælpen, Randers Menighedsplejes Legatfond, Red Barnet, Venligboerne Langå, Venligboerne Randers.
 • Bidrag kan indbetales på følgende konto i Sparekassen Kronjylland: Reg.nr. 6187 kontonr. 0012387105 eller via Mobilepay på nr. 84319. Skriv navn og telefonnummer i meddelelsesfeltet.
 • Man er også velkommen til at komme forbi Randers Amtsavis' reception med et bidrag. Der er normalt åbent alle hverdage mellem klokken 10 og 14.
 • Redaktionen skriver om bidragydere, store som små, men ikke nødvendigvis alle. Hver dag bringes en oversigt over bidrag fra virksomheder og foreninger på over 5000 kroner.
 • Indsamlingsperioden er 15. november til 13. december.

- Vi inviterer folk til at have en hyggelig juleaften i deres eget hjem. Vi inviterer, som vi plejer og beder om gaveønsker, oplysning om, hvor mange de er, men som noget nyt beder vi om deres privatadresse, og spørger, om de gerne vil have et juletræ. Hvis de gerne vil det, inviterer vi dem til selv at være med til at fælde og hente det, fortæller Michael Jørgensen.

Annonce

Stor interesse for at deltage

Juleaftensdag vil chauffører køre rundt til de tilmeldte familier med julemad, drikkevarer, gaver, mandelgaver og lidt til resten af julen. Der følger en vejledning med til, hvordan maden varmes op, og desuden får familierne et link, så de juleaften via Youtube kan hygge sig med julemusik, som Giv Julen Mening får lagt ud. I det omfang Julemanden kan nå det mellem sine mange gøremål, har han lovet foreningen, at han gerne tager med rundt til familierne.

Donationer til Randers Julehjælp 2020

Hver dag bringer vi en oversigt over de bidragsydere, der giver 5000 kroner eller mere til Randers Julehjælp.

Lions Club Randers Gudenaa: 20.000 kr.

Kaj og Annbritt Porup: 10.000 kr.

Krista Ølgod og John Sørensen: 5.000 kr.

Centerforeningen Randers Storcenter: 10.000 kr.

Rikke Koch Jensen: 16.000 kr.

PL Overfladebehandling: 5.000 kr.

- Vi var lidt i tvivl om, hvor stor interessen ville være, men vi lavede blot et enkelt opslag i vores Facebook-gruppe midt i oktober, og hurtigt havde vi 100 tilmeldinger. Nu er vi oppe på 130 gæster. Det varierer fra en enkelt enlig og til store familier, fortæller Michael Jørgensen.

Annonce

Behovet større end nogensinde

Giv Julen Mening har i år samarbejdet med SAM Foreningen om at sprede budskabet og invitationen til juleaftensarrangementet.

- Ligesom andre har tilkendegivet, så kan vi bekræfte, at behovet er større end nogensinde før for julehjælp. Hvad det skyldes, tør jeg ikke sige. Det er klart, at Covid-19 har betydning. Den har ikke kun ramt folk økonomisk, men også øget deres usikkerhed og gjort dem isoleret og alene, konstaterer Michael Jørgensen.

Annonce

Nye opgaver for de frivillige

Giv Julen Mening får også brug for en anden skare af hjælpere. I stedet for værter og værtinder, der hygger om gæsterne under juleaftensfesten, bliver der i år behov for chauffører samt køkkenpersonale og gave-indpakkere.

- Der er ikke meget af den normale køreplan, der kan genbruges. Vi skal bruge en hel anden logistik, fastslår Michael Jørgensen.

Køb af julemærke

 • Lions Club Randers Gudenaa lader igen i år indtægterne fra salget af årets digitale julemærke indgå i Randers Julehjælp.
 • Motivet for årets mærke er genforeningsmonumentet ”Moder og barn”, der siden 1927 har stået i Vestparken til minde om genforeningen 1920.
 • Ved køb af det digitale julemærke får man retten til at bruge det i alle mails resten af året.

Sådan køber du julemærket: Private skal sende 100 kr. og virksomheder 200 kr. til følgende konto i Sparekassen Kronjylland: Reg.nr. 6187 kontonr. 0012387105 eller via Mobilepay på nr. 84319.

 • Skriv mail-adresse i meddelelsesfeltet.
 • Indenfor to dage vil du pr. mail modtage en billedfil med årets flotte julemærke, der kan klikkes ind i en mail eller bruges som en del af mailprogrammets signatur. En detaljeret, men let forståelig brugsanvisning om, hvordan man skal gøre, vil følge med billedfilen.

Giv Julen Mening har dog konstateret samme store interesse for at hjælpe som tidligere år.

- Der er en kæmpe interesse. Sådan er Randers jo. Det er en god by, hvor vi hjælper hinanden. Det er jo også det, som vi mærker i forbindelse med Randers Julehjælp, siger Michael Jørgensen, der er klar over, at der sikkert vil være nogle, der er skuffet over årets arrangement.

- Det er de personer, der plejer at se frem til at være sammen med andre til arrangementet juleaften. Men vi forsøger at komme så tæt på som muligt, slutter han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Tre personer anholdt for afbrænding af statsministerdukke: En mistænkt er stadig på fri fod

Randers

Søndagens coronatal lokalt: Alle positivprocenter i fem kommuner er nu under 1

Randers For abonnenter

Endnu har kun en lille halv snes mennesker fået et sidste hvilested i skoven ved Lykkeshøj

Annonce