Annonce
Randers

Randers Julehjælp: Kasser med julehjælp bliver til gavekort

- Jeg havde håbet, at vi kunne have fundet en måde at gennemføre en uddeling af hjælpepakker på, men vi må tænke på sikkerheden – både modtagernes og vores egen, konstaterer formanden for Børnenes Kontor, Kirsten Vandbæk. Arkivfoto: Annelene Petersen
Børnenes Kontor har hele året igennem kunnet mærke corona-restriktionernes virkning.

Randers: Fokusset er der ikke ændret på. Hovedformålet for Børnenes Kontor har altid været at yde hjælp til børn af økonomisk trængte familier, og når det gælder denne årstid, koncentreres arbejdet om at give udsatte børn i Randers Kommune en mulighed for at holde jul med god mad, julegodter og en lille gave. Men hvor der tidligere år er sket ved, at modtagerne har fået udleveret en kasse med den gode mad, julegodter og enten en gave eller et gavekort til køb af en gave, så må de udsatte familier selv ud at købe det hele.

På grund af corona-pandemien har bestyrelsen for Børnenes Kontor nemlig besluttet, at julehjælpskasserne bliver udskiftet med gavekort.

Randers Julehjælp 2020

 • Randers Julehjælp er en indsamling arrangeret af Randers Amtsavis i samarbejde med Lions Club Randers Gudenaa.
 • Indsamlingen hjælper humanitære organisationer og foreninger med at sikre en god jul i randrusianske børnefamilier, hvis økonomiske midler er små.
 • 13 organisationer, foreninger og grupper får del i Randers Julehjælp 2020: Aktivitetsforeningen Jennumparken, Børnenes Kontor, Dansk Folkehjælp, Frelsens Hær, Giv Julen Mening, Juleteamet Randers og Omegn, Kirkens Korshær, Kirkernes Familiehjælp, Mødrehjælpen, Randers Menighedsplejes Legatfond, Red Barnet, Venligboerne Langå, Venligboerne Randers.
 • Bidrag kan indbetales på følgende konto i Sparekassen Kronjylland: Reg.nr. 6187 kontonr. 0012387105 eller via Mobilepay på nr. 84319. Skriv navn og telefonnummer i meddelelsesfeltet.
 • Man er også velkommen til at komme forbi Randers Amtsavis' reception med et bidrag. Der er normalt åbent alle hverdage mellem klokken 10 og 14.
 • Redaktionen skriver om bidragydere, store som små, men ikke nødvendigvis alle. Hver dag bringes en oversigt over bidrag fra virksomheder og foreninger på over 5000 kroner.
 • Indsamlingsperioden er 15. november til 13. december.

- Det er ærgerligt! Jeg havde håbet, at vi kunne have fundet en måde at gennemføre en uddeling af hjælpepakker på, men vi må tænke på sikkerheden – både modtagernes og vores egen, konstaterer formanden for Børnenes Kontor, Kirsten Vandbæk.

Annonce

Gavekortenes værdi kommer til at svinge mellem 500 og op til 800 kr. afhængig af familiens størrelse. Da Børnenes Kontor de seneste år har haft et tæt og godt samarbejde med Føtex på Mariagervej, vil gavekortene blive udstedt, så de kan bruges i en butik under Salling Group, som jo blandt andet ejer Føtex.

Fra sommerferie til efterårsferie

Foruden julehjælp støtter Børnenes Kontor i Randers økonomiske børnefamilier på to andre hovedområder, nemlig kontingentstøtte til fritidsaktiviteter og feriestipendier til sommerferieaktiviteter.

Donationer til Randers Julehjælp 2020

Hver dag bringer vi en oversigt over de bidragsydere, der giver 5000 kroner eller mere til Randers Julehjælp.

Lions Club Randers Gudenaa: 20.000 kr.

Kaj og Annbritt Porup: 10.000 kr.

Krista Ølgod og John Sørensen: 5.000 kr.

Centerforeningen Randers Storcenter: 10.000 kr.

Rikke Koch Jensen: 16.000 kr.

PL Overfladebehandling: 5.000 kr.

Sidstnævnte blev der ikke meget af i år, da alt jo næsten var lukket ned i sommerperioden.

- I stedet gav vi mulighed for i forbindelse med efterårsferien at søge om adgangsbilletter til Randers Regnskov, Water & Wellness og Randers Bio. Det var der mange, der benyttede sig af, fortæller Kirsten Vandbæk.

Annonce

Udsatte unge tabes i idrætsverdenen

Der har heller ikke været meget søgning på at få kontingentstøtte i forbindelse med fritidsaktiviteter.

- Igen må det klart tilskrives corona-situationen. Medierne har også skrevet om, at udsatte unge bliver tabt i forhold til idrætsforeningerne i denne corona-tid. Det må vi håbe, at vi kan samle op på senere. Vi må da håbe, at der kommer fuld blus på igen, mener Kirsten Vandbæk.

Hun oplyser samtidig, at Børnenes Kontor, Broen og Red Barnet har kontakt med hinanden og drøfter, hvordan de kan understøtte hinandens arbejde med at sikre, at udsatte unge får mulighed for at deltage i fritidsaktiviteterne i Randers Kommune, og dermed være en del af et socialt fællesskab også udenfor skolen.

Køb af julemærke

 • Lions Club Randers Gudenaa lader igen i år indtægterne fra salget af årets digitale julemærke indgå i Randers Julehjælp.
 • Motivet for årets mærke er genforeningsmonumentet ”Moder og barn”, der siden 1927 har stået i Vestparken til minde om genforeningen 1920.
 • Ved køb af det digitale julemærke får man retten til at bruge det i alle mails resten af året.

Sådan køber du julemærket: Private skal sende 100 kr. og virksomheder 200 kr. til følgende konto i Sparekassen Kronjylland: Reg.nr. 6187 kontonr. 0012387105 eller via Mobilepay på nr. 84319.

 • Skriv mail-adresse i meddelelsesfeltet.
 • Indenfor to dage vil du pr. mail modtage en billedfil med årets flotte julemærke, der kan klikkes ind i en mail eller bruges som en del af mailprogrammets signatur. En detaljeret, men let forståelig brugsanvisning om, hvordan man skal gøre, vil følge med billedfilen.

Som al anden støtte fra Børnenes Kontor ydes julehjælpen efter ansøgning. Ansøgningerne bliver i år behandlet i begyndelsen af december, hvilket er noget senere end tidligere år.

- Men eftersom det bliver gavekort i år, skal vi ikke bruge så meget forberedelsestid, fortæller Kirsten Vandbæk.

Hvordan uddelingen kommer til at foregå, er endnu ikke helt besluttet. Bestyrelsen ser gerne, at der kan findes et lokale, hvor modtagerne kan komme ind ad en dør, få udleveret gavekortet, og så forlade lokalet via en anden dør. Så kan corona-restriktionerne omkring antal i samme lokale og afstand bedre overholdes.

Annonce
Randers For abonnenter

Nye trængsler for trafikanter i Randers venter forude: Først var det Hvidemøllebroen, nu skal et af de mest befærdede kryds flyttes

Østjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Torsdagens coronatal: Antal corona-indlagte falder til det laveste siden først i august - yderligere fire er døde

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Hotel Stephansen lukker restauranten til jul: - Det er vel en overgang på vej mod et salg af hotellet

Randers For abonnenter

Marienlund skyder op med nye ejerlejligheder midt i populær bydel: Seks ud af 12 lejligheder er allerede solgt inden rejsegildet

Randers

Politiet søger vidner efter sag om blufærdighedskrænkelse: Fremmed satte sig ind på passagersædet og befamlede og kyssede 21-årig kvinde

Randers

Næsten alle partier står bag: 50 millioner kroner ekstra til børneområdet hvert år

Østjylland

Kandidat til HK's ledelse krænkede medarbejder verbalt til julefrokost

Randers FC For abonnenter

Middelfart mod Randers FC, siger du? Den har skam også sin helt egen historie

Randers

Mand gjorde beboere utrygge i boligområde: Spyttede efterfølgende betjent i ansigtet og slog ham i hovedet med en sko

Østjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Randers

Camilla og Finn er sikre i deres sag: Derfor lugter det på Randers Havn

Kultur For abonnenter

Kvinderne styrer: 'Gift ved første blik'-mændene har problemer med kæledyr og prutter

Sport For abonnenter

Udkørt Randers HK-profil utilfreds med løst krudt i skudarmen: - Det er svært, når kroppen siger fra

Leder For abonnenter

Livsfarligt for lokalsamfundet: Der skal mere fart på, Randers Kommune

Randers FC For abonnenter

Bag genertheden gemmer sig en gemytlig gøgler: - Er nogle under mistanke for et eller andet spas i omklædningsrummet, er han altid indblandet

Annonce