Annonce
Randers

Randers Julehjælp: Mødrehjælpen sadler helt om

Tidligere år har medlemmer af Mødrehjælpen få dage før jul stået tæt sammen i baglokalet til Rema 1000 i Helsted travlt optaget af at pakke kasser med julehjælp. Men sådan bliver det ikke i år, hvor Mødrehjælpen i stedet arrangerer en bustur til Den Gamle By i Århus. Arkivfoto: Annelene Pedersen.
Årets julearrangement byder på en bustur til Den Gamle By i Århus og gaver.

Randers: Mødrehjælpen er en af de deltagere, der har været med siden starten på Randers Julehjælp. Hvert år har Mødrehjælpen været en af de største uddelere af julehjælpspakker. Men i år er intet, som det plejer at være. Heller ikke, når det gælder Mødrehjælpens julehjælp.

Tidligere år har baglokalet til Rema 1000 i Helsted nogle få dage før jul fra den tidlige morgenstund summet af folk, der har haft travlt med at pakke kasser og stofnet med fødevarer til de familier, der er blevet godkendt til at modtage Mødrehjælpens lokale julehjælp. Kasserne og stofnet er derefter blevet kørt ud til Logen Navitas på Kristrupvej, hvor den hektiske aktivitet er fortsat, nu med uddeling af kasser og stofnet til familierne. Sådan bliver det ikke i år.

Et held i uheld

Mødrehjælpen i Randers har besluttet at sadle helt om. I stedet for hjælpepakker vil Mødrehjælpen i år arrangere en tur til Den Gamle By i Århus.

Randers Julehjælp 2020

Randers Julehjælp er en indsamling arrangeret af Randers Amtsavis i samarbejde med Lions Club Randers Gudenaa.

Indsamlingen hjælper humanitære organisationer og foreninger med at sikre en god jul i randrusianske børnefamilier, hvis økonomiske midler er små.

13 organisationer, foreninger og grupper får del i Randers Julehjælp 2020: Aktivitetsforeningen Jennumparken, Børnenes Kontor, Dansk Folkehjælp, Frelsens Hær, Giv Julen Mening, Juleteamet Randers og Omegn, Kirkens Korshær, Kirkernes Familiehjælp, Mødrehjælpen, Randers Menighedsplejes Legatfond, Red Barnet, Venligboerne Langå, Venligboerne Randers

Bidrag kan indbetales på følgende konto i Sparekassen Kronjylland: Reg.nr. 6187 kontonr. 0012387105 eller via Mobilepay på nr. 84319. Skriv navn og telefonnummer i meddelelsesfeltet.

Man er også velkommen til at komme forbi Randers Amtsavis' reception med et bidrag. Der er normalt åbent alle hverdage mellem kl. 10 og 14.

Redaktionen skriver om bidragydere, store som små, men ikke nødvendigvis alle. Hver dag bringes en oversigt over bidrag fra virksomheder og foreninger på over 5000 kroner.

Indsamlingsperioden er 15. november til 13. december.

- Det skyldes ikke corona-pandemien. Faktisk traf vi beslutningen, inden den ramte os. Vi ville prøve lidt andet, end vi plejede, fortæller næstformand Anni Cenholt fra Mødrehjælpen.

Beslutningen kan næsten betegnes som et held i uheldet.

- Vi ville ikke have haft mulighed for at gennemføre vores julehjælp som tidligere år. Vi ville hverken kunne have holdt den nødvendige afstand eller forsamlingsforbuddet, hvis vi skulle have pakket de mange kasser, og udleveringen ville også have skabt udfordringer, konstaterer Anni Cenholt.

Annonce

Julegaver til børnene

I stedet regner Mødrehjælpen med lørdag 12. december i en række busser at sende omkring 150 børn og voksne til Den Gamle By, hvor de kan få en hyggelig dag i den julesmykkede by. Mødrehjælpen betaler busturen, adgang til Den Gamle By og forplejning i løbet af dagen.

Køb af julemærke

Lions Club Randers Gudenaa lader igen i år indtægterne fra salget af årets digitale julemærke indgå i Randers Julehjælp.

Motivet for årets mærke er genforeningsmonumentet ”Moder og barn”, der siden 1927 har stået i Vestparken til minde om genforeningen 1920.

Ved køb af det digitale julemærke får man retten til at bruge det i alle mails resten af året.

Sådan køber du julemærket: Private skal sende 100 kr. og virksomheder 200 kr. til følgende konto i Sparekassen Kronjylland: Reg.nr. 6187 kontonr. 0012387105 eller via Mobilepay på nr. 84319.

Skriv mail-adresse i meddelelsesfeltet.

Indenfor to dage vil du pr. mail modtage en billedfil med årets flotte julemærke, der kan klikkes ind i en mail eller bruges som en del af mailprogrammets signatur. En detaljeret, men let forståelig brugsanvisning om, hvordan man skal gøre, vil følge med billedfilen.

- Heldigvis er det et arrangement, som kan gennemføres under de nuværende restriktioner, naturligvis med de nødvendige forholdsregler. På vejen hjem vil alle familier få udleveret gavekort, som kan bruges til julegaver til børnene, oplyser Anni Cenholt.

Deadline for at tilmelde sig turen til Den Gamle By er mandag d. 23. november.

Donationer til Randers Julehjælp 2020

Hver dag bringer vi en oversigt over de bidragsydere, der giver 5000 kroner eller mere til Randers Julehjælp.

Lions Club Randers Gudenaa: 10.000 kr.

Annonce
Randers For abonnenter

Nye trængsler for trafikanter i Randers venter forude: Først var det Hvidemøllebroen, nu skal et af de mest befærdede kryds flyttes

Østjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Torsdagens coronatal: Antal corona-indlagte falder til det laveste siden først i august - yderligere fire er døde

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Hotel Stephansen lukker restauranten til jul: - Det er vel en overgang på vej mod et salg af hotellet

Randers For abonnenter

Marienlund skyder op med nye ejerlejligheder midt i populær bydel: Seks ud af 12 lejligheder er allerede solgt inden rejsegildet

Randers

Politiet søger vidner efter sag om blufærdighedskrænkelse: Fremmed satte sig ind på passagersædet og befamlede og kyssede 21-årig kvinde

Randers

Næsten alle partier står bag: 50 millioner kroner ekstra til børneområdet hvert år

Østjylland

Kandidat til HK's ledelse krænkede medarbejder verbalt til julefrokost

Randers FC For abonnenter

Middelfart mod Randers FC, siger du? Den har skam også sin helt egen historie

Randers

Mand gjorde beboere utrygge i boligområde: Spyttede efterfølgende betjent i ansigtet og slog ham i hovedet med en sko

Østjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Randers

Camilla og Finn er sikre i deres sag: Derfor lugter det på Randers Havn

Kultur For abonnenter

Kvinderne styrer: 'Gift ved første blik'-mændene har problemer med kæledyr og prutter

Sport For abonnenter

Udkørt Randers HK-profil utilfreds med løst krudt i skudarmen: - Det er svært, når kroppen siger fra

Leder For abonnenter

Livsfarligt for lokalsamfundet: Der skal mere fart på, Randers Kommune

Randers FC For abonnenter

Bag genertheden gemmer sig en gemytlig gøgler: - Er nogle under mistanke for et eller andet spas i omklædningsrummet, er han altid indblandet

Annonce