Annonce
Randers

Randers Julehjælp: Nøden er større end sidste år

- Det er tydeligt, at mange har svært ved at se, hvordan de skal få råd til at holde jul, fortæller kaptajn Kaisa Sørensen, der er korpsleder i Frelsens Hær Randers. Foto: Annelene Petersen
De familier, der i år søger om julehjælp fra Frelsens Hær, har et betydelig mindre rådighedsbeløb end tidligere år.

Randers: Hos Frelsens Hær, der er en af de foreninger, der har været blandt modtagerne af Randers Julehjælp lige siden begyndelsen for otte år siden, er virkningen af Corona-krisen tydelig at spore. Usikkerheden om hvilke restriktioner, der vil være gældende, når vi kommer godt en måned frem, rejser spørgsmål om, hvordan uddelingen af julehjælp kan foregå.

Samtidig afspejler ansøgningerne om julehjælp også den alvorlige situation, som nedlukningerne på grund af pandemien har bragt mange randrusianske familier i.

- Ansøgningerne viser, at rigtig mange familier i år har et meget lille rådighedsbeløb. Enten fordi familien er blevet ramt af arbejdsløshed på grund af nedlukning af samfundet, eller fordi de, der i forvejen var ramt af arbejdsløshed, har mistet boligstøtte, da de ikke har kunnet skaffe det nødvendige arbejde til at undgå kontanthjælpsloftet, konstaterer korpsleder i Randers, kaptajn Kaisa Sørensen.

Annonce

Ikke råd til at blive boende

Det er ikke kun i forbindelse med julehjælpen, at Frelsens Hær har mærket den økonomiske krise i flere og flere randrusianske familier.

Donationer til Randers Julehjælp 2020

Hver dag bringer vi en oversigt over de bidragsydere, der giver 5000 kroner eller mere til Randers Julehjælp.

Lions Club Randers Gudenaa: 10.000 kr.

- Nøden er helt klart betydelig større end sidste år. Vi oplever mange, der ikke har råd til at blive boende i deres lejlighed eller hus.

- Hele året har mange henvendt sig for at få hjælp. Vi har ofte været ude at handle madvarer til familier. Det vil vi hellere end blot give et gavekort. Familien fortæller, hvad de gerne vil have, og så køber vi det til dem, fortæller Kaisa Sørensen.

Randers Julehjælp 2020

Randers Julehjælp er en indsamling arrangeret af Randers Amtsavis i samarbejde med Lions Club Randers Gudenaa.

Indsamlingen hjælper humanitære organisationer og foreninger med at sikre en god jul i randrusianske børnefamilier, hvis økonomiske midler er små.

13 organisationer, foreninger og grupper får del i Randers Julehjælp 2020: Aktivitetsforeningen Jennumparken, Børnenes Kontor, Dansk Folkehjælp, Frelsens Hær, Giv Julen Mening, Juleteamet Randers og Omegn, Kirkens Korshær, Kirkernes Familiehjælp, Mødrehjælpen, Randers Menighedsplejes Legatfond, Red Barnet, Venligboerne Langå, Venligboerne Randers

Bidrag kan indbetales på følgende konto i Sparekassen Kronjylland: Reg.nr. 6187 kontonr. 0012387105 eller via Mobilepay på nr. 84319. Skriv navn og telefonnummer i meddelelsesfeltet.

Man er også velkommen til at komme forbi Randers Amtsavis' reception med et bidrag. Der er normalt åbent alle hverdage mellem kl. 10 og 14.

Redaktionen skriver om bidragydere, store som små, men ikke nødvendigvis alle. Hver dag bringes en oversigt over bidrag fra virksomheder og foreninger på over 5000 kroner.

Indsamlingsperioden er 15. november til 13. december.

Hun husker blandt andet en situation, hvor en familie mistede alt i forbindelse med en ildebrand.

- Her var vi flere hjælpeorganisationer, der hjalp. Så kunne familien få lidt fra os alle sammen. Ingen af os har jo så mange midler, at vi kan hjælpe en familie med at indrette et helt hjem, fastslår hun.

Annonce

Corona præger uddeling

Selv om Frelsens Hær endnu ikke har gennemført samtaler med ansøgerne, har Kaisa Sørensen allerede et alt for godt indtryk af det øgede behov. Det har hun fået ved at ringe rundt til ca. 50 familier, som har haft problemer med at udfylde online-ansøgningsskemaet korrekt.

- Det er tydeligt, at mange har svært ved at se, hvordan de skal få råd til at holde jul, konstaterer hun.


Det er tydeligt, at mange har svært ved at se, hvordan de skal få råd til at holde jul.

Kaisa Sørensen, korpsleder, Frelsens Hær Randers


For at finde ud af, for hvem nøden er størst, afholder Frelsens Hær samtaler med alle ansøgerne. Her vil pandemien naturligvis også sætte sine spor. For at begrænse smittefaren vil en eller højest to personer fra en familie komme til at tale med en repræsentant for Frelsens Hær. Alle skal bære mundbind eller visir, og alt vil blive sprittet grundigt af mellem besøgene.

Også selve uddelingen bliver mere omstændig end tidligere.

- Vi har sat to dage af til uddelingen. Vi plejer at begynde uddelingen med en halv times gudstjeneste. På grund af restriktionerne må vi højest være 24 i vores sal, hvis der skal synges. Så vi kommer til at dele uddelingen op i flere hold, fortæller Kaisa Sørensen.

Annonce

Slut med at slukke ildebrand

Hvor mange familier Frelsens Hær kommer til at hjælpe i år, er endnu uvist. Frelsens Hær i Randers har tidligere dækket et stort område fra Viborg i vest til Djursland i øst. I forbindelse med Randers Julehjælp har organisationen dog kun fået støtte til den julehjælp, der er blevet uddelt i Randers Kommune. En omorganisering i Frelsens Hær har betydet, at Frelsens Hær i Randers nu kun dækker fem postnumre i Randers Kommune. Det giver mulighed for efterfølgende også at være noget for de familier, der får julehjælp.

Køb af julemærke

Lions Club Randers Gudenaa lader igen i år indtægterne fra salget af årets digitale julemærke indgå i Randers Julehjælp.

Motivet for årets mærke er genforeningsmonumentet ”Moder og barn”, der siden 1927 har stået i Vestparken til minde om genforeningen 1920.

Ved køb af det digitale julemærke får man retten til at bruge det i alle mails resten af året.

Sådan køber du julemærket: Private skal sende 100 kr. og virksomheder 200 kr. til følgende konto i Sparekassen Kronjylland: Reg.nr. 6187 kontonr. 0012387105 eller via Mobilpay på nr. 84319.

Skriv mail-adresse i meddelelsesfeltet.

Indenfor to dage vil du pr. mail modtage en billedfil med årets flotte julemærke, der kan klikkes ind i en mail eller bruges som en del af mailprogrammets signatur. En detaljeret, men let forståelig brugsanvisning om, hvordan man skal gøre, vil følge med billedfilen.

- Samtidig har vi besluttet, at vi i år vil give en større hjælp end tidligere, men til færre. Vi vil ikke længere blot slukke ildebranden juleaften. Vi vil give en hjælp, der kan mærkes, og som rækker længere end blot til selve juleaften, fastslår Kaisa Sørensen.

Annonce

Kaffe i stedet for fest

Foruden selve julehjælpen, der uddeles 17. og 18. december, planlægger Frelsens Hær også en familie-julehygge-kaffe-eftermiddag den 27. december. Det er en Corona-udgave af den traditionelle juletræsfest, som plejer at blive holdt den dag.

- Når vi holder afstand ved bordene, kan vi godt have 50 personer i vores lokale. Julehjælpsfamilierne får invitationen til dette arrangement, slutter Kaisa Sørensen.

Det kan selvfølgeligt kun gennemføres, hvis situationen i landet tillader det på det tidspunkt.

Annonce
Randers For abonnenter

Populært at bygge i Randers: Se her hvor der lige nu er grunde til salg

Danmark

Mandagens coronatal: 785 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Flere studieboliger på vej: RandersBolig vil gerne bygge kollegium med 107 lejligheder

Sport For abonnenter

Ferieramt Kristrup-mandskab skal følge op på flot forår: - Målet er at blive blandt de fem øverste hold i puljen

Randers

15 radikale er klar til kamp om pladserne i byrådet

Randers For abonnenter

Et prinsesseslot a la Pippi Langstrømpes vildeste drøm: Højriis er et lille eventyr i sig selv

Randers For abonnenter

Bor i fredet hus fra 1643: - Det er en fredelig oase midt i et minefelt

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Kultur

Pakhuset i fuld fart: Eksperter gør status over Formel 1-sæsonen

Randers

Vacciner nærmer sig sidste stikkedato: Nu åbner man op for drop-in vaccination for at forhindre spild

Danmark

Minna kunne ikke blive præst på grund af sin seksualitet: - Det var mit højeste ønske, men det kunne ikke lade sig gøre

Kultur

Familieforøgelse i Kattegatcentret: Charmerende sælunge kom til verden i ly af natten

Randers For abonnenter

Tomt hus brændte kraftigt få minutter efter person blev set på overvågning: - Det er skræmmende og uhyggeligt

Mariagerfjord

Udenrigsministeren åbner folkemødet i Mariager

Annonce