Annonce
Randers

Randers Julehjælp på mærkerne: Genforening og julehjælp

Motivet på årets julemærke fra Lions Club Randers Gudenaa er i anledning af 100 året for genforeningen mellem Sønderjylland og Danmark monumentet, der står i Vestparken i Randers. Ved at købe julemærket støtter du også i år Randers Julehjælp. Ill.: Ole Laasby
Igen i år indgår indtægterne fra salget af Lions Club Randers Gudenaas julemærke i Randers Julehjælp.

Randers: For tredje år i træk samarbejder Randers Amtsavis og Lions Club Randers Gudenaa om Randers Julehjælp, idet indtægterne fra Lions julemærke indgår i Randers Julehjælp.

Lions Club Randers Gudenaa har igennem mange år udgivet et julemærke – først i papir, men i de seneste år digitalt, så det kan bruges i alle mails.

Motivet på årets julemærke er i anledning af 100 året for genforeningen mellem Sønderjylland og Danmark genforeningsmonumentet, der står i Vestparken i Randers. Monumentet blev opstillet den 15. juni 1927. Oprindeligt var tanken, at byens genforeningsmonumentet skulle bestå af en natursten, og den nåede faktisk allerede at blive udpeget ved Støvringgaard, men så ombestemte Sønderjysk Forening sig.

Annonce

Køb af julemærke

Lions Club Randers Gudenaa lader igen i år indtægterne fra salget af årets digitale julemærke indgå i Randers Julehjælp.

Motivet for årets mærke er genforeningsmonumentet ”Moder og barn”, der siden 1927 har stået i Vestparken til minde om genforeningen 1920.

Ved køb af det digitale julemærke får man retten til at bruge det i alle mails resten af året.

Sådan køber du julemærket: Private skal sende 100 kr. og virksomheder 200 kr. til følgende konto i Sparekassen Kronjylland: Reg.nr. 6187 kontonr. 0012387105 eller via Mobilpay på nr. 84319.

Skriv mail-adresse i meddelelsesfeltet.

Indenfor to dage vil du pr. mail modtage en billedfil med årets flotte julemærke, der kan klikkes ind i en mail eller bruges som en del af mailprogrammets signatur. En detaljeret, men let forståelig brugsanvisning om, hvordan man skal gøre, vil følge med billedfilen.

Datteren kommer uventet hjem

I stedet blev billedhugger Anders Bundgaard valgt som skaber af bronzestatuen, der i skikkelse af mor og barn forestiller Danmark og Sønderjylland. Billedhuggeren fortolkede selv sit værk ved afsløringen. Han fortalte, at han var blevet inspireret af Henrik Pontoppidans nye fædrelandssang "Det lyder som et Eventyr", som også er blevet monumentets indskrift. Langs kanten på overdelen af monumentets sokkel står: DET LYDER SOM ET ÆVENTYR, ET SAGN FRA GAMLE DAGE: EN RØVET DATTER, DYBT BEGRÆDT, ER KOMMEN FRELST TILBAGE.

- Her ligger hele situationen. Datteren kommer tilbage. Moderen har længe ventet på hende. Det hele sker så hurtigt, hvilket også fremgår af linjerne. Moderen har siddet og ventet på en grænsepæl, hensunken i dybe tanker. Da ser hun sin datter ile sig i møde. Den unge, blide kvinde har nået den ældre, før denne har rejst sig, så datteren lægger sin arm om moderens skulder, idet denne tager sit genfundne barn ind til sig. På en af rå kampesten tilhugget sokkel er der i de lodrette fire hjørnesten udhugget allegoriske figurer i basrelief, som symbolsk viser lænken, der brast, saga, der rister runer, det gamle ravnebanner og dannebrog, hjemmet, rigsvåbnet og Sønderjylland", fortalte Anders Bundgaard videre.

Annonce

Brug julemærket i alle mails

For at kunne bruge julemærket skal private sende 100 kr. og virksomheder 200 kr. til det samme konto-nummer eller mobilepay-nummer, som i øvrigt bruges til Randers Julehjælp. Hvis man i meddelelsesboksen skriver sin mail-adresse, vil man indenfor to dage modtage en billedfil med årets flotte julemærke, der kan klikkes ind i en mail eller bruges som en del af mailprogrammets signatur. En detaljeret, men let forståelig brugsanvisning om, hvordan man skal gøre, vil følge med billedfilen.

Annonce
Randers For abonnenter

Populært at bygge i Randers: Se her hvor der lige nu er grunde til salg

Danmark

Mandagens coronatal: 785 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Flere studieboliger på vej: RandersBolig vil gerne bygge kollegium med 107 lejligheder

Sport For abonnenter

Ferieramt Kristrup-mandskab skal følge op på flot forår: - Målet er at blive blandt de fem øverste hold i puljen

Randers

15 radikale er klar til kamp om pladserne i byrådet

Randers For abonnenter

Et prinsesseslot a la Pippi Langstrømpes vildeste drøm: Højriis er et lille eventyr i sig selv

Randers For abonnenter

Bor i fredet hus fra 1643: - Det er en fredelig oase midt i et minefelt

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Kultur

Pakhuset i fuld fart: Eksperter gør status over Formel 1-sæsonen

Randers

Vacciner nærmer sig sidste stikkedato: Nu åbner man op for drop-in vaccination for at forhindre spild

Danmark

Minna kunne ikke blive præst på grund af sin seksualitet: - Det var mit højeste ønske, men det kunne ikke lade sig gøre

Kultur

Familieforøgelse i Kattegatcentret: Charmerende sælunge kom til verden i ly af natten

Randers For abonnenter

Tomt hus brændte kraftigt få minutter efter person blev set på overvågning: - Det er skræmmende og uhyggeligt

Mariagerfjord

Udenrigsministeren åbner folkemødet i Mariager

Annonce