Annonce
Randers

Randers Julehjælp på mærkerne: Genforening og julehjælp

Motivet på årets julemærke fra Lions Club Randers Gudenaa er i anledning af 100 året for genforeningen mellem Sønderjylland og Danmark monumentet, der står i Vestparken i Randers. Ved at købe julemærket støtter du også i år Randers Julehjælp. Ill.: Ole Laasby
Igen i år indgår indtægterne fra salget af Lions Club Randers Gudenaas julemærke i Randers Julehjælp.

Randers: For tredje år i træk samarbejder Randers Amtsavis og Lions Club Randers Gudenaa om Randers Julehjælp, idet indtægterne fra Lions julemærke indgår i Randers Julehjælp.

Lions Club Randers Gudenaa har igennem mange år udgivet et julemærke – først i papir, men i de seneste år digitalt, så det kan bruges i alle mails.

Motivet på årets julemærke er i anledning af 100 året for genforeningen mellem Sønderjylland og Danmark genforeningsmonumentet, der står i Vestparken i Randers. Monumentet blev opstillet den 15. juni 1927. Oprindeligt var tanken, at byens genforeningsmonumentet skulle bestå af en natursten, og den nåede faktisk allerede at blive udpeget ved Støvringgaard, men så ombestemte Sønderjysk Forening sig.

Annonce

Køb af julemærke

Lions Club Randers Gudenaa lader igen i år indtægterne fra salget af årets digitale julemærke indgå i Randers Julehjælp.

Motivet for årets mærke er genforeningsmonumentet ”Moder og barn”, der siden 1927 har stået i Vestparken til minde om genforeningen 1920.

Ved køb af det digitale julemærke får man retten til at bruge det i alle mails resten af året.

Sådan køber du julemærket: Private skal sende 100 kr. og virksomheder 200 kr. til følgende konto i Sparekassen Kronjylland: Reg.nr. 6187 kontonr. 0012387105 eller via Mobilpay på nr. 84319.

Skriv mail-adresse i meddelelsesfeltet.

Indenfor to dage vil du pr. mail modtage en billedfil med årets flotte julemærke, der kan klikkes ind i en mail eller bruges som en del af mailprogrammets signatur. En detaljeret, men let forståelig brugsanvisning om, hvordan man skal gøre, vil følge med billedfilen.

Datteren kommer uventet hjem

I stedet blev billedhugger Anders Bundgaard valgt som skaber af bronzestatuen, der i skikkelse af mor og barn forestiller Danmark og Sønderjylland. Billedhuggeren fortolkede selv sit værk ved afsløringen. Han fortalte, at han var blevet inspireret af Henrik Pontoppidans nye fædrelandssang "Det lyder som et Eventyr", som også er blevet monumentets indskrift. Langs kanten på overdelen af monumentets sokkel står: DET LYDER SOM ET ÆVENTYR, ET SAGN FRA GAMLE DAGE: EN RØVET DATTER, DYBT BEGRÆDT, ER KOMMEN FRELST TILBAGE.

- Her ligger hele situationen. Datteren kommer tilbage. Moderen har længe ventet på hende. Det hele sker så hurtigt, hvilket også fremgår af linjerne. Moderen har siddet og ventet på en grænsepæl, hensunken i dybe tanker. Da ser hun sin datter ile sig i møde. Den unge, blide kvinde har nået den ældre, før denne har rejst sig, så datteren lægger sin arm om moderens skulder, idet denne tager sit genfundne barn ind til sig. På en af rå kampesten tilhugget sokkel er der i de lodrette fire hjørnesten udhugget allegoriske figurer i basrelief, som symbolsk viser lænken, der brast, saga, der rister runer, det gamle ravnebanner og dannebrog, hjemmet, rigsvåbnet og Sønderjylland", fortalte Anders Bundgaard videre.

Annonce

Brug julemærket i alle mails

For at kunne bruge julemærket skal private sende 100 kr. og virksomheder 200 kr. til det samme konto-nummer eller mobilepay-nummer, som i øvrigt bruges til Randers Julehjælp. Hvis man i meddelelsesboksen skriver sin mail-adresse, vil man indenfor to dage modtage en billedfil med årets flotte julemærke, der kan klikkes ind i en mail eller bruges som en del af mailprogrammets signatur. En detaljeret, men let forståelig brugsanvisning om, hvordan man skal gøre, vil følge med billedfilen.

Annonce
Randers For abonnenter

Efter sag om facebook-opslag om mandestrip: Randers Kommune meldt til Arbejdstilsynet for dårligt psykisk arbejdsmiljø

Danmark

Lørdagens coronatal: Antal indlagte når højeste niveau i en måned

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Akut mangel på vuggestuepladser presser kommunen til at gå med plan B: Men måske kræver det en plan C at nå i mål

Randers FC For abonnenter

Højt tempo og urolig fodboldkamp: Flere talenter satte sig igennem i sæsonens første sejr

Randers FC

5 ting, der er værd at vide før OB-Randers FC: Begge hold må undvære en profil i offensiven

Kultur

Anbefaling: Fem forrygende serier til sofa og regnvejr

Randers FC

Quiztid om topscorer, tilskuersnit og obskure fakta: Hvor meget ved du egentlig om Randers FC’s start på sæsonen?

Debat For abonnenter

Vi skal da forlange at få mest muligt for pengene: Skørt at køre milliarderne ind på en palle

Kultur For abonnenter

Lyden af søndag lever i 'Giro 413': Hatten går stadig rundt efter 75 år

Randers

Kom og smag på Danmarks bedste: Fritidsmejerister laver nougatis i gourmet-særklasse - som i de gode gamle dage

Sport

Michael Laudrup løber med hæderen: Kåret som det største danske sportsnavn i 125 år

Randers

Hungry Dane åbner i nye lokaler: Lægger hårdt ud med første udkast til sit bud på Danmarks Bedste Burger 2022

Erhverv For abonnenter

Fiskenet fra Det Indiske Ocean på lang rejse: Erhvervsfolk fra Randers vil omdanne det til kvalitets genbrugsplast på ny fabrik

Indland

Chancen for at overleve hjertestop er ens i land og by: - Danskerne er fantastisk gode til at træde til 

Annonce