Annonce
Randers

Randers Julehjælp søger samarbejdspartnere

Organisationer, foreninger og grupper, der deler julehjælp ud til økonomisk trængte randrusianske familier eller på anden måde hjælper dem til at mærke, at det er jul, kan nu søges om at få del i de penge, der indsamles i dette års Randers Julehjælp. Tegning: Jens Nex
Organisationer, foreninger og grupper, der hjælper udsatte familier i Randers Kommune med at få en god jul, kan nu søge om at få støtte fra avisens indsamling.

Randers: Mange vil nok mene, at det er lige tidligt nok her i slutningen af oktober at begynde at tænke på jul – vi skal jo først lige have overstået Halloween, eller på dansk Allehelgensaften med hekse, trolde og genfærd, på månedens sidste dag. Men for andre er bekymringerne om den forestående jul allerede gået i gang. Bekymring, ikke glæde. Nemlig bekymring om, hvordan de skal give børnene i deres familie en jul, der bare tilnærmelsesvis minder om deres skolekammeraters.

For nogle randrusianske familier er det faktisk nødvendigt at tænke på julen hele året rundt - hvis der skal blive nogen jul. Det er familier, hvis økonomi er så anstrengt, at det er nødvendigt at lægge lidt penge til side hver måned, hvis ikke juleaften blot skal blive endnu en af årets almindelige dage - og samtidig må de håbe på hjælp fra humanitære organisationer, foreninger og grupper, som deler julehjælp ud.

Og de organisationer, foreninger og grupper er også allerede nu nødt til at tænke på den forestående jul; hvordan de kan skaffe penge, så de kan hjælpe flest mulige børnefamilier til at få en jul med for eksempel lidt bedre mad end resten af året og nogle få gaver.

Annonce

Syvende år i træk

En af mulighederne, som de lokale organisationer, foreninger og grupper, der hjælper familier i Randers Kommune, har for at skaffe penge, er at få del i de midler, som Randers Amtsavis ved hjælp af godvillige randrusianere samler ind til Randers Julehjælp.

Det er syvende år i træk, at Randers Amtsavis arrangerer en indsamling, hvor alle bidrag går til at hjælpe socialt dårligt stillede familier i Randers Kommune til at kunne holde jul, og for andet år i træk sker det i samarbejde med Lions Club Randers Gudenå.

De første år blev de indsamlede midler kanaliseret til familierne gennem Mødrehjælpen, Frelsens Hær, Kirkens Korshær og Kirkernes Familiehjælp, men siden 2016 har også andre organisationer, foreninger og grupper haft mulighed for at få del i midlerne. Sidste år var antallet af modtagere steget til 10, nemlig foruden de fire førnævnte Aktivitetsforeningen Jennumparken, Børnenes Kontor, Dansk Folkehjælp, Juleteamet Randers og Omegn, Giv Julen Mening og Venligboerne Langå.

Få del i hjælpen

Også i år kan alle grupper, foreninger og organisationer, der hjælper udsatte familier i Randers Kommune med at få en god jul – enten ved at arrangere julefest eller dele julehjælp ud – søge om at få støtte fra Randers Julehjælp.

I forbindelse med ansøgningen, som skal sendes til Randers Amtsavis, skal der gives en række oplysninger, der har til formål at sikre, at julehjælpen kommer socialt dårligt stillede familier i Randers Kommune til gavn. Der skal således oplyses, hvad juleaktiviteten består i, hvor mange år aktiviteten har fundet sted, hvor mange udsatte familier der de seneste år har haft glæde af juleaktiviteten, hvor mange kroner der årligt bliver brugt i forbindelse med juleaktiviteten, hvem der står bag, hvordan juleaktiviteten finansieres og ikke mindst: Hvordan støtten fra Randers Julehjælp kan have betydning for juleaktiviteten.

Ansøgningerne vil blive nøje gennemgået af et udvalg nedsat af Randers Amtsavis, som blandt andet vil vurdere, om aktiviteten har vist sin berettigelse ved dels at have eksisteret i nogle år, og dels komme flere udsatte familier i Randers Kommune til gavn.

Familier kan ikke søge

At der er et stort behov blandt familier i Randers for at få hjælp til at kunne give børnene blot en rimelig jul, har vi på Randers Amtsavis fået tydeligt tegn på de foregående år. Nogle familier har så desperat brug for julehjælp, at vi på avisen, når vi begynder at skrive om Randers Julehjælp, har fået flere personlige ansøgninger fra børnefamilier, der ikke kan se, hvordan de kan få råd til at holde jul uden støtte – og derfor håber at få hjælp direkte fra Randers Julehjælp.

Randers Amtsavis og Lions Club Randers Gudenaa kan dog desværre ikke påtage sig at uddele hjælp direkte til de enkelte familier. Det findes der i Randers flere foreninger og organisationer, som er meget bedre til og har erfaring med. Det er disse foreninger og organisationer, som beløb, der indbetales til Randers Julehjælp, fordeles til, så de kan hjælpe kommunens økonomisk trængte borgere. Vi må derfor henvise familier, der har brug for hjælp til julen, om at henvende sig til disse foreninger.

De juleaktiviteter, der får støtte, præsenteres i Randers Amtsavis i løbet af indsamlingsperioden, og navnene på dem offentliggøres i slutningen af oktober.

Indsamling fra 17. november

Selve indsamlingen vil i år foregå mellem søndag 17. november og søndag 15. december, så foreningerne og grupperne kan få at vide, hvor mange penge de vil modtage, inden de foretager uddelingen af julehjælp.

Støtten fra Randers Julehjælp fordeles procentvis mellem modtagerne efter, hvor mange midler arrangørerne/organisationen bag juleaktiviteterne selv uddeler eller investerer. Fordelingen offentliggøres i Randers Amtsavis.

Ansøgningsfristen for organisationer, foreninger og grupper til at få del i Randers Julehjælp er onsdag 30. oktober. Ansøgningerne skal sendes til Randers Amtsavis, att. Per Schultz-Knudsen, Østergrave 4, 4., 8900 Randers C eller pr. mail til pers@amtsavisen.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland

Politi advarer om risiko for akvaplaning efter uheld på østjysk motorvej: Det er meget farligt

Annonce