Annonce
Randers

Randers Julehjælp: Teamet varmer op til jul i en måned

Både børn og forældre hygger sig sammen, når Juleteamet for udsatte i Randers og omegn inviterer til en komsammen om at lave juledekorationer og klippe og klistre julepynt. Nogle af børnene kender hinanden fra tidligere år. Arkivfoto: Annelene Petersen
Juleteamet for udsatte i Randers og omegn sørger for, at udsatte familier kommer i julestemning.
Annonce

Randers: Når man er nødt til at vende hver en 50-øre, før man giver den ud, og har svært ved at se, hvordan man kan give sine børn en gave eller ordentlig mad, så kan det være svært at komme i julestemning. Butikkernes og indkøbscentrenes julepynt fra sidst i oktober hjælper ikke meget. Tværtimod minder den én om den forestående højtid, hvor man kun kan komme til at skuffe børnene.

Juleteamet for udsatte i Randers og omegn forsøger at hjælpe udsatte børnefamilier gennem julemåneden og sikre, at også de kommer i den rigtige julestemning.

Randers Julehjælp

Randers Julehjælp er en indsamling arrangeret af Randers Amtsavis i samarbejde med Lions Club Randers Gudenaa.

Indsamlingen hjælper humanitære organisationer og foreninger med at sikre en god jul i randrusianske børnefamilier, hvis økonomiske midler er små.

12 organisationer, foreninger og grupper får del i Randers Julehjælp 2019:

 • Aktivitetsforeningen Jennumparken
 • Børnenes Kontor
 • Dansk Folkehjælp
 • Frelsens Hær
 • Giv Julen Mening
 • Juleteamet Randers og Omegn
 • Kirkens Korshær
 • Kirkernes Familiehjælp
 • Mødrehjælpen
 • Venligboerne Langå
 • Julearrangement for handicappede børn v/Handicapcenter Kronjylland
 • Randers Menighedsplejes Legatfond

Bidrag kan indbetales på følgende konto i Sparekassen Kronjylland:

Reg.nr. 6187 kontonr. 0012387105

eller via Mobilpay på nr. 84319. Skriv navn og telefonnummer i meddelelsesfeltet.

Man er også velkommen til at komme forbi Randers Amtsavis' reception med et bidrag. Der er normalt åbent alle hverdage mellem kl. 10 og 14.

Redaktionen skriver om bidragydere, store som små, men ikke nødvendigvis alle. Hver dag bringes en oversigt over bidrag fra virksomheder og foreninger på over 5000 kroner.

Indsamlingsperioden er 17. november til 15. december.

Annonce

Ud af ensomhed

Juleteamet har fungeret siden 2013, og formålet har altid været at glæde så mange udsatte børnefamilier som muligt med kalendergaver, adventsgaver og julegaver til børnene. Det sker blandt andet ved at afvikle events, der hjælper de udsatte børnefamilier til at skabe et netværk, komme ud af ensomheden og deltage i sociale arrangementer.

Inden vi kom ind i julemåneden, pakkede Juleteamet kalender- og adventsgaver til alle børn op til 18 år.

- Kalendergaverne er primært til børn op til fem år, mens adventsgaverne er til børn mellem seks og 18 år. Dog tages der hensyn til familierne. Er der for eksempel to små børn og et barn på seks år i familien, får de alle kalendergaver, mens der i andre familier med to større børn og kun et barn under seks år, der gerne vil have adventsgaver til alle, fortæller Marianne Svendsen fra Juleteamet for udsatte i Randers og omegn.

Gaverne består primært af brugte legesager og sponsorerede ting. I enkelte tilfælde kan Juleteamet også finde på at købe en ny ting for at få puslespillet til at gå op.

Juleteamet har i gennemsnit hjulpet 50 børnefamilier om året. Her har Lions Club Randers Gudenaa, Randers FC og Glud Vine gennem flere år været en stor hjælp via donationer. I år har et par og halvtreds modtaget advents- og kalendergaver.

Annonce

Stor interesse for julefest

Juleteamet er også på andre måder godt i gang med at skabe julestemning hos de udsatte børnefamilier.

Den første søndag i december var 31 børn og 20 voksne samlet i sundhedscenteret på Thors Bakke for at lave juledekorationer samt klippe og klistre julepynt.

- Det var meget hyggeligt at se både forældre og børn arbejde sammen om at lave dekorationer og julepynt. Nogle af børnene kender jo hinanden fra tidligere år, så de fik også hilst på hinanden og snakket godt sammen, konstaterer Marianne Svendsen.

På søndag, 15. december, holder Juleteamet desuden en julefest i Kældercafeen i Fritidscentret med dans om juletræ, julegaver, julemusik, godteposer, og naturligvis kommer Julemanden også forbi. Her forventer Marianne Svendsen, at der vil deltage omkring 40 børn og forældre.

- Der er stor interesse for julefesten. Når familierne henter advents- og kalendergaverne, får de indbydelse med til de andre arrangementer, men allerede inden da er der nogle familier, der spørger til, hvornår der er julefest, oplyser Marianne Svendsen.

Bidrag over 5000 kr.

Følgende virksomheder og foreninger har givet bidrag på 5000 kroner eller mere til Randers Julehjælp 2019:

Lions Club Randers Gudenå: 40.000 kr.

XL Byg, Vorupgruppen: 25.000 kr.

Sparekassen Kronjylland/Randers FCs løbearrangement: 12.400 kr.

Randers Skipperlaug og Bombebøsse: 10.000 kr.

Focuscare Denmark: 6.000 kr.

Randers Business Breakfast Rotary Klub: 5.500 kr.

Randers Amtsavis' redaktionelle Medarbejderforening: 5.000 kr.

Krista Ølgod og John Sørensen: 5.000 kr.

Køb af julemærke

Lions Club Randers Gudenaa har besluttet, at indtægterne fra salget af årets digitale julemærke skal indgå i Randers Julehjælp.

Motivet for årets mærke er Memphis Mansion på Graceland Randers Vej, hvor Elvis-museet har til huse.

Ved køb af det digitale julemærke får man retten til at bruge det i alle mails resten af året.

Sådan køber du julemærket:

Private skal sende 100 kr. og virksomheder 200 kr. til følgende konto i Sparekassen Kronjylland: Reg.nr. 6187 kontonr. 0012387105 eller via Mobilpay på nr. 84319.

Skriv mail-adresse i meddelelsesfeltet.

Indenfor to dage vil du pr. mail modtage en billedfil med årets flotte julemærke, der kan klikkes ind i en mail eller bruges som en del af mailprogrammets signatur. En detaljeret, men let brugsanvisning om, hvordan man skal gøre, vil følge med billedfilen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce