Annonce
Randers

Randers Julehjælp: Udlevering uden servering

I forbindelse med udleveringen af  julehjælpsposerne hos Kirkernes Familiehjælp vil det ikke blive muligt for familierne at hygge sig med servering eller en snak med andre familier eller de frivillige. Arkivfoto: Jakob Lerche
I år bliver uddelingen af julehjælp fra Kirkernes Familiehjælp knap så hyggelig som tidligere.
Annonce

Randers: På trods af corona-pandemiens hærgen har Kirkernes Familiehjælp forsøgt året igennem hver anden uge at sikre udlevering af mad til de økonomisk trængte familier, der via Randers Kommune er bevilget hjælp fra familiehjælpen. Eller i hvert fald sikre, at familierne har kunnet få mad på bordet.

- I foråret måtte vi nogle gange nøjes med at give gavekort, fordi restriktionerne ikke gav os mulighed for at pakke og udlevere maden, fortæller formand for Kirkernes Familiehjælp, Kjersti Dirksen.

Annonce

Hyggen forsvinder

I forbindelse med udleveringen af madhjælp bliver der også normalt serveret et let aftensmåltid. Det er også sket i forbindelse med nogle af udleveringerne i år.

Randers Julehjælp 2020

 • Randers Julehjælp er en indsamling arrangeret af Randers Amtsavis i samarbejde med Lions Club Randers Gudenaa.
 • Indsamlingen hjælper humanitære organisationer og foreninger med at sikre en god jul i randrusianske børnefamilier, hvis økonomiske midler er små.
 • 13 organisationer, foreninger og grupper får del i Randers Julehjælp 2020: Aktivitetsforeningen Jennumparken, Børnenes Kontor, Dansk Folkehjælp, Frelsens Hær, Giv Julen Mening, Juleteamet Randers og Omegn, Kirkens Korshær, Kirkernes Familiehjælp, Mødrehjælpen, Randers Menighedsplejes Legatfond, Red Barnet, Venligboerne Langå, Venligboerne Randers.
 • Bidrag kan indbetales på følgende konto i Sparekassen Kronjylland: Reg.nr. 6187 kontonr. 0012387105 eller via Mobilepay på nr. 84319. Skriv navn og telefonnummer i meddelelsesfeltet.
 • Man er også velkommen til at komme forbi Randers Amtsavis' reception med et bidrag. Der er normalt åbent alle hverdage mellem klokken 10 og 14.
 • Redaktionen skriver om bidragydere, store som små, men ikke nødvendigvis alle. Hver dag bringes en oversigt over bidrag fra virksomheder og foreninger på over 5000 kroner.
 • Indsamlingsperioden er 15. november til 13. december.

- Efter sommerferien har vi fra gang til gang vurderet, om vi har kunnet servere mad i forbindelse med udleveringen. Når vi har haft servering, er det naturligvis sket med brug af både handsker og mundbind. Men efter forsamlingsforbuddet blev skærpet, har vi lukket for serveringen. En servering vil kræve, at der er syv frivillige til stede, og så er der jo næsten ikke plads til andre, konstaterer Kjersti Didriksen.

- Det er en skam. Både de frivillige og modtagerne savner den kontakt, som det normalt giver, at familierne sidder og spiser. Det går ud over det sociale samvær. Hyggen forsvinder. Serveringen giver også lidt ekstra for børnene. Nogle af dem har sammenlignet det med at være på café – og det er jo ikke noget, som de ellers er vant til at opleve, fortæller hun.

Annonce

Vigtigt at passe på både frivillige og brugere

I forbindelse med udleveringen af julehjælpsposerne vil der heller ikke ske nogen servering. Om den enkelte familie får et tidspunkt, hvor den skal hente sin julehjælp, er endnu ikke afgjort.

Donationer til Randers Julehjælp 2020

Hver dag bringer vi en oversigt over de bidragsydere, der giver 5000 kroner eller mere til Randers Julehjælp.

Lions Club Randers Gudenaa: 30.000 kr.

Kaj og Annbritt Porup: 10.000 kr.

Krista Ølgod og John Sørensen: 5.000 kr.

Centerforeningen Randers Storcenter: 10.000 kr.

Rikke Koch Jensen: 16.000 kr.

PL Overfladebehandling: 5.000 kr.

Lynge Ejendomme Aps: 20.000 kr.

XL Vorup: 25.000 kr.

Medarbejderforeningen på Randers Amtsavis: 8.000 kr.

Kronjylland Y's Men's Club: 10.000 kr.

LNP Ejendomme Aps: 20.000 kr.

JSA B-Invest Aps: 5.000 kr.

Spar Nord Randers: 5.000 kr.

Focuscare Denmark ApS: 6.000 kr.

- Vi har prøvet lidt forskelligt gennem året. Både med tidtildeling og uden. Familierne har været gode til at fordele sig naturligt over tidsrummet for uddeling, så det synes ikke nødvendigt med et bestemt tidspunkt til hver familie. Hvis der på et tidspunkt kommer flere, end der må være i lokalet, så må nogle vente udenfor, siger Kjersti Didriksen og peger på, at det også kan give udfordringer, hvis der tildeles tid, og en familie så ikke lige når frem til den fastsatte tid.

Hun oplyser, at Kirkernes Familiehjælp hele året har haft tidsbestilling i forbindelse med udlevering af tøj hver anden uge. Det skyldes, at der er trangt i det lokale, hvor tøjuddelingen sker fra.

- Det er vigtigt, at vi både passer på de frivillige og brugerne, fastslår Kjersti Didriksen.

Køb af julemærke

 • Lions Club Randers Gudenaa lader igen i år indtægterne fra salget af årets digitale julemærke indgå i Randers Julehjælp.
 • Motivet for årets mærke er genforeningsmonumentet ”Moder og barn”, der siden 1927 har stået i Vestparken til minde om genforeningen 1920.
 • Ved køb af det digitale julemærke får man retten til at bruge det i alle mails resten af året.

Sådan køber du julemærket: Private skal sende 100 kr. og virksomheder 200 kr. til følgende konto i Sparekassen Kronjylland: Reg.nr. 6187 kontonr. 0012387105 eller via Mobilepay på nr. 84319.

 • Skriv mail-adresse i meddelelsesfeltet.
 • Indenfor to dage vil du pr. mail modtage en billedfil med årets flotte julemærke, der kan klikkes ind i en mail eller bruges som en del af mailprogrammets signatur. En detaljeret, men let forståelig brugsanvisning om, hvordan man skal gøre, vil følge med billedfilen.

Bag Kirkernes Familiehjælp står Den Evangeliske Frikirke, Kronjyllands Frimenighed og Fabrikken - Assentoft Frikirke. Visionen for Kirkernes Familiehjælp er ”At tage hånd om økonomisk trængte børnefamilier i Randers Kommune, således at familierne blive bedre rustet til at takle de økonomiske og sociale udfordringer de dagligt støder ind i.”.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live:  Falck lukker sine lyntestcentre fra februar

Annonce