Annonce
Randers

Randers Julehjælp under corona: Red Barnet er gået fra giver til at blive modtager

Red Barnet arrangerer året igennem månedlige ture for familierne i oplevelsesklubben. Turen kan for eksempel gå til Nordre Fælled, hvor der bliver spillet rundbold eller hygget med bålmad. Foto: Red Barnet Randers
Red Barnet er en af de nye modtagere af Randers Julehjælp.
Annonce

Randers: I to ud af de seneste tre år har Red Barnet været blandt de foreninger, der har delt ud af deres overskud til Randers Julehjælp, så andre organisationer og foreninger har kunnet give det videre til trængende familier i Randers Kommune. Men på grund af corona-pandemien og de medfølgende restriktioner har Red Barnet i år søgt om at få del i Randers Julehjælp.

Red Barnet plejer blandt andet at få indtægter fra Lions bagagerumssalg på Østervold, der normalt afvikles sidste lørdag i maj og sidste lørdag i august. Men den indtægt har coronaen sat en stopper for. Samtidig krævede restriktionerne, at Red Barnet måtte flytte den traditionelle sommerlejr til en større bygning, så de enkelte familier kunne have deres egne lokaler. Dermed blev sommerlejren betydelig dyrere end tidligere.

Randers Julehjælp 2020

 • Randers Julehjælp er en indsamling arrangeret af Randers Amtsavis i samarbejde med Lions Club Randers Gudenaa.
 • Indsamlingen hjælper humanitære organisationer og foreninger med at sikre en god jul i randrusianske børnefamilier, hvis økonomiske midler er små.
 • 13 organisationer, foreninger og grupper får del i Randers Julehjælp 2020: Aktivitetsforeningen Jennumparken, Børnenes Kontor, Dansk Folkehjælp, Frelsens Hær, Giv Julen Mening, Juleteamet Randers og Omegn, Kirkens Korshær, Kirkernes Familiehjælp, Mødrehjælpen, Randers Menighedsplejes Legatfond, Red Barnet, Venligboerne Langå, Venligboerne Randers.
 • Bidrag kan indbetales på følgende konto i Sparekassen Kronjylland: Reg.nr. 6187 kontonr. 0012387105 eller via Mobilepay på nr. 84319. Skriv navn og telefonnummer i meddelelsesfeltet.
 • Man er også velkommen til at komme forbi Randers Amtsavis' reception med et bidrag. Der er normalt åbent alle hverdage mellem klokken 10 og 14.
 • Redaktionen skriver om bidragydere, store som små, men ikke nødvendigvis alle. Hver dag bringes en oversigt over bidrag fra virksomheder og foreninger på over 5000 kroner.
 • Indsamlingsperioden er 15. november til 13. december.

- Efter at vi havde måttet aflyse flere arrangementer i foråret, skabte det ro i familierne at få at vide, at de kunne komme på sommerlejr. Men de var ikke så meget sammen som normalt på sommerlejrene. Vi havde egentlig ikke råd, men det skabte stor glæde hos familierne, fortæller fundraiser og sekretær i Red Barnet Randers, Ida Filskov.

Annonce

Månedlige familie-oplevelser

Red Barnet plejer året igennem at arrangere månedlige oplevelser i familieoplevelsesklubben, hvor der er 11-12 familier. De har alle et meget spinkelt netværk og er derfor meget glade for samværet og oplevelserne i klubben. Turene kan for eksempel gå til Fjordcentret eller til Nordre Fælled, hvor man kan hygge sig til bålmad eller lave spændende skattejagter. I løbet af året har Red Barnet imidlertid måttet opgive at gennemføre flere af dem.

Donationer til Randers Julehjælp 2020

Hver dag bringer vi en oversigt over de bidragsydere, der giver 5000 kroner eller mere til Randers Julehjælp.

Lions Club Randers Gudenaa: 20.000 kr.

Kaj og Annbritt Porup: 10.000 kr.

Krista Ølgod og John Sørensen: 5.000 kr.

Centerforeningen Randers Storcenter: 10.000 kr.

Rikke Koch Jensen: 16.000 kr.

PL Overfladebehandling: 5.000 kr.

Lynge Ejendomme Aps: 20.000 kr.

XL Vorup: 25.000 kr.

Medarbejderforeningen på Randers Amtsavis: 8.000 kr.

Kronjylland Y's Men's Club: 10.000 kr.

LNP Ejendomme Aps: 20.000 kr.

I stedet har klublederne ofte ringet til familierne, taget tryghedsskabende samtale med dem, og hjulpet dem med at løse akutte problemer. Desuden er medlemmerne af Red Barnet taget rundt med lækker mad til familierne, og ind imellem også krea-pakker med tegneredskaber og -materialer eller lignende ting, som børnene har kunnet arbejde kreativt med.

Annonce

Julehygge i det fri uden juletræ og madlavning

Op til jul plejer aktiviteterne blandt andet at bestå af juletræsfest og fælles hyggelig madlavning i et lånt skolekøkken. Et arrangement, der plejer at kunne afholdes ret billigt. Men heller ikke det kan gennemføres i år.

I stedet laver Red Barnet en hyggelig tur til Randers Naturcenter, hvor der vil blive arrangeret forskellige kreative aktiviteter.

- Familierne vil blive delt op i små hold af corona-hensyn og vil på skift skulle cirkulere imellem de forskellige aktiviteter. Derudover vil der ved hver aktivitet være små overraskelser i form af lidt lækkert at spise samt en lille gave til alle, oplyser Ida Filskov.

Køb af julemærke

 • Lions Club Randers Gudenaa lader igen i år indtægterne fra salget af årets digitale julemærke indgå i Randers Julehjælp.
 • Motivet for årets mærke er genforeningsmonumentet ”Moder og barn”, der siden 1927 har stået i Vestparken til minde om genforeningen 1920.
 • Ved køb af det digitale julemærke får man retten til at bruge det i alle mails resten af året.

Sådan køber du julemærket: Private skal sende 100 kr. og virksomheder 200 kr. til følgende konto i Sparekassen Kronjylland: Reg.nr. 6187 kontonr. 0012387105 eller via Mobilepay på nr. 84319.

 • Skriv mail-adresse i meddelelsesfeltet.
 • Indenfor to dage vil du pr. mail modtage en billedfil med årets flotte julemærke, der kan klikkes ind i en mail eller bruges som en del af mailprogrammets signatur. En detaljeret, men let forståelig brugsanvisning om, hvordan man skal gøre, vil følge med billedfilen.

Som afslutning på arrangementet vil familierne få en julekasse med alt det, som Red Barnet kan finde på for at forkæle dem med.

- De havde et slemt presset forår, og denne vinter bliver også svær at komme igennem. De har netop på det seneste givet udtryk for, at de var begyndt at føle sig som én gruppe - og at både børn og voksne ser frem til vores arrangementer og udflugter. Når vi ikke kan være sammen, vil vi gerne forkæle dem lidt, konstaterer Ida Filskov.

Annonce

Glad fritid og nytårswalk

Foruden aktiviteterne i familie-oplevelsesklubben har Red Barnet Randers oprettet en fond, Glad Fritid Puljen, der kan hjælpe økonomisk dårligt stillede børn og unge i gang med en fritidsinteresse, for eksempel i en idrætsforening. Traditionelt holder Red Barnet desuden en nytårswalk den første lørdag i januar, hvor der arrangeres en sjov familietravetur med spændende opgaver og gode præmier ved Skovhuset i Fladbro Skov. Det er dog tvivlsomt, om den kan gennemføres efter årsskiftet.

Herudover plejer Red Barnet tidligere år at hjælpe Hobrovejens Skole med at fejre Børnerettighedsdag i slutningen af november, og sælge billetter til skolens hyggelige julemarked, men ingen af disse ting bliver til noget i år. Til gengæld holder Hobrovejens Skole i stedet juleløb den 3. december til fordel for Red Barnet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Tre personer anholdt for afbrænding af statsministerdukke: En mistænkt er stadig på fri fod

Randers

Søndagens coronatal lokalt: Alle positivprocenter i fem kommuner er nu under 1

Randers For abonnenter

Endnu har kun en lille halv snes mennesker fået et sidste hvilested i skoven ved Lykkeshøj

Annonce