Annonce
Randers

Randers Kammerorkester finder andre måder at møde publikum på

Skolegården i Harridslev dannede ramme om koncert med strygerne fra Randers Kammerorkester og med elever i pæn afstand fra hinanden. Foto: Anne Myrup Pedersen
Randers Kammerorkester spiller udendørs i denne her coronatid - i skolegården og foran plejehjem. Så handler det om at holde på hat og briller og ikke mindst noderne. Men vejret var med strygerne og blæserne, da de gav koncert tirsdag.

Randers: Koncertsalen lukket og koncerter på stribe aflyst eller skubbet til en anden dato på den anden side af coronakrisen.

Men når publikum ikke må komme til musikerne, må musikerne komme til publikum. For musik skal der til.

Derfor har orkesterchef David Riddell i samarbejde med sit orkester besluttet at sende musikerne på udendørs opgaver og møde sit publikum på andre måder.

I går havde Søndermarksskolen, Korshøjskolen og Ældrecenter Borupvænge besøg af musikere fra orkestrets faste stab, og i dag får Hobrovejens Skole, Nørrevangsskolen, Havndal Skole og Ældrecenter Aldershvile i Havndal besøg af de mobile musikere.

Koncerterne holdes udendørs med musikerne i behørig afstand af hinanden og publikum.

- Det er en fin måde at komme ud til publikum på. Vi bliver jo nødt til at tænke og gøre tingene anderledes, siger orkestrets cellist Aksel Nielsen og tilføjer:

- Man ved aldrig helt, hvad der sker. For vi er jo også afhængig af vejret. Det er ikke det samme som at spille i koncertsalen, tilføjer han.

Annonce

Husk tøjklemmer

Selvom koncerterne i det fri ikke kan levere high-fidelity kvalitet, så bliver musikerne taget rigtig godt imod, når de rigger til med deres instrumenter under åben himmel.

- Det er mit indtryk, at folk er glade for koncerterne. Og vi er jo til for at gøre folk glade og give dem oplevelser, siger Aksel Nielsen, der altid sørger for at have tøjklemmer med, så noderne ikke blæser væk.

- Det er anderledes. Og udfordrende, siger cellisten, der lige som sine orkesterkolleger bruger det meste af arbejdsdagen på at sidde og spille derhjemme.

- Der er ikke noget nyt i, at vi øver derhjemme. Det nye er, at vi ikke kan spille sammen som orkester på samme vilkår som tidligere. For vi kan jo ikke samles og spille i koncertsalen.

Til gengæld har musikerne taget de digitale medier i brug og udviklet nye muligheder både for at spille for publikum og for at lave hjemmeundervisning af elever.

- Vi har gennemført vores undervisning via Facetime eller Skype. Først indspiller vi et stykke musik og sender en video af det til eleverne. Så foregår undervisningen ellers digitalt. Det er både spændende og udfordrende. Og så er det noget mere tidkrævende end den normale musikundervisning, hvor vi er sammen med eleverne i musiklokaletsiger Aksel Nielsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

40-årig anholdt efter skuddrama: Mistænkt for at have spillet en rolle ved Paludan-demonstration

Randers HK For abonnenter

Randers HK-spillere ender med en pause på mere end fire måneder: Klubben er trukket i arbejdstøjet

Annonce