Annonce
Randers

Randers-kampagne rammer tidsånden: Flyt på landet og få plads og rum til dine drømme

Natur, plads, frisk luft og masser af muligheder. Randers er i fuld gang med at markedsføre kommunens herlighedsværdi overfor mulige nye tilflyttere, der er blevet træt af storbyens trængsel og støj. Arkivoto: Annelene Petersen
Ny undersøgelse viser, at flere overvejer at flytte på landet. Lige nu er Randers i gang med at realisere en strategi, der skal skaffe nye indbyggere til kommunens mindre byer.

Randers: Siden april har Randers Kommune sat ind med massiv markedsføring af de fordele og glæder, der er ved at bo i kommunens mindre byer. Kampagnen retter sig blandt andet mod unge i Aarhus, der er ved at være klar til at forlade storbyen.

Samtidig viser en ny undersøgelse, som Gallup har lavet for Realdania og Videnscentret Bolius, at coronakrisen har gjort landet og små byer mere attraktive at bo i, mens kun hver femte mener, at det er blevet mere attraktivt at bo i byen.

Undersøgelsen viser flere klare tendenser. For selvom livsglæden generelt er dalende, er der forskel på situationen, alt efter hvor og hvordan man bor.

Annonce

Særligt i hovedstaden og i byer med over 50.000 indbyggere har virussen ramt hårdt på livsglæden.

Omvendt er livskvaliteten højest på landet og i byer med under 10.000 indbyggere - og det både før og under coronakrisen.

Nøgletal fra undersøgelsen

  • Omkring en ud af 15 voksne danskere overvejer at flytte længere væk på baggrund af de digitale arbejdsmuligheder, som coronakrisen har givet. Særligt gælder overvejelsen for danskere bosat i hovedstadsområdet (10,9 procent) og i byer med over 50.000 indbyggere (9,4 procent). Flest går med overvejelserne i Hørsholm Kommune (17,5 procent). Hernæst Gentofte Kommune (17,4 procent) og Frederiksberg Kommune (15,5 procent).
  • Boligstørrelsen har afgørende betydning for vores syn på egen bolig under coronakrisen. Det er særligt danskere i små boliger, der er blevet mindre glade for deres boliger.
  • Det er særligt unge mennesker, som også oftere arbejder digitalt end ældre generationer, der overvejer at flytte længere væk fra deres arbejdsplads. 16,9 procent af de 25-39-årige går med disse overvejelser.

Lige nu udruller Randers Kommune en række markedsføringskampagner for udvalgte byer i landdistrikterne på kampagnesitet www.rumtildethele.dk. Kampagnerne sigter særligt mod unge familier og par, der leder efter det rette sted at slå sig ned. De er målrettet Asferg, Uggelhuse, Spentrup, Fårup, Havndal og Langå.

- Vi skal understøtte og fastholde en positiv udvikling i landdistrikterne, siger Lars Søgaard (V), der er formand for landdistriktsudvalget.

Det har eksisteret siden 2015, og Lars Søgaard oplever, at udvalgets fokus på landdistrikterne har god effekt i forhold til at skabe vækst på landet og i de mindre byer.

- Vi har jo et godt "produkt", siger han med henvisning til, at Randers har masser af natur og rekreative muligheder at byde på.

Arrangementer aflyst

Kampagnerne for bosætning er blevet til i et samarbejde mellem hver enkelt by, og Randers Kommune. Her har byerne hver især været med til at sætte retning på det, de gerne vil kommunikere og sætte ord på det, der gør dem attraktive for særligt unge småbørnsfamilier og par.

- Oprindelig var det meningen, at kampagnerne for de enkelte byer skulle slutte med en form for et arrangement hvert sted, hvor man kunne deltage og opleve byen. Men det er blevet aflyst, fortæller Karen Balling Radmer, kommunikationschef i Randers Kommune. Årsagen er corona.

I stedet kan man kontakte kommunens bosætningskoordinator, der har aftaler med beboere i de enkelte byer, der gerne giver en kop kaffe og en rundvisning til potentielle nye indbyggere, der vil opleve lokalsamfundet.

Landdistriktsudvalget har i 2019 afsat 380.000 kroner til markedsføringen af byerne. På grund af corona er kampagnen målrettet de enkelte byer først begyndt at rulle nu.

- Jeg er ikke i tvivl om, at udvalgets beslutning kom på det helt rigtige tidspunkt, for der er en søgning mod fællesskab, nærhed, natur generelt – og det er lige præcis det, som kendetegner de mindre bysamfund på tværs. Og samtidig har de mindre bysamfund masser af udvikling og muligheder, siger Karen Balling Radmer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

Husker du 'Lunte' Leif? Sådan endte en lasket seriespiller fra Fjordbakken med at blive et rekordsalg fra Freja til Brøndby

Randers

Skolens legeplads fyldt med glasskår: Skoleleder appellerer til forældre om at tage en snak med de unge

Sport For abonnenter

Kommentar: Der er ingen vej udenom - Uefa eller Hjulmand taler usandt

Randers FC For abonnenter

Thomasbergs ønsker til transfermarkedet: - Det er naturligt, at vi kigger på emner til den del af banen

Annonce