Annonce
Læserbrev

Randers Kommune har et hav af dygtige embedsmænd m/k ...

Læserbrev: Foranlediget af avisskriverier, lederartikler med videre må Konservative i Randers på banen nu.

Vi synes, det er ærgerligt, hvordan vores vel nok største medie i samarbejde med visse partier i byrådet igen og igen formår at nedgøre vores kommune. Der går nærmest ikke en uge, hvor vi ikke skal læse og høre om, hvor dårligt det går i byrådet. Man nærmest reklamerer med det og elsker at fortælle det vidt og bredt til alle, der vil høre på det. Til hvilken nytte spørger jeg?

Senest skulle vi læse i Amtsavisen, at kommunen har et forfærdeligt ry, og at det afholder folk fra at søge job her hos os i Randers. Nu har jeg så tilfældigvis deltaget i ansættelsen af en række direktører over de seneste 10 år. Jeg kan love alle læsere, at vi hver gang får et flot ansøgerfelt. Der er ikke én eneste af de direktører, vi har ansat, som ikke har måttet slås for deres jobkontrakt i Randers. Og Randers har fået topfolk ansat. Lad mig nævne i flæng:

For bare tre år siden lykkedes det os at ansætte Jesper Kaas Schmidt. Han var allerede en meget erfaren kommunaldirektør. Han kendte Randers ud og ind, han valgte Randers.

Før Jesper hed kommunaldirektøren Hans Nicholaisen. Ham "stjal" vi fra storebror Aarhus, hvor han var vicedirektør. Han valgte Randers til.

Vi har så sent som for et års tid siden hyret Jens Heslop som direktør i teknisk forvaltning. Ham "stjal" vi så lige fra Horsens Kommune, hvor han også var direktør. Horsens, der brager derudad. Jens ville åbenbart gerne til Randers.

Vi har Erik Mouritzen, der lige har fejret 25-års jubilæum, mange år som direktør. Han kan åbenbart godt lide sit job.

Så har vi Lars Sønderby, som for nogle år siden kom til Randers for at blive økonomichef. Han kom fra en stilling som chef for Budget & Regnskab i borgmesterens afdeling i Aarhus Kommune. Sådan, godt scoret, Randers.

Vores skoledirektør Michael Maaløe arbejdede som direktør for Dagtilbud & Skole, Familie & Sundhed i Vejen Kommune, da vi hyrede ham blandt et felt af andre ansøgere fra lignende stillinger.

Sidst, men ikke mindst, Steinar Eggen, vores socialdirektør. Han søgte fra en flot stilling som socialchef i Aarhus

I ledelsesniveauerne og blandt alle embedsmændene m/k møder jeg hele tiden kompetente medarbejdere. Det er en fornøjelse. Tak, fordi I valgte Randers.

Det kommer måske bag på nogen, men der er altså mennesker, der elsker og ønsker et arbejde med udfordringer, travlhed og variation. Det får man i Randers. At nogle politikere grangiveligt bruger et sprog og har en attitude, som kan diskuteres, det er en ulempe. Men den del foregår i det lille forum, der hedder byrådsmøder - et forum, som kun ganske ganske få borgere lytter til. Vores borgmester gør en flot og ihærdig indsats for at styre vores møder og holde skik på retorikken. Det er ikke altid nemt, der er flere om at gøre det til en svær opgave – tro mig. Jeg støtter Torben Hansen i opgaven og vejer altid mine egne ord grundigt.

Men lad nu være med at tale Randers ned på grund af retorikken i salen. Det kan I ikke være bekendt. Det, der virkelig er interessant, er, hvad vi udretter eller ikke udretter.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Op af ledighedssumpen, op med livskvaliteten

Det er muligt, at det kniber med samarbejdet i Randers Byråd, og at det derfor er på sin plads, at borgmester og kommunaldirektør i øjeblikket har byrådets gruppeformænd over knæet - man ser det for sig - men ser man bort fra byrådssalen, er netop samarbejde en spidskompetence her hos os. Her i Randers samarbejder konkurrerende sportsklubber om eliteoverbygningerne Randers FC, Randers HK og Randers HH. Vores kulturinstitutioner samarbejder om opsigtsvækkende begivenheder, der gang på gang sætter Randers på danmarkskortet i positiv sammenhæng. Konkurrerende erhvervsvirksomheder samarbejder. Og forleden havde vi her i avisen fornøjelsen at kunne læse om et samarbejde, hvor fagbevægelse, jobcenter, virksomheder og erhvervsskole hjælper dagpenge- og kontanthjælpsmodtagere i arbejde og samtidig skaffer industrivirksomheder den kvalificerede arbejdskraft, som de mangler netop nu. Samarbejdet omkring industrien er Randers i en nøddeskal. Samarbejdet løfter mennesker op af ledighedssumpen, gør dem selvforsørgende og giver dem livskvalitet. Samarbejdet nedbringer de skattefinansierede dagpenge- og kontanthjælps-omkostninger. Samarbejdet skaffer vores industrivirksomheder den kvalificerede arbejdskraft, der er nødvendig, hvis virksomhederne skal imødekomme kundernes efterspørgsel ved produktion her i landet. Alternativet er, at kunderne i den danske industri placerer deres ordrer på virksomheder i andre lande. Det vil vi ikke risikere, og derfor er det randrusianske samarbejde overordentlig værdifuldt - for den enkelte ansatte, for den enkelte virksomhed og for hele samfundet. På forbilledlig vis kommer 80-90 procent af samtlige deltagere i industrisamarbejdet i fast arbejde efter blot et kvartal i praktik og på skole - og de fleste fortsætter og ender som industrioperatører 18 måneder senere. Nogle gange er løsninger lette og ligetil, hvis vi forstår at se dem, forstår at bruge dem, forstår at samarbejde. Det forstår vi her hos os. Det kan vi roligt fortælle om, hvis nogen skulle spørge.

Randers FC For abonnenter

Thomasberg efter nedtur i Silkeborg: Det er en enorm stor skuffelse

Østjylland For abonnenter

Grønne energitiltag på vej: Flere steder på Djursland gør klar til store solcelleparker

Annonce