Annonce
Randers

Randers Kommune har fire nysmittede med corona: Én af dem bor på et plejehjem

Randers Kommunes første kendte coronatilfælde på et plejehjem blev opdaget denne lørdag på Randers Friplejehjem. Indtil videre ser det ikke ud til, at andre er blevet smittet. Foto: Anne Myrup Pedersen
I weekenden blev en beboer på Randers Friplejehjem testet positiv for coronavirus. Indtil videre har massiv testning ikke afsløret andre smittede, men ikke alle testresultater kendes endnu.
Annonce

Randers: Midt i maj glædede omsorgschef og krisestabsleder i Randers Kommune, Lene Jensen, sig over, at der indtil da ikke have været nogle kendte smittede på Randers' plejehjem.

Siden da er under 10 testet positiv for coronavirus i hele kommunen. De fire af dem i sidste weekend. Og én af dem var plejehjemsbeboer på Randers Friplejehjem.

Torsdag aften ringede en pårørende til en beboer på plejehjemmet ind og fortalte, at en person i familien var testet positiv for corona, og at man derfor formodede at beboeren også kunne være det.

- Vi isolerede straks beboeren og fik sat gang i testning, fortæller leder af friplejehjemmet, Birte Stræde Simonsen.

Annonce

Alle blev testet

Lørdag forelå resultatet. Beboeren havde coronavirus. Beboeren havde efter kontakten til familien været længe nok tilbage på plejehjemmet til at smitten kunne være sket, og derfor blev hele personalet og alle beboere fra de 24 lejligheder på plejehjemmet også testet. Desuden er alle pårørende blevet informeret.


Vi er stolte af, at det ser ud til, at der ikke er flere ramte. Man kan gøre 100 ting rigtige, og så er der én ting, man gør forkert, som ender med at være afgørende. Jeg synes, vi har hørt mange skrækhistorier

Birte Stræde Simonsen, leder af Randers Friplejehjem.


- Vi har jo haft nogle måneder til at forberede os til at være klar. Og når det så sker en lørdag, er det rart, at man har alle de værnemidler, man skal bruge, forklarer Birte Stræde Simonsen.

Hun har rigtig ondt af familien, som er kommet i denne situation, men samtidig er hun også lettet over at vide, hvor smitten kommer fra i dette tilfælde.

Tirsdag eftermiddag, da Amtsavisen talte med Birte Stræde Simonsen, er endnu ingen ansatte eller beboere testet positiv for coronavirus. Nogle af de ansatte, der har været tættest på, er endda blevet testet negativ to gange.

- Vi er stolte af, at det ser ud til, at der ikke er flere ramte. Man kan gøre 100 ting rigtige, og så er der én ting, man gør forkert, som ender med at være afgørende. Jeg synes, vi har hørt mange skrækhistorier, siger Birte Stræde Simonsen.

Annonce

Ikke ånde lettet op endnu

Den ramte beboer har ikke brug for indlæggelse og er derfor ligesom de øvrige beboere på plejehjemmet i isolation i lejligheden. Derfor ånder lederen endnu ikke lettet op.

- Vi skal holde fast og sørge for, at smitten bliver hos den ene beboer. Det er træls, at vi skal isolere, men det er på den måde, vi kan holde smitten under kontrol, forklarer hun.

I hele forløbet har Randers Friplejehjem og Randers Kommune været i tæt kontakt med Patientsikkerhedstyrelsen, som har hjulpet med at overholde alle forskrifter og retningslinjer.

Randers Kommune mangler dog stadig svar fra styrelsen omkring den fortsatte nedlukning af plejehjemmet, når alle andre nu åbner for besøg fra torsdag.

- Jeg er jo ikke Patientsikkerhedsstyrelsen, men jeg forventer, at der er lukket, indtil vi har alle resultater, siger omsorgschef og krisestabsleder i Randers Kommune, Lene Jensen.

- Det kan ske alle steder, selvom vi passer på, så nu handler det bare om at følge procedurer og retningslinjer. Det virker jo til, at vi har det under kontrol, siger hun.

Annonce

Ros til medarbejdere

Syv dage efter beboeren blev testet positiv skal alle ansatte og beboere testes igen, og sådan fortsætter det indtil der ikke er nogle positive.

Der er stort ros fra lederen af plejehjemmet til medarbejderne, som også har været velforberedte.

- Vi har jo talt om det flere gange tidligere, og når det så er nu, det er, har de været meget professionelle, forklarer Birte Stræde Simonsen og slutter.

- Det er en hæslig sygdom, og det er en bet, at vi blev ramt. Men vi er taknemmelige for, at det er gået, som det er indtil videre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Aktivist snød sig ind til corona-pressemøde: - Journalisterne er bare mikrofonholdere - de stiller jo ingen kritiske spørgsmål

CORONAVIRUS

Live: Smittetilfælde kan spores til minkfarme - over en million mink skal aflives

Annonce