Annonce
Randers

Randers Kommune indfører krav om coronapas: I værste fald kan det betyde fyringer

Randers Kommune indfører nu krav om coronapas for alle sine mere end 8000 medarbejdere. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Direktionen i Randers Kommune har i dag besluttet, at alle medarbejdere skal vise gyldigt coronapas for dermed at bidrage til at nedbringe smitte med covid-19. Kravet om coronapas for de kommunale medarbejdere træder i kraft fra 29. november

Randers: Fra og med mandag i næste uge vil samtlige af de cirka 8.500 mennesker, der i dag er ansat i Randers Kommune blive mødt med et krav om, at de skal kunne fremvise et gyldigt coronapas, når de møder på arbejde.

Sådan lyder meldingen fra Randers Kommunes kommunaldirektør og leder af kommunens krisestab, Jesper Kaas Schmidt.

- Det her handler om, at vi skal nedbringe smitten med covid-19. Vi har i går drøftet det i vores Hovedsamarbejdsudvalg, hvor der var bred opbakning fra medarbejderne, siger kommunaldirektør og leder af kommunens krisestab, Jesper Kaas Schmidt.

Annonce

Kommunaldirektøren giver udtryk for, at indførelsen af coronapaskravet til medarbejderne er nødvendigt i forhold til det fælles ansvar, som Randers Kommunes medarbejdere og alle andre har for at mindske spredningen af covid-19.

Han peger på, at det også er i tråd med, at der er indført krav om coronapas en række steder i samfundet på anbefaling fra Epidemikommissionen. Statens og regionernes arbejdspladser har indført kravet og Kommunernes Landsforening anbefaler det også i kommunerne.

Fyringer kan være på vej

Direktionens beslutning er således, at alle medarbejdere i Randers Kommune skal have et gyldigt coronapas.

Det betyder, at alle ledere i kommunen fra mandag den 29. november og 14 dage frem skal sørge for at sikre sig, at deres respektive medarbejdere har gyldige coronapas.

Det er utvetydigt, alle skal have et gyldigt coronapas for at nedbringe smitten med covid-19

Jesper Kaas Schmidt, kommunaldirektør

Herefter vil det også være den enkelte leders ansvar, at der følges op på, at medarbejderne bliver ved med at have et gyldigt coronapas. Desuden forventes det, at medarbejdere, der har et coronapas som udløber, gør ledelsen opmærksom på dette.

Efterlever man ikke coronapasreglerne, vil det få ansættelsesretlige konsekvenser, lyder meldingen fra direktionen.

- Beslutningen er et udtryk for, at vi i direktionen både stiller et krav til alle medarbejdere og samtidig også giver plads til, at det skal forvaltes forskelligt alt efter medarbejdergruppen. Men det er utvetydigt, alle skal have et gyldigt coronapas for at nedbringe smitten med covid-19, siger Jesper Kaas Schmidt.

- Samtidig har vi en høj grad af tillid til, at den enkelte medarbejder gør sit for at sikre, at man har et gyldigt coronapas. Så hvis ens pas er tæt på at udløbe eller udløber, så siger man det til sin leder, så man sammen kan finde en løsning og få et gyldigt Coronapas igen, fortsætter kommunaldirektøren.

Annonce

Uvaccinerede testes i arbejdstiden

Ifølge Randers Kommunes direktion kan medarbejdernes gyldige coronapas både være i form af et vaccinations-coronapas, et 'tidligere smittet'-coronapas eller et 'test-coronapas' som følge af, at man er testet negativ. Er det et 'test-coronapas' betyder det, at medarbejderen løbende bliver testet, så man på ethvert tidspunkt i arbejdstiden kan fremvise sit coronapas.

Dermed bliver test også pålagt uvaccinerede medarbejdere, og test skal derfor så vidt muligt gennemføres inden for arbejdstiden.

Hvis det kun er muligt at blive testet udenfor normal arbejdstid, får man kompensation i henhold til den overenskomst, medarbejderen er ansat på.

- Det afklarer de enkelte medarbejdere med deres nærmeste leder, siger Jesper Kaas Schmidt.

Hvis en medarbejder nægter at fremvise coronapas efter anmodning fra lederen, kan det også få ansættelsesretlige konsekvenser.

Annonce
Randers FC For abonnenter

Rødt kort, brændt straffespark og feberramt målscorer: Lyngby stoppede Randers-talenters flotte stimer

Danmark

Lørdagens coronatal: 3744 nye smittetilfælde og 13 dødsfald

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Voldsdømt Sødisbakke-pædagog spøger stadig på Christiansborg: Nu skal ministeren endnu en gang forholde sig til problemet

Randers For abonnenter

Jens håber på et nej, så han kan blive i sit hjem gennem 11 år: Ansøgning om udvidelse af kæmpe vindmøllepark er sendt ind

Randers FC

Navne, noter og bud på startopstillingen: Keeper savner spilletid i Randers FC, tre spillere i karantænefare og back ude hos Brøndby

Randers

30-årig mand varetægtsfængslet - forsøgte at komme ind i landet på falsk pas

To mistænkte tilfælde af ny corona-variant er fundet i Danmark

Randers For abonnenter

Ups - impulskøb i millionklassen: Ejeren nåede aldrig at flytte ind i byens dyreste lejlighed, før den blev sat til salg igen

Randers

Byens æresnissebande blev udvidet med en ung æresnisse: Citychefen fik nissehue, nissetov, benvarmere og skulle øve sig i at råbe ho-ho-ho

Randers

Direktør ville gerne indføre krav om coronapas for medarbejderne: - Men vi har ikke råd

Kollegaer slækker på hygiejnen: Fagforening efterlyser mere 'corona-politi'

Randers

Randrusiansk mundbindsproducent åbner op for salg til private: Sønderbros Apotek bliver første forhandler af allergivenlige, genanvendelige mundbind

Analyse For abonnenter

Borgmesterens bitre rutsjetur: Torben Hansen mistede personlige stemmer i alle 30 valglokaler

Sport

Ugen, der gik: Randers FC-jubilæum, pengeregn over Dronningborg og kronjysk leverance til rødt og hvidt

Annonce