Annonce
Randers FC

Randers Kommune om Randers FC-spillere på banerne: - Det er ikke OK

Randers FC-spillere var mandag og tirsdag på træningsbanen, hvor de ifølge Randers Kommune ikke burde være. Arkivfoto: Anne Myrup Pedersen
Det er imod Randers Kommunes anbefalinger, at spillere fra Randers FC mandag og tirsdag har trænet på de kommunale baner. Spillerne blev allerede i marts rådgivet af Spillerforeningen til at udvise stor forsigtighed, hvis de er hjemsendte med lønkompensation.

Randers: Det er imod Randers Kommunes anbefalinger, at en større flok af spillere fra Randers FC mandag og tirsdag trænede på græsbanerne ned mod Spejderhuset på Parkboulevarden.

Randers Kommunes idrætsanlæg har de seneste uger været lukket ned for forenings- og holdidræt, og selv om der tirsdag blev blødt op i restriktionerne i Danmark, så der nu må trænes i idrætsgrene, hvor der ikke kropskontakt, så gælder det ikke fodbold.

Det oplyser Claus Engstrup, der er kultur- og fritidschef ved Randers Kommune.

- Vedrørende fodboldaktiviteter følger Randers Kommune DBU’s anbefalinger om, at alle fodboldaktiviteter er lukket ned indtil videre til og med 10. maj. Fodbold er en aktivitet, hvor kropskontakt er et naturligt og bærende element i både kamp og træning.

- Anbefalingen er derfor, at fodbold og andre udendørs aktiviteter med kropskontakt ikke igangsættes endnu, lyder det i et skriftligt svar fra Claus Engstrup til Randers Amtsavis.

Klare anbefalinger

I forhold til den konkrete sag, hvor Randers Amtsavis onsdag beskrev, hvordan henholdsvis 11 og syv spillere fra Randers FC mandag og tirsdag trænede på banerne, tilføjer Claus Engstrup:

- Det er ikke ok, at de træner sammen på banerne, når de er lukket ned. Jeg opfatter artiklen (i Randers Amtsavis, red.) som om, at spillerne selv har arrangeret træning og ikke noget Randers FC står for, lyder det fra kultur- og fritidschefen.

Mens det altså er imod kommunens corona-anbefalinger, at Randers FC-spillere er løbet rundt på træningsbanerne, er det fortsat uklart, om det er et brud reglerne om, at de må ikke arbejde, når Randers FC har sendt dem hjem for at modtage lønkompensation fra staten.

Men det står klart, at Spillerforeningen allerede 19. marts rådgav hjemsendte spillere til at udvise stor forsigtighed. Fodboldsitet bold.dk er besiddelse af mailen, hvor der er følgende anbefalinger til spillerne:

- At du ikke deltager i interviews eller andet i medierne, da det kan være at betragte, som om du er på arbejde.

- At du ikke træner i klubbens tøj. Så løber du en tur, så gør det i neutralt tøj.

- At du ikke lægger personlige træningsseance op på SoMe eller på anden måde udsender meldinger om, at du varetager din træning under instruktionsbeføjelse af klubben.

- At du udviser stor forsigtighed for at sikre, at du ikke overtræder de gældende retningslinjer.

Klare anbefalinger, men administrativ chef i Spillerforeningen, Michael Sahl Hansen, afviser alligevel at kommentere på den konkrete sag.

- Generelt kan vi sige, at uanset om man er hjemsendt som fodboldspiller eller i et andet erhverv, så skal man efterleve retningslinjerne opstillet i lønkompensationsordningen, lyder det fra Michael Sahl Hansen i et skriftligt svar til Ritzau.

Annonce

Afviser at vurdere

I Divisionsforeningen vil direktør Claus Thomsen heller ikke forholde sig til, om betingelserne for at modtage lønkompensation er brudt.

- Det kan jeg slet ikke komme med en vurdering af. Jeg sidder ikke med lovgivende kompetencer, siger Claus Thomsen til Randers Amtsavis.

- Men dét, jeg kan have en holdning til, er, at spillerne skal være sendt hjem, og når de er sendt hjem, så har klubben ikke nogle instruktionsbeføjelser over for dem. Klubben kan ikke sige, hvad de skal og ikke skal.

- Vi har instrueret klubberne i, at de selvfølgelig skal opfylde betingelserne for, at de kan modtage lønkompensation, og det er jeg sikker på, at Randers FC også gør.

Men derfor kan spillerne jo godt have brudt det, hvis det vurderes, at de har udført arbejde ved at være på træningsbanerne?

- Det kan jeg ikke kommentere, da jeg ikke har nogen ordentlig baggrund for at kunne vurdere det konkrete tilfælde, siger Claus Thomsen.

Annonce

- Bliv væk

Onsdag morgen kunne Århus Stiftidende fortælle, at der også i AGF er spillere, der har trænet, selv om de er hjemsendt med lønkompensation.

Det er sket på Fredensvang, som er AGF's eget træningsanlæg.

Onsdag aften oplyste AGF-direktør Jacob Nielsen, at han har indskærpet over for AGF-spillerne, at de ikke skal træne på Fredensvang.

- Efter dialog med Divisionsforeningen har vi indskærpet, at de ikke skal bruge Fredensvang, så der ikke kan være tvivl om det, siger Jacob Nielsen til Viaplay Sport Live.

Søren Pedersen, sportslig og kommerciel direktør i Randers FC, nægtede tirsdag over for Randers Amtsavis, at han har haft kendskab til, at der er spillere, som har været på træningsbanerne.

Men han har nu anbefalet spillerne at holde sig væk.

- Jeg ringede til vores anfører, Erik Marxen, og anbefalede, at spillerne holder sig væk fra banerne. Men da det er kommunernes baner, de har brugt, så er det svært for os at kontrollere, siger Søren Pedersen til Eurosport.

Onsdag var der da heller ikke Randers FC-spillere på træningsbanen, kunne Randers Amtsavis observere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce