Annonce
Randers

Randers Kommune søger efter sommervikarer: Markedet er støvsuget for unge, der i stedet arbejder som podere

Nu leder Randers Kommune med lys og lygte efter sommervikarer til hjemmeplejen, plejecentre og handicapområdet. Markedet er grundigt støvsuget blandt de unge, som tjener gode penge som podere på testcentrene. Pressefoto fra Randers Kommune
For tiden er markedet tømt for unge mennesker til forefaldende arbejde i de fleste brancher, blandt andet restaurationsbranchen. Og nu kommer Randers Kommune på banen i et kampagnefremstød for at skaffe de nødvendige sommervikarer til omsorgs- og socialområdet.

Randers: Randers Kommune søger sommervikarer indenfor ældre- og handicapområdet, og da markedet i øjeblikket er som er støvsuget for unge, som tjener gode penge ved at være podere, er der en vis bekymring at spore.

- Vi prøver nu at søge efter vikarer, og det behøver ikke kun være unge, men kan være i alle aldersgrupper. Bare de har lyst til at arbejde med mennesker. Og så må vi se, hvordan det går. Lykkes det ikke, er der flere knapper, vi kan skrue på, siger omsorgschef Lene Jensen, Randers Kommune, der dermed tilkendegiver, at der er flere planer i skuffen.

Hun har ikke talt op, hvor mange sommervikarer hun skal bruge i hjemmeplejen og på plejecentrene. Heller ikke et slag på tasken vil hun komme med:

Annonce

- Nej, det vil jeg ikke, for det ændrer sig hele tiden. Og der er nogle områder, hvor det allerede er gået op. Men nu gør vi en ekstra indsats, og så må vi se, om ikke enderne kan komme til at hænge sammen. Kan de ikke det, kan vi i første omgang prøve at se på, om nogle medarbejdere kan rykke deres ferie og i alleryderste konsekvens - og jeg vil gerne understrege, at der er vi slet ikke endnu - så kan vi måske se på at droppe rengøringen for de borgere, der har rengøringshjælp hver 14. dag. De er i en gruppe, hvor de er rimeligt godt kørende selv, siger Lene Jensen.

Godt at få på cv'et

Runa Steenfeldt, der er leder af Center for Voksenhandicap i Randers Kommune, siger, at hun håber på, at der hos de unge, der har fået en meddelelse om, at de skal starte på deres drømmeuddannelse inden for omsorgs- og socialområdet, også er en lyst til at vikariere inden for feltet. På den måde er det godt at få et sommervikariat på sit cv. Det kan være indenfor sygepleje, omsorg eller pædagogik.

- Og så kan man jo også håbe på, at nogle af de unge kan se en fordel i at få en fod indenfor med henblik på at få job bagefter, siger Runa Steenfeldt.

Hun skal bruge på den anden side af 20 sommervikarer, siger hun.

Alle med interesse for området kan søge, og stillingerne er som nævnt særligt relevante for studerende, der gerne vil have praktisk erfaring på cv'et.

Annonce

Stillinger på hjemmeside

Der er ledige stillinger både i hjemmeplejen og på plejecentre i alle tre geografiske områder, som omsorgsområdet i Randers Kommune er opdelt i, henholdsvis Nord, Syd og Vest.

- Vi kan også se på, at det ikke behøver at være fuldtidsstillinger, men at det kan deles op i timer, hvis man vil, siger Runa Steenfeldt.

På socialområdet er der blandt andet ledige stillinger som vikar i de små bofællesskaber for voksne handicappede og i et botilbud for senhjerneskadede.

Alle stillinger kan findes og søges på Randers Kommunes hjemmeside. Der indkaldes løbende til jobsamtaler.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

Husker du 'Lunte' Leif? Sådan endte en lasket seriespiller fra Fjordbakken med at blive et rekordsalg fra Freja til Brøndby

Annonce