Annonce
Randers

Randers Kommune søger medarbejdere med egne erfaringer med psykisk sårbarhed

Randers Kommune søger medarbejdere med egne erfaringer med psykisk sårbarhed. Pressefoto
Der er otte ledige stillinger for borgere, som er uddannet i at bruge egne erfaringer med psykisk sårbarhed til at støtte og skabe håb for andre med samme udfordringer.
Annonce

RANDERS: Det er såkaldte peer-uddannede, som nu kan søge job hos flere fagområder i Randers Kommune. Recoveryskolen i Center for Psykiatri har i fem år uddannet peers og har igennem en årrække ansat peer-medarbejdere til undervisning og vejledning. Nu er tiden så kommet til at udbrede kompetencerne bredt i Randers Kommune. Stillingerne er et skridt i retningen af Randers Kommunes omlægning og udvikling af socialpsykiatrien med mere fokus på borgernes unikke og individuelle recovery-proces.

- Peer-medarbejdere bruger egne levede erfaringer med at håndtere psykisk sårbarhed i mødet med mennesker med psykisk sårbarhed. Som peer-uddannet er man uddannet til at benytte disse erfaringer i arbejdet. De er eksperter i at tale i øjenhøjde og skabe håb for folk, som oplever psykisk sårbarhed. Peer-medarbejdere er en vigtig medspiller i vores målsætning om at møde borgerne med et rehabiliterende og recoveryorienteret perspektiv, forklarer Tanja Mørk Nielsen, afdelingsleder i Center for Psykiatri.

Den rehabiliterende og recovery-orienterede tilgang er skrevet ind i Randers Kommunes Psykiatriplan 2018 - 2021. Planen understøtter, at kommunen arbejder med en helhedsorienteret socialpsykiatrisk indsats, hvor psykisk sårbare borgere kan udvikle sig, opnå øget mestring i egen tilværelse og forbedret livskvalitet.

- Vi søger peer-medarbejdere til forskellige afdelinger, og deres rolle bliver både at have borgerkontakt og at være med til at udvikle, hvordan Randers Kommune bedst muligt bidrager til en rehabiliterende og recoveryorienteret tilgang til borgerne, siger Tanja Mørk Nielsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Michael Aastrup forsvarer sig efter Dubai-tur med kæresten: - Rejsen var arbejdsmæssigt relevant

Randers FC For abonnenter

Minut for minut: Ungt Randers FC-hold spillede uafgjort i Kolding

Randers

Falske bank- og NemID-folk svindlede ældre kvinder: - En person fra Kina har forsøgt at hæve 20.000 kroner

Annonce