Annonce
Randers

Randers Kommune vil nedbringe antallet af alvorlige cykelulykker

Randers Kommune deltager i Rådet for Sikker Trafiks kampagne "Brug 2 sek. mere". PR-foto
Randers Kommune deltager i Rådet for Sikker Trafiks kampagne "Brug 2 sek. mere", som skal få bilister og cyklister til at orientere sig lidt bedre i kryds.
Annonce

Randers: Hvert år sker der mange alvorlige cykelulykker, som har store personlige og økonomiske konsekvenser. Derfor deltager Randers Kommune i en kampagne fra Rådet for Sikker Trafik for at gøre opmærksom på de farligste situationer, og hvad man kan gøre for at undgå dem.

Når danskerne svinger sig op på cyklen og kører afsted til arbejde eller fritidsaktiviteter, er det både godt for miljøet og den enkeltes sundhed. Men desværre sker der hvert år mange ulykker med cyklister, som enten bliver dræbt eller kommer alvorligt til skade.

Det er særligt i vejkryds, at cyklisterne er i risikozonen for at komme til skade. 2.627 cyklister blev dræbt eller kom alvorligt til skade i årene 2013 til 2017, og i to ud af tre tilfælde skete ulykken i et kryds.

Annonce

Brug 2 sekunder mere

Alene i Østjyllands Politikreds var antallet af dræbte og alvorligt tilskadekomne cyklister i perioden 274, og det er alt for mange. Derfor deltager Randers Kommune i Rådet for Sikker Trafiks kampagne "Brug 2 sek. mere", som skal få bilister og cyklister til at orientere sig lidt bedre i kryds, hvor cyklisterne altså er særligt udsatte.

- Randers Kommune arbejder ihærdigt for at få flere borgere til at springe på cyklerne, da cykling er sundt og godt miljøet og samtidig reducerer trængslen på vejene. Derfor bakker kommunen selvfølgelig op om denne kampagne, der har fokus på, at store og små cyklister kommer sikkert og godt gennem krydsene, så vi undgår cykelulykker, siger Frank Nørgaard, formand for Miljø- og teknikudvalget i Randers Kommune.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce