Annonce
Debat

Randers Kommunes fråseri med vores skattepenge - og et politisk menighedsråd

Kommunerne fattes penge, og vi hører ofte om besparelser på mange områder. Det til trods bliver der i Randers Kommune arbejdet på en plan, hvor man vil nedlægge de velfungerende fodboldbaner i Albæk for i stedet at anlægge nye baner tre kilometer herfra i Harridslev. Fodboldbaner, der skulle være en del af Kraftcenter Korshøj, men som efter de seneste planer vil skulle anlægges 400 meter fra det planlagte kraftcenter. Som borger i Albæk - og i Randers Kommune - undres vi over, at skattekroner skal bruges i et sådant hovedløst prestigeprojekt.

Der findes mange muligheder for fritidsaktiviteter for vores børn og unge i Randers Kommune. Det kan vi være stolte af. Men selvfølgelig er der ikke frit valg på alle hylder lige rundt om hjørnet. Nogle gange kræver det en tur på cyklen eller en tur i familiebilen for at komme hen til netop den aktivitet, der har pågældendes interesse. Det gælder for de familier, der er bosat i Randers by - og det gælder for dem, der har valgt at bosætte sig i oplandet. Bor man i Harridslev, har man i dag et væld af muligheder for fritidsaktiviteter i for eksempel Dronningborg, blot fire kilometer derfra.

Der er i disse år stor fokus på landsbyer i oplandet, og hvordan disse områder kan holdes i live. Men måske det ikke er et fokusområde i Randers Kommune - hvorfor ellers arbejde med planer om at bruge millioner (anslået fem-seks millioner kroner) på at flytte ellers velfungerende fodboldbaner tre kilometer nordvest og efterlade en landsby uden dets samlingspunkt.

Det færdige projekt Kraftcenter Korshøj er et projekt til 16 millioner kroner. Det lyder flot og ser flot ud på papiret, men er en illusion. Finansieringen er ikke-eksisterende - medmindre selvfølgelig Randers Kommune skulle finde lyst til at hælde yderligere millioner ud af kommunekassen.

Det eksisterende klubhus i Albæk trænger kraftigt til renovering, og der er tidligere blevet tildelt penge hertil. Penge, som imidlertid "i nattens mulm og mørke" pludselig er overført til projektet med et kraftcenter i Harridslev. Det lugter ... og det er ikke kun gylle, det lugter af. Med det til klubhuset tidligere tildelte beløb på - mere beskedne - to millioner kroner kan faciliteterne omkring banerne i Albæk i endnu højere grad gøres attraktive og tilføre de nedre byer ny stolthed over et fantastisk baneanlæg i de så smukke omgivelser og måske endda tiltrække nye familie til et liv langs fjorden.

Det lykkedes ikke for gruppen bag projektet om et kraftcenter i Harridslev at få fingrene i de jordlodder, de ellers havde udset. Derfor har de nu set sig lune på et stykke jord, der hører under kirken (selvom det, som tidligere nævnt, vil ligge 400 meter fra det planlagte kraftcenter). Kirkens jord må kun forpagtes ud til landbrug, hvorfor en forpagtning selvfølgelig ikke vil være aktuel i dette tilfælde. Efter henvendelse fra projekt Kraftcenter Korshøj om køb af jorden er menighedsrådet gået videre med en forespørgsel til provstiet i Randers, om dette kunne være en mulighed. Albæk Kirke er under samme menighedsråd. Vi undres i den grad over, at et menighedsråd træder over grænsen til at blive politiske og - i vores øjne - vælger side. Her burde man holde sig neutral, og man burde holde sig helt uden for denne debat. Skulle menighedsrådet i øvrigt beslutte sig for at sælge jorden fra til fordel for fodboldbaner, så er der ingen i sognet, der får glæde af pengene, da et salg vil gå til stiftet i Aarhus. Ved tidligere borgermøder i Albæk er der klart givet udtryk for utilfredsheden omkring planerne om nedlæggelse af baneanlægget fra byens borgere. Det tror vi bestemt, menighedsrådet er bevidst om.

Selvom det egentlig principielt strider imod vores grundtanker, giver denne farce alligevel overvejelser hen imod, om det måske er tiden, hvor man skal melde sig ud af folkekirken? Kan man også melde sig ud af Randers Kommune ...?

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers For abonnenter

Tiltalt for voldtægt af fire unge kvinder: Ung mands sexliv rulles op i detaljer i godt fyldt retssal

Læserbrev

Man kender et samfund på, hvordan det behandler sine svageste

Læserbrev: Det er med stor bekymring, at min familie har læst budgetforslaget om besparelser på specialskoleområdet. Vi har en datter, som går på Vesterbakkeskolen, og som har behov for netop dét, den skole kan tilbyde: en lille klasse (maksimum 8-10 elever) en tilgængelig voksen, der kan guide 80 procent af tiden særligt tilrettelagt undervisning med brug af pictogrammer og TTT undervisning i langsomt tempo og med mange, mange gentagelser over lang tid handicap- og diagnoseindsigt på specialist-niveau særlige faciliteter, som rideterapi, sanserum, specialcykler, balanceredskaber med videre og stort fokus på den motoriske udvikling Rambøll lavede i 2016 en undersøgelse af risiko- og beskyttelsesfaktorer i forhold til udsatte børn. Undersøgelsen konkluderer, at den faktor, der tegner sig for den største beskyttelses-effekt, er en god skolegang. Et handicappet barn har brug for et særligt tilrettelagt skoletilbud for at kunne opnå de mest basale kompetencer som at kunne læse og regne. Opnår barnet ikke det, vil det ikke kunne skrive en indkøbsseddel, læse en busplan, regne ud, om der er penge nok i pungen at købe for og så videre. Livsdueligheden bliver lav, og deraf følger et massivt støttebehov som voksen. Med andre ord; de penge, I sparer nu, kommer vi som kommune til at betale 10 gange, når vores børn bliver voksne og ikke kan de mest basale ting selv. Vores datter er en glad og dejlig pige, og hun fortjener et ordentligt liv - herunder et skoleliv, hvor hun bliver mødt på sine helt særlige præmisser og opnår læring, så hun opnår kompetencer. Der skal specialistviden til og helt særlige rammer, og dem får folkeskolen aldrig. Det er skammeligt, at vi i stedet for at have en specialskole, vi kan være tilfredse med og sætte en ære i det faglige arbejde, der laves der, hellere vil udsulte området, så skolen i stedet bliver et sort hul på kommunekortet. Man kender et samfund på, hvordan det behandler sine svageste - og dette forslag, kære byråd, er en skændsel.

Annonce