Annonce
Randers

Randers lægger billet ind på 50 nye arbejdspladser

Solen skinner på Skat. Mandag var skatteminister Morten Bødskov (S) på besøg hos Skattestyrelsen og Gældsstyrelsen i Randers. Folketingsmedlem Malte Larsen (S) og borgmester Torben Hansen (S) øjner nye arbejdspladser til byen. Foto: Skat
Regeringen og dens støttepartier har i finansloven sat millioner af til 250 nye arbejdspladser.
Annonce

Randers: Regeringen og støttepartierne i rød blok mener, at Skat skal have større muskler efter mange år på slankekur. Det betyder, at Skat bliver styrket på en række områder i forbindelse med den nye finanslov.

Blandt partierne bag finansloven er der enighed om at skærpe kampen mod skattely og aggressiv skatteplanlægning samt at styrke indsatsen mod fejl, snyd og organiseret kriminalitet på skatte- og momsområdet.

Derfor er der sat penge af til et nyt kontrolskattecenter og 250 nye medarbejdere til styrket kontrol. Til det formål afsættes 150 millioner kroner i 2020 og 200 millioner kroner årligt i perioden 2021-2023.

Det nye initiativ har fået Randers til at lugte nye arbejdspladser. Mandag besøgte skatteminister Morten Bødskov (S) det nye skattecenter i Toldbodgade, som i dag rummer dele af Skattestyrelsen og Gældsstyrelsen.

Her lagde både borgmester Torben Hansen (S) og medlem af Folketinget Malte Larsen (S) billet ind på 50 nye stillinger.

Jeg bemærkede, at der stadig er plads til 50 nye medarbejdere i Toldbodgade, og jeg vil selvfølgelig bruge mange kræfter på at overbevise regeringen om, at flest mulige skattearbejdspladser lander i Randers.

Torben Hansen (S), borgmester

Annonce

Også plads til 100

Borgmester Torben Hansen glæder sig over, at de 150 medarbejdere er kommet godt i gang i Randers, hvor de har været siden 1. juli.

- Jeg bemærkede, at der stadig er plads til 50 nye medarbejdere i Toldbodgade, og jeg vil selvfølgelig bruge mange kræfter på at overbevise regeringen om, at flest mulige skattearbejdspladser lander i Randers, siger Torben Hansen.

Borgmesteren slår på, at der findes et større fagligt miljø i Randers, hvilket er et godt argument, når der skal rekrutteres nye medarbejdere.

- Og hvis vi får 100 statslige arbejdspladser, så finder vi også 50 pladser mere, for der er ledige lejemål ved siden af, siger borgmesteren, som erkender, at der nok er 20 andre kommuner, der også er interesseret i statslige arbejdspladser.

- Men når vi ser på antallet af statslige arbejdspladser, ligger vi lavt i forhold til Aarhus, Odense og Aalborg, hvis det er sådan, at staten skal være til stede i hele Danmark, siger Torben Hansen.

Annonce

Intelligent indflytning

Folketingsmedlem Malte Larsen er enig.

- Intelligent indflytning af arbejdspladser har stået på min ønskeseddel i mange år. Og det vil jo være helt fantastisk, hvis en styrkelse af Skat og genopretning af tilliden til fundamentet under vores velfærdssamfund, kombineres med flere arbejdspladser her i Randers, lyder det fra Malte Larsen.

- Vi skal selvfølgelig prøve at få flest mulige af de arbejdspladser, der bliver udbudt over de næste fire år. I forhold til de 150 arbejdspladser, der opstod i foråret, har det været nemt at rekruttere, siger Malte Larsen og peger på, at både nye og gamle medarbejdere arbejder i Toldbodgade.

Det socialdemokratiske folketingsmedlem mener, at der allerede er leveret så gode resultater med at inddrive gæld, at det kan betale sig at ansatte flere medarbejdere i Randers.

- Det er positivt, at vi får gang i at sikre kvalitet i kontrollen og inddrivelsen af gæld, så der hurtigt kommer et signal om, at det ikke kan betale sig at snyde, siger Malte Larsen.

Annonce

Større rundrejse

Morten Bødskovs besøg i Randers mandag er led i en større rundrejse, hvor det er skatteministerens ambition at komme rundt i hele landet og besøge de forskellige steder, hvor hans forvaltning er placeret.

Besøget bestod af en rundvisning i huset med drøftelser undervejs om det arbejde, der foregår med at få genoprettet gældsinddrivelsen og det arbejde, der foregår med skatte- og momssnyd blandt små virksomheder. Besøget efterlod skatteministeren med et positivt indtryk. - Jeg får utroligt meget ud af sådan et besøg, for det giver mig mulighed for at få et detaljeret billede af det arbejde, vores mange dygtige skattemedarbejdere udfører. Jeg er virkelig imponeret over det faglige niveau og den dedikation, som medarbejderne har, siger Morten Bødskov. - Det virkede bestemt som om, medarbejderne trives her i Randers i lokalerne i Toldbodgade, og det er vigtigt, for det er jo et ekstremt vigtigt arbejde, de varetager. Derfor skal arbejdsforholdene selvfølgelig være i orden. Det var jeg glad for at se også var tilfældet, og at der var en god stemning i bygningen.

Annonce

Lang vej

Morten Bødskov mener, at vejen til genopretning af skattevæsenet er lang. - Det er en opgave, der kommer til at tage mange år. Men vi tager det skridt for skridt, og regeringen har derfor afsat 1,7 mia. kr. til skattevæsenet i 2020. Det er en meget stor økonomisk indsprøjtning til skattevæsenet, men det er nødvendigt, hvis vi fortsat skal sikre de ca. 1000 mia. kr., som skattevæsenet samlet set opkræver. Det er hele fundamentet for vores velfærdssamfund, som er på spil, siger Morten Bødskov.

Så sent som i april klippede den daværende skatteminister Karsten Lauritzen (V) den røde snor i det nye skattecenter i Toldbodgade. Hen over sommeren er 150 nye medarbejdere rykket ind.

I 2014 lukkede Skat sin daværende afdeling i samme bygning. En del af dem, der for fire år siden blev sendt til Aalborg, Herning eller Grenaa, er nu vendt tilbage til Randers.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce