Annonce
Randers

Randers Lilleskole skriver breve mod uretfærdighed

Molly, Oline og Tora fra 9. klasse på Randers Lilleskole skrev deres Amnesty-breve færdige efter terminsprøven i tysk. Foto: Pia Povlsen
Skolens 9. klasse har forfattet 10-12 breve til fanger, som Amnesty International forsøger at hjælpe rundt om i verden.
Annonce

RANDERS: Randers Lilleskoles 9. klasse har afleveret 10-12 breve til deres engelsklærer Pia Poulsen - breve til støtte for fanger, som Amnesty International mener sidder uretfærdigt fængslet som deres deltagelse i Amnestys brevskrivningskampagne, Skriv for Liv.

- Vi havde fem forskellige fanger, vi kunne vælge at støtte: En fængslet saudisk kvinderettighedsaktivist, en forfulgt digter i Myanmar, en aktivist, som kæmper for regnskoven i Colombia, tyrkiske LGBTI-aktivister og en bådfuld flygtninge, der er kommet i klemme på Malta, fortæller Pia Povlsen.

- Hvilke af de fem, eleverne har støttet, har været deres eget valg. Ligesom de har kunnet vælge at skrive direkte til fangerne eller appellere til de respektive myndigheder.


Randers Lilleskole vil i det hele taget gerne bibringe vores elever en lyst til at tage ansvar for andre over hele verden.

Pia Poulsen


- Brevskrivning ligger dybt i Amnestys dna. Igennem årtiers arbejde har vi set, hvordan breve skaber håb for uretfærdigt fængslede og fører til konkrete forbedringer, når ansvarlige myndigheder pludselig opdager, at omverdenen kigger dem over skulderen, siger Signe Poppenbøll Hansen, projektleder hos Amnesty Danmark.

Annonce

Var med igen

Pia Povlsen deltog sidste år i et tilsvarende Amnesty-arrangement med den samme klasse.

- Og da jeg spurgte dem, om de ville være med igen i år, var der ingen tvivl - de var på. Så meget, at da de torsdag var færdige med deres terminsprøver i tysk og egentlig bare kunne gå hjem, valgte de at blive for at få  deres breve skrevet færdige, fortæller Pia Povlsen.

Som engelsklærer giver disse brevskriverier - på engelsk - desuden en  god mulighed for at demonstrere for eleverne, at skolefaget skam også kan bruges i virkeligheden, siger hun.

- Og Randers Lilleskole vil i det hele taget gerne bibringe vores elever en lyst til at tage ansvar for andre over hele verden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark For abonnenter

Lars Krarup i sit sidste interview om Venstre: Støjberg og Ellemann har skuffet

Annonce