Annonce
Randers

Randers mod Racisme kalder til demonstration mod jødehad: - Nu må det være tydeligt, at vi har et problem med nazisme

Få timer før gravskændingen lørdag den 9. november, havde Rander mod Racisme også holdt en mindedemonstration i anledningen af Krystalnatten for 81 år siden. Titlen på demonstrationen var: "Lad det aldrig ske igen". Foto: Jakob Lerche
Et rummeligt, mangfoldigt og festligt Randers. Det er det, som Randers mod Racisme kalder til demonstration for på lørdag den 16. november. Ifølge Jakob Lausch Krogh kræver weekendens hærværk et ordentligt modsvar.
Annonce

Randers: På 81-årsdagen for krystalnatten blev 80 jødiske gravsteder skændet på Østre Kirkegaard. Der er endnu ingen, som har taget ansvar for hærværket. Desuden har Nordfront også været meget aktiv med propaganda i Randers henover efteråret. Ikke mindst, da de skabte en situation på Tirsdalens skole, så politiet måtte gribe ind.

Selvom Randers mod Racisme få timer inden gravskændingen var på gaden med en mindedemonstration for netop Krystalnatten, melder de klar til at gå i aktion igen lørdag den 16. klokken 11 på Rådhustorvet.

- Vi synes egentlig, at det er ret alvorligt at skænde gravsteder. Når det så oven i købet virker ret systematisk og er lagt på så markant en dato, synes vi, at det kræver et modsvar, siger Jakob Lausch Krogh fra Randers mod Racisme.

- Desuden synes vi, at det med handlingen er blevet tydeligt, at vi har et problem med nazisme i Randers, forklarer han.

Derfor forventer han også et noget større opmøde end de cirka fyrre personer, der støttede den tidligere demonstration. Han håber, at den form for folkelig modstand kan være med at til at fjerne rekrutteringsgrundlaget for de yderligtgående grupper.

- Vores modsvar til den frygt og det racehad er at vise et mangfoldigt, festligt og kærligt Randers. Vi skal ikke lade os true til tavshed, derfor håber vi at se et samlet Randers sig fra over for nazisme, siger Jakob Lausch Krogh fra Randers mod Racisme.

Annonce

Et tydeligt modsvar

Han skammer sig ikke over at bo i en by, hvor den slags sker.

- Jeg skammer mig ikke over, at bo i en by, hvor der er nogen få idioter. Men jeg vil skamme mig over det, hvis der ikke kommer et tydeligt modsvar, slår Jakob Lausch Krogh fast. Borgmester i Randers Kommune, Torben Hansen, vil tale til demonstrationen. - Randers har altid været karakteriseret ved at være et rummeligt samfund. Her lever vi side om side uden at være ens. Sådan har det altid været, og sådan vil det altid være. Vi står som fællesskab sammen og støtter vores medborgere, som bliver ramt af dette her. Vi tier ikke, vi er ikke tavse, vi vil vores fællesskab for alle, siger Torben Hansen.

Demonstrationens parole er: "For mangfoldighed og fællesskab – Nej til nazisme, racisme og forfølgelse"

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Cyklist kørt ned af svingende bil

Randers

Frank Nørgaard kalder institutioners 'nej tak' til pixi-evangelier for en knægtelse af kristendommen: - Endnu et knæfald for islam

Danmark

Professor om coronavacciner: Den fulde effekt kommer først i sidste halvdel af 2021

Annonce