Annonce
Randers

Randers' nye restaurant med dansk mad var et impulskøb

Søren Schack Hansen har købt Niels Ebbesens Spisehus og lavet det om til Potten og Panden, som serverer traditionel dansk mad. Hans hustru Birgitte Schack Hansen har blandt andet stået for at skaffe messing- og kobberpynt fra byens genbrugsbutikker til dekoration af den nye restaurant. Foto: Annelene Petersen
Søren Schack Hansen havde egentlig været i Aalborg for at kigge på muligheder for at udvide Café K-konceptet til flere byer. Det gik ikke så godt, men pludselig fik han en helt ny idé.
Annonce

Randers: Ejeren af den spritnye restaurant Potten og Panden vil godt indrømme, at det er lidt af en tilfældighed, at den findes. Søren Schack Hansen, som også ejer Café K, havde nemlig oprindeligt helt andre planer.

Han var nemlig taget til Aalborg for at lede efter lokaler til at udvide Café K-konceptet til den nordjyske storby. Lidt skuffet måtte han vende snuden mod Randers med uforrettet sag. Så kom han pludselig til at snakke med de venner, der havde været med på Aalborgturen, om at lave en dansk restaurant i lokalerne i Niels Ebbesens hus.

Det viste sig, at ejerne af det daværende Niels Ebbesens Spisehus, Claus og Kristina Klit, var helt klar til at sælge. Tre dage efter havde Søren Schack Hansen købt restauranten med overtagelse fra første november.

- Det var lidt et impulskøb, siger han med et grin.

Amtsavisen mødte ham fredag 15. november, hvor Potten og Panden havde sin første åbningsdag. Det havde lokket adskillige frokostkunder hen på restauranten, som serverer traditionel dansk mad som smørrebrød og kromad. Noget som Søren Schack Hansen selv savnede i Randers midtby.

- Det er et køkken, jeg selv er glad for og benytter både her og i andre byer, forklarer Søren Schack Hansen, som netop har spist frokost på restauranten.

Hele restaurantslokalet i det bevaringsværdige hus er blevet gået efter i sømmene. En af de eneste ting, som går igen fra Niels Ebbesens Spisehus, er de massive egetræsmøbler. De har dog fået en behandling, som giver dem et nyt look. Foto: Annelene Petersen
Annonce

Skråt over for Café K

Han er glad for, at muligheden for at placere restauranten i de historiske lokaler skråt overfor Café K på Storegade åbnede sig. Han håber også, at det kan give lidt synergi-effekt, så tjenerne kan hjælpe til, hvor der er travlest.

- Jeg havde nok ikke gjort det, hvis det lå i den anden ende af byen, konstaterer han.

De sidste fjorten dage op til åbningen er blevet brugt til at endevende alt indenfor. Men egetræsmøblerne går igen fra forrige ejer. De holder stadig efter 15 år, og det imponerer Søren Schack Hansen.

- Jeg er jo vant til at skifte borde og stole hvert femte til sjette år på caféen, fordi de bliver slidt ned. Det her er kvalitet, fortæller han.

De har dog også fået en behandling, så de har fået et lidt anderledes look. Samtidig har Sørens hustru, Birgitte Schack Hansen, været i alle byens genbrugsforretninger efter messing og kobber til at pynte lokalerne med.

Annonce

Nyt publikum

Søren Schack Hansen forventer, at den nye restaurant vil tiltrække et lidt andet publikum end Café K.

- På caféen er 70-80 procent af gæsterne piger og kvinder. Der forestiller jeg mig, at det her sted i højere grad vil tiltrække mænd, forklarer han.

- Ikke sådan, at det kun er et sted for mænd, men jeg tror ikke, vi får mange pigeflokke her, fortsætter han.

Han er lidt spændt på, hvordan det går med at vænne Randers-borgere til, at der nu også er åbent til frokost i en restaurant, som de har været vant til kun havde aftenåbent.

- Men vi har allerede godt med reservationer, fortæller han glad.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers For abonnenter

Henrik Knudsen efter selvmord i Elvis-familie: I den verden er der kun en ting, der tæller. Succes

Annonce