Annonce
Randers

Randers og omegn styrket i regionsrådet

Det ser ud til at Jørgen Winthers (tv) og Henrik Gottlieb Hansens opfordring til at stemme på lokale kandidater har båret frugt. De blev begge genvalgt og i nabokommunen Favrskov blev der valgt hele to medlemmer. Foto: Annelene Petersen

De tre medlemmer fra Randers er alle genvalgt. Det samme er det ene medlem fra Norddjurs, mens Favrskov i det nye råd vil være repræsenteret med to mod tidligere et medlem.

Randers: Som vi allerede har fortalt, bliver det den 36-årige "kronprins" Anders Kühnau, som fra nytår overtager formandsstolen i Region Midtjylland efter Bent Hansen, og som ligesom sin forgænger er socialdemokrat. Nu er alle personlige stemmer også talt op, hvorfor der kan sættes navne på samtlige nye rådsmedlemmer.

Seks af medlemmerne i Region Midtjyllands nyvalgte regionsråd er enten fra Randers eller fra en af de to nabokommuner, Favrskov og Norddjurs. Herved bliver de tre kommuner repræsenteret med et medlem mere end i det nuværende råd.

Tre af de seks er randrusianere, nemlig Henrik Gottlieb Hansen (S), Marianne Carøe (S) og Jørgen Winther (V). Fra Norddjurs er valgt Niels Erik Iversen (S), og fra Favrskov Birgit Marie Christensen (S) og Christian Møller-Nielsen (V). De to sidstnævnte er nyvalgte, mens de øvrige fire også har plads i det nuværende regionsråd.

Marianne Carøe skal som ældste medlem af det nye regionsråd byde velkommen samt sørge for, at valget af den nye formand foregår, som det skal. Arkivfoto
Annonce

Lokal tænkning

Regionsrådets opgave er naturligvis at varetage interesserne for hele Region Midtjylland, men i praksis kan det godt have betydning for de enkelte lokalområder, om de er repræsenteret i rådet eller ikke. I hvert fald, hvis man spørger Henrik Gottlieb Hansen og Jørgen Winther, som i begyndelsen af november her i avisen sammen opfordrede alle til at stemme på en lokal kandidat.

De to på papiret politiske modstandere var enige om, at selv om de hver især dels er loyale overfor hver deres parti, ligesom de som udgangspunkt altid arbejder for regionen som en helhed, så er man alt andet lige mere kampberedt, når der skal kæmpes for det lokale sygehus, end når der er krise på et sygehus i den modsatte ende af regionen.

Regionshospitalet Randers er akuthospital for borgere med bopæl i Randers, Norddjurs, Syddjurs og Favrskov kommuner og har altså med det netop overståede valg formentlig fået styrket sin naturlige opbakning i det regionsråd, som fordeler opgaver og penge til hospitalerne.

Annonce

Ældste medlem

Der er ingen tvivl om, at Henrik Gottlieb Hansen og Jørgen Winther vil stå last og brast for Regionshospitalet Randers, når det er nødvendigt, og det tredje medlem fra Randers, Marianne Carøe, er enig i, at man i rådet som regel finder sammen med andre lokale og på tværs af partiskel, når der eksempelvis kræves en særligt indsats for det lokale sygehus.

- Og det synes jeg også er helt ok. Vi er allesammen mennesker og føler som sådanne naturligvis mest omsorg for det nærmeste, siger Marianne Carøe.

Hun har været medlem af regionsrådet i samtlige dets første ti år, og da hun samtidig med sine knap 73 år (hun fylder år 8. december) er rådets ældste, har hun fået æren af at byde det nysammensatte råd velkommen samt sørge for, at det formelle valg af den nye regionsformand kommer til at foregå helt efter bogen.

- Det er da en stor ære, og jeg glæder mig meget til det, siger Marianne Carøe.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Få overblikket over de nye rejseregler her: Hvornår må vi grænsehandle og rejse på ferie?

Randers FC For abonnenter

Næsten uanset, hvor Thomasberg kigger hen, kan han se folk, der leverer varen

Annonce