Annonce
Navne

Randers og Viborg som baser for logebroder

Freddy Ole Thomsen, der her ses i den påklædning, der bruges ved festloger, har været medlem af Serapions Ordenen i 40 år. Privatfoto
Freddy Ole Thomsen blev optaget for 40 år siden i Randers og er nu hædret i Viborg.

Randers og Viborg er de to byer, som forhenværende forretningsfører med mere Freddy Ole Thomsen, Ulstrup, har haft som base for sit arbejde i Serapions Ordenen. Han er netop blevet hædret i logen Wibergis i Viborg for et nu 40-årigt medlemsskab, og det blev indledt, da han i september 1981 blev optaget i logen Navitas i Randers.

Mellem de to årstal ligger et meget stor engagement i og arbejde for logen. Freddy Thomsens engagement gav sig hurtigt udslag - han var en særdeles flittig broder i Navitas, og på kort tid rykkede han op gennem logens grader.

Det betød også, at Freddy Thomsen fik betroet en række interne poster, blandt andet som logesekretær fra 1987 til 1990.

Annonce

Interessen betød også, at Freddy Thomsen med privat bopæl i Ulstrup ofte besøgte logen Wibergis i Viborg, som Navitas er moderloge for. Efterhånden kom han oftere i Viborg end i Randers, også fordi han kunne følges med en anden logebroder fra Ulstrup, nu afdøde Aage Andersen, der var organist i logen i Viborg, og i 1993 lod han sig overføre til Wibergis.

Nye poster

Overflytningen til Wibergis betød nye poster til Freddy Thomsen. Han har været sekretær, ordensmester og logemester, og det fremgår af en artikel i logens blad, at hans fravær fra møder i logerådet gennem syv år kan tælles på én hånd.

Hertil skal lægges, at Freddy Thomsen har været indbudt til at holde mange logetaler, både i sine hjemloger og i en række andre loger under Serapions Ordenen.

En målsætning for 40-års jubilaren er at komme rundt til de loger, som han endnu ikke har besøgt, senest på grund af nedlukningen under coronakrisen, og tilbage at besøge er kun kun én enkelt loge, i øvrigt på Sjælland.

Helt aktuelt er Freddy Thomsen efter opfordring fra logerådet gået i gang med at samle materiale om logen Wibergis´ historie. Den kan, om alt går vel, fejre 50-års jubilæum i 2030.

Freddy Thomsen fungerer desuden som redaktionsassistent på bladet Serapion, der udgives på landsplan.

Ved festlogen i Wibergis var også æresbroder Jan Nørager, Navitas, til stede. Han og Freddy Thomsen blev optaget samme aften for nu 40 år siden.

Annonce

Ungarbejder

Ved tidligere lejligheder er Freddy Thomsens erhvervskarriere omtalt udført. Her skal derfor blot nævnes, at han i 26 år ansat på P. Rasmussens Maskinfabrik, kendt for Randersbøren, senest som økonomichef, og han sluttede efter 20 år som forretningsfører ved Vorup Boligforening af 1945, da han i en alder af 62 år gik på efterløn.

Men Freddy Thomsen er stadig erhvervsaktiv, nu - som han selv siger - som ungarbejder over 18 år i ABC Lavpris i Tranekærcentret i Randers. Han har passeret de 70 for fire år siden  - deraf ironien. Mange vil kende ham, når han i passende antræk og med fine glas op til weekender rådgiver om vin i supermarkedet.

Undervejs har Freddy Thomsen, der sammen med hustruen bor i Amstrup Bakker ved Ulstrup, fået tid til i 2014 at skrive erindringsbogen "Freddys flasbacks". En bog på 280 sider om hans opvækst og senere udmærkede karriere. Bogen er nu trykt i tredje oplag. Dens udgivelse har også givet anledning til, at Freddy Thomsen holder mange foredrag. Efter en ufrivillig pause på grund af coronaen er der nu igen gang i foredragsvirksomheden.

Annonce
Randers For abonnenter

Der er rift om 132 nye lejligheder på Gl. Hobrovej - tre måneder før, de står færdige, er en fjerdedel lejet ud

Østjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Lørdagens coronatal: 358 blev konstateret smittet det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Byens mindste isbutik sælger ud af varelaget før sæson-nedlukning og ny ejer: - Det har været mega sjovt

Randers FC For abonnenter

Randers FC-komet har taget turen fra den næstbedste række til uundværlig nøglespiller på et halvt år: - Flere og flere er ved at få øjnene op for ham

Sport

Se videoen: 600 cykelryttere mindes Chris Anker Sørensen til cykelløb i Hammel

Randers

René har reddet den svingdør, der har set det hele ske: Nu går byggeriet af lejligheder i gang i den gamle kro

Randers

Den stærke blæst pressede vandet ind i de små havne: Se højvandsfoto fra Mellerup og Voer

Sport For abonnenter

Billeder og reaktioner fra sæsonens første hjemmesejr: Specielt én ting glæder Randers HK-chefen

Navne

Flittig forfatter vil gerne høre fra læserne: Folkeminder 1945-50 indsamles til kommende udgivelser

Østjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Randers

Hotel Stephansen lukker restauranten til jul: - Det er vel en overgang på vej mod et salg af hotellet

Danmark

En lugt af død bredte sig i kvarteret: - Naboerne spurgte, om jeg havde lig i drivhuset

Randers

Fra stille villavej til trafikhelvede: Beboere i kamp for at få trafikken væk fra deres vej

Randers For abonnenter

Nye trængsler for trafikanter i Randers venter forude: Først var det Hvidemøllebroen, nu skal et af de mest befærdede kryds flyttes

Randers

Dyrehaven begynder at skyde hjorte for at holde bestanden nede: EU-regler kan betyde, at næsten alle havens hjorte skal aflives

Annonce