Annonce
Randers

Randers overskrider bekymringsgrænsen for covid-19-smitte

Husk nu at tage en flaske håndsprit med i lommen, når du skal i byen. Og brug den, lyder opfordringen fra direktør for Sundhed, Kultur og Omsorg, Erik Mouritsen. Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
I løbet af den seneste uge er der registreret 23 nye tilfælde af covid-19 i Randers. Dermed er den kronjyske kommune sammen med 54 andre kommet på listen over kommuner med 20 eller flere nysmittede per 100.000 borgere.
Annonce

Randers: - Det  er ikke alarmerende, men det er en påmindelse om, at vi skal passe på.

Det siger Erik Mouritsen, der er direktør for Sundhed, Kultur og Omsorg i Randers kommune som umiddelbar kommentar til de seneste tal for smitte. De viser nemlig, at Randers endnu engang har fået det såkaldt "gule signal", som angiver, at der i løbet af den seneste uge er registreret 20 eller flere nye smittede med covid-19 per 100.000 borgere.

- Vi skal over 50 nye smittede, før vi griber til nye restriktioner, men udviklingen får os da til at indskærpe overfor borgerne, ikke mindst de unge, at man overholder de efterhånden velkendte regler om  at holde en god håndhygiejne, spritte af og ikke mindst holde afstand, siger Erik Mouritsen.

Han fortæller videre, at kommunens nedsatte corona-krisegruppe dagligt følger udviklingen og også dagligt er i kontakt med Styrelsen for Patientsikkerhed.

Annonce

Bekymring i 55 kommuner

I alt 55 kommuner er torsdag på den listen over kommuner, der her overskredet bekymringsgrænsen på 20 smittede per 100.000 borgere. I Randers er der således kommet 23 nye smittede til, mens ingen af nabokommunerne er i nærheden af bekymringsgrænsen.

Aarhus, som for nogle uger siden var epicenter for smitte, har den seneste uge fået 25 nye smittede per 100.000 borgere.


Vi skal over 50 nye smittede, før vi griber til nye restriktioner, men udviklingen får os da til at indskærpe overfor borgerne, ikke mindst de unge, at man overholder de efterhånden velkendte regler om at holde en god håndhygiejne, spritte af og ikke mindst holde afstand.

Erik Mouritsen, direktør for Sunhed, Kultur og Omsorg


- Vi handler, så snart vi ser en udvikling, som kræver det, og det sker i tæt samråd med Styrelsen for Patientsikkerhed. Vi har eksempelvis oplevet smitte på to plejehjem, hvilket har ført til midlertidige restriktioner på besøg samt test af relevante personer. Vi har en gang tidligere ramt det gule signal, og da fik vi hurtigt styr på smittespredningen. Det gør vi også denne gang, siger Erik Mouritsen, som altså foreløbig nøjes med at udsende følgende opfordring til borgerne og ikke mindst til de unge:

- Tænk jer nu om. Hold afstand også, når I går i byen. Have en lille flaske håndsprit på jer. Og have den ikke bare på jer, men brug den, også efter at I har fået en øl eller tre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

Kontant anfører og frustreret målscorer: - Toget er på vej hen ad perronen

Østjylland

Beboere og medarbejdere smittet: Bofællesskab for handicappede hårdt ramt af coronaen

Annonce