Annonce
Randers

Randers-politiker tog cyklen til konference i Lissabon og var flyvende på hjemrejsen

Formanden for Cyklistforbundet, randrusianske Jens Peter Hansen, hoppede på den tohjulede, da han skulle til Velo-city-cyklistkonferencen i Lissabon. Pressefoto
Jens Peter Hansen, der er formand for Cyklistforbundet, cyklede til en stor cyklist-konference i Portugal - men var nødt til at flyve hjem.

RANDERS: Da Jens Peter Hansen for kort tid siden skulle deltage i en stor cyklist-konference i Lissabon, hoppede han naturligvis på cyklen. Dog efter en togtur til det sydlige Tyskland.

- Jeg ville gerne være med til Velo-city-konferencen i Lissabon. Men da jeg også skulle være med i et arrangement i Aalborg, var jeg nødt til at "snyde" med en togtur. Ærgerligt nok - for jeg ville gerne have cyklet hele vejen,  fortæller han.

Og selv om Cyklistforbundets formand blev nødt til at "snyde", blev det alligevel til 2300 kilometer på cykel og en 11 dages cykeltur.

Annonce

- Som byrådspolitiker for Venstre i Randers Byråd arbejder jeg for at skabe forhold, så flere vælger at cykle mere. Og eftersom byrådet har vedtaget en klimapolitik, der blandt andet siger, at kommunens medarbejdere bør undgå flyrejser, var det oplagt at cykle til Lissabon.

Længste dag: 265 kilometer

Jens Peter Hansen opsummerer sin tur til Lissabon med en stribe håndfaste, faktuelle oplysninger. Blandt andet kan han fortælle om en kort dag i sadlen, hvor det kun blev til 161 kilometer - og den længste dag med  265 kilometer. Den største stigningsprocent var på 24, og højeste hastighed blev målt til 61,5 kilometer i timen.

Den bedste strækning var en tidlig morgen langs Adour-floden på perfekt bilfri asfalt. Værste var trafikerede veje i Portugal.

Jens Peter Hansen

- Det kan jeg læse på min cykelcomputer, men når jeg kører så stærkt, sidder jeg ikke og kigger på computeren, så jeg ved faktisk ikke præcis, hvor jeg nåede op på den hastighed. Men jeg gætter på, at det var lige før, jeg kørte ind i Portugal, siger han.

- Den bedste strækning var en tidlig morgen langs Adour-floden på perfekt bilfri asfalt. Værste var trafikerede veje i Portugal: De kører meget stærkt og er slet ikke vant til, at der er en cyklist på vejen.

Annonce

Cyklende borgmestre

Velo-city-konferencen varede tre dage, og Jens Peter Hansen hæftede sig især ved to oplæg fra to nye cykelnationer:

Borgmesteren fra Tirana i Albanien, der fortalte om et opgør med "bil-snobberi" i det tidligere kommunistiske land - og et slag for, at det fineste er at bevæge sig rundt uden brug af fossile brændstoffer.

Og en borgmester fra afrikanske Mozambique, der cyklede rundt til sin valgkamp og fortsatte med at præge sin administration i retning af flere cykler.

- Og nej - jeg cyklede ikke hjem. Her tog jeg flyet. Tiden tillod ikke at cykle, og toget er temmelig meget dyrere end flyet, forklarer han.

Annonce
Randers

Tag kandidattesten her

Randers FC For abonnenter

AGF var statister i ny randrusiansk triumf: Dét sagde Randers FC-lejren efter sejren over rivalerne

Danmark

Søndagens coronatal: 1349 positive svar ud af 67.000 testede

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Analyse: Derfor får Dansk Folkeparti to mandater i det nye byråd

Randers For abonnenter

Daniel og Mads springer ud i et verdenseventyr - det har kostet blod, sved, tårer og masser af mad

Østjylland

DF-politiker dømt for racistisk opslag på Facebook

Randers FC For abonnenter

Karakterer fra det østjyske derby: Let på hatten, Kronjylland!

Randers FC

Se videoanalysen og højdepunkterne: Randers FC er kongerne af Østjylland

Randers For abonnenter

Renés lystfiskermekka var allerede en succes, men corona-pandemien gav fra dag ét væksten et yderligere boost

Kultur

Karen-Lise Mynster: Man skal leve hver dag, som var det den sidste - men så ville jeg jo ikke sidde her

Erhverv

Handskefabrikkens vilde udvikling: Randers er blevet til Rhanders og vil være Danmarks Gucci

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Randers

Antik og lopper i lange baner for første gang i den nye hal: Arena Randers bugnede af varer og folk

Randers For abonnenter

Fra kaptajn i skyerne til træ-transport i asfalthøjde: Da pilotjobbet røg, var Kresten ikke for fin til at slæbe kloakrør

Randers

Borger-opfordring til at der skal gå sport i det: Handl i Randers midtby, så den ikke går til grunde

Annonce