Annonce
Randers

Randers Regnskov forbereder sig på varmere vejr: Vil have råderet over stort areal ved fjorden

Arkivfoto: Richard Sylvestersen/Scanpix
Sidste sommers langvarige tørke har fået Randers Regnskov til at bede om at få råderet over et stort kommunalt ejet areal, som kan benyttes til udvidelser af attraktionen frem mod år 2035.
Annonce

Randers: Skal Randers Regnskov have mulighed for at gennemføre større udvidelser på kommunal grund hen over de næste 16 år? Det spørgsmål skal politikerne i Randers Kommune efter alt at dømme tage stilling til i en nær fremtid.

I hvert fald vil kommunens udviklingsudvalg i denne uge blive orienteret om et projekt for udvidelse af Randers Regnskov. Orienteringen fremstår som et lukket punkt på dagsordenen, men ifølge direktør i Randers Regnskov, Henrik Herold, handler det om, at regnskoven gerne vil vide, hvordan Randers Regnskov vil kunne udvikle sig i fremtiden.

- Vi indsendte en arealbehovsplan, som strækker sig frem til år 2035, til Randers Kommune sidste år. Vi vil nemlig gerne have afklaret, hvordan Randers Regnskovs fremtid kan komme til at se ud, og hvilke arealer, der kan disponeres til os, forklarer Henrik Herold.

Danmarksparken var den eneste årsag til, at sidste års tørkesommer ikke endte med en komplet rædselssæson for Randers Regnskov. Nu vil attraktionen have kommunen til at give sig råderet over et stort areal, så man kan fortsætte udvidelserne af de udendørs regnskovsaktiviteter. Arkivfoto: Brian Rasmussen, Randers Regnskov
Annonce

Ingen planer uden arealer

Hvor stort et areal, Randers Regnskov helt præcis håber at få råderet over, kan Henrik Herold ikke sige. Men han slår fast, at der er tale om et ganske betydeligt areal.

- Vi vil faktisk gerne udvide hele vejen fra vores nuværende bygninger og helt ned til Materielgården. Men derudover håber vi også at få lov til at disponere over området foran regnskoven samt den runde plads hen mod Justesens Plæne, siger Henrik Herold.

Han ved godt, at Randers Regnskov med sådan en arealbehovsplan tager munden ret så fuld.

- Men jeg synes også, det er vigtigt, at vi får taget den her snak. I Randers Regnskov er vi pragmatiske. Det skal man være, når man har fået så fornem en plads inde midt i byen, som vi fik for 25 år siden. Derfor handler det her for os om, at vi ikke ønsker at bruge en masse penge på at begynde at planlægge og konkretisere fremtidige udvidelser, så længe vi ikke ved, om det er en aktuel mulighed, siger han.

Annonce

Første etape haster

Henrik Herold ser gerne, at Randers Regnskov får en forholdsvis hurtig afklaring af, hvor langt Randers Regnskov kan forvente at få lov til at udvide frem mod 2035. Men han lægger ikke skjul på, at der er delelementer i arealbehovsplanen, som er vigtigere at få en hurtig afklaring på end andre.

- Dét, der er vigtigt lige nu og her, er en udvidelse af Danmarksparken. Vi har i mere end 10 år været i dialog med Randers Kommune om blandt andet overtagelsen af Åbo, det gamle Thor-depot og den bygning, der ligger ved siden af. Det vil gøre, at vi kan udvide Danmarksparken, og at vi kan blive mere fleksible i forhold til vejrlig, siger Randers Regnskovs direktør med henvisning til sidste års lange tørkesommer, som viste sig at være en katastrofe for indendørsattraktioner overalt i Danmark – herunder også Randers Regnskov.

Annonce

Vil spille på to heste

Heldigvis for Henrik Herold og hans stab blev den mangelfulde interesse for indholdet i den tropiske zoologiske haves tre sfærer til en vis grad opvejet af regnskovens udendørs tilbud i Danmarksparken.

- Jeg er superglad for, at vi i 2012 satsede og lavede Danmarksparken, for ellers havde 2018 været et rigtig, rigtig, rigtig, rigtig dårligt år. Derfor prøver vi nu at spille på to heste, så vi har en superstærk attraktion, der kan give gode oplevelser til vores gæster - uanset om somrene bliver som sædvanlig, eller hvis det bliver meget varmt, sådan som den globale opvarmning viser, at Danmark begynder at se ud, siger Henrik Herold.

Direktøren har dog ikke nogen kommentarer til, hvorvidt det forventes, at Randers Regnskov skal betale for de arealer, som forlystelsesparken ønsker at få råderet over.

- De diskussioner er vi slet ikke inde i endnu. Lige nu ønsker vi bare at vejre den politiske stemning i forhold til de muligheder, Randers Regnskov får i fremtiden. Men når det er sagt, så ser jeg meget gerne, at vi snart kan få et helt konkret svar på vores anmodning om overtagelse af arealerne ved Åbo, understreger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce