Annonce
Randers

Randers Regnskov mangler plads: Har bedt om næsten 70.000 kvadratmeter mere

Randers Regnskov blev for alvor landskendt under coronakrisen, da der blev sendt biologitime live fra regnskoven hver dag. Dagligt standses Brian Rasmussen af børn, der gerne vil have selfies. Her er det Mikkel Aagaard Koefoed fra Silkeborg med agentnummer 2526, der bliver foreviget af Randers Regnskovs direktør, Henrik Herold. Berømmelsen bruges blandt andet til at lufte ønsker om udvidelsesplaner. Foto: Annelene Petersen
Randers Regnskov har et ønske om at brede sig mere. Attraktionen har netop fået overdraget næsten 25.000 kvadratmeter, men vil mere langsigtet gerne have cirka 68.000 kvadratmeter foruden 30.000 kvadratmeter plejezone.
Annonce

Randers: Når ledelsen af Randers Regnskov kigger frem mod år 2035, så vil der være behov for mere plads at udvide på. Meget mere plads.

- For et par år tilbage søgte vi faktisk om at få hele Justesens Plæne og området ud til bagved Arkil på Hvidemøllevej, griner direktør Henrik Herold, vel vidende, at det var skudt over målet at få Justesens Plæne.

- Men vi har nu fået overdraget jord fra Randers Kommune, og vi har søgt om endnu mere her til budgetforhandlingerne, siger han.

Det nye areal drejer sig om helt præcist 24.740 kvadratmeter, hvor der blandt andet skal laves bonde-stenalder i tidsrejse-fortællingen med et stort, tilhørende los-anlæg. Meningen er, at et par losser skal findes til regnskoven.

Allerede nu har regnskoven lavet en vej over bækken og udvidet en sti til vej, så foder og is til isboden, der allerede er stillet op, kan komme ind, og affald kan komme ud.

Annonce

Hyænebamser

Anlægget ligger ved siden af den nye Hyæneslette, der blev indviet tidligere på året.

- Som altid laver vi det med en attraktion, et integreret legeområde og tæt på catering og souvenirs. Jeg vidste for eksempel ikke, før vi havde fået hyæner, at der var noget, der hed hyænebamser, og da jeg fandt ud af det, var første ladning allerede udsolgt. Så souvenirs er en stor del af det at drive biksen, siger Henrik Herold.

Regnskovsfolket har allerede anlagt en ny vej og udvidet en sti for at give god adgang til et nyt område, der skal tages i brug. Her ses Brian Rasmussen og Henrik Herold på den nye vej. Foto: Annelene Petersen

Med i det nyerhvervede areal er det nuværende logistikcenter, som direktøren kalder det tidligere Thor-lager. Her er der garage, opbevaring af maskiner med mere. Og der hører også en stor hal til, som skal bibeholdes.


Som altid laver vi det med en attraktion, et integreret legeområde og tæt på catering og souvenirs.

Henrik Herold, direktør i Randers Regnskov


- Vi mangler jo overdækket plads og har tænkt os, at når vores Naturtalent skal genopstå i 2023, så skal det være her. Så bliver vi vejruafhængige, siger Brian Rasmussen, Herolds højre hånd.

I øjeblikket bruges hallen til karantæne for de nyankomne dyr til regnskoven.

Annonce

Forurenet jord

Med i det nye område, som Randers Regnskov har fået råderet over, er det tidligere Åbo, et bo-område for socialt udsatte. Det står nu tomt og skal rives ned. Det samme skal den gamle jutefabrik, der er faldefærdig og ligefrem udgør fare for nedstyrtning, ifølge Henrik Herold.

- Det kommer til at koste en million til halvanden at rive bygningerne ned, og da hele området i øvrigt ligger på forurenet jord, skal der lægges maskeringsnet og en halv til en hel meter ren jord oven på, før dyr og mennesker kan bruge det, siger Henrik Herold.

Denne bygning skal bevares, og her er det planerne, at Randers Regnskovs Naturtalent skal rykkes indendøre i 2023. Foto: Annelene Petersen

Det nye område, som ledelsen har øje på, går helt hen til og med entreprenørvirksomheden Ove Arkil, der er flyttet. Så bygningerne står nu tomme, bortset fra at noget af det huser kommunale folk fra skoleområdet, mens der bygges om der, hvor de kommer fra, samt andet som bruges til opmagasinering. De yderligere 68.000 kvadratmeter skal blandt andet bruges til istiden i tidsrejsen samt nyt logistikcenter.

Går alt, som regnskovsfolket håber, så vil der kunne bygges i 2023-2024.

Randers Regnskov har bedt kommunen om lov til at få yderligere 68.000 kvadratmeter grund lagt til, så de kan udvide aktiviteterne. Det her til og med Ove Arkils tidligere bygninger, som ses på billedet her. Foto: Annelene Petersen
Da avisen var på besøg i Randers Regnskov for at høre om udvidelsesplaner, fulgte ham her interesseret med i samtalen. Foto: Annelene Petersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers For abonnenter

Randers Kommune i fuld gang med forberedelser: For første gang nogensinde overhaler babyboomere de unge

Danmark For abonnenter

For to år siden kørte Jesper sin kone på plejehjem: - Jeg følte mig som det mest utro væsen over for Hanne

Randers FC For abonnenter

Karakterer fra ny skuffelse i Herning: Det ekstraordinære udeblev

Annonce