Annonce
Basketball

Randers-rytters afbud til Giroen åbner for deltagelse i Tour de France

Mads Würtz Schmidt fra Randers får ikke mulighed for at følge op sidste års debut i Giro d'Italia, når løbet lørdag går i gang i Bologna. Til gengæld venter der muligvis debut på de franske landeveje til sommer. Foto: Nils Meilvang/Ritzau Scanpix
Mads Würtz Schmidt døjer igen med sygdom, som kostede en billet til Giro d'Italia. Afbuddet har dog sendt den tidligere Randers Cykleklub af 1910-rytter i bruttotruppen til Tour de France hos Katusha-Alpecins. Den næste måneds træning bliver afgørende for, om det bliver til debut i verdens største etapeløb til sommer.

Randers: Paris-Roubaix skulle være vendepunktet i en skadesplaget og sygdomsramt sæson for Randers-rytteren Mads Würtz Schmidt, der med sin 34. plads og imponerende arbejde i fronten af feltet kørte sig i stilling til en plads i etapeløbet Giro d'Italia.

Men når løbets første etape skydes i gang i Bologna lørdag eftermiddag, bliver det uden den tidligere U23-verdensmester på Katusha-Alpecins hold. Nok engang stikker sygdom en kæp i hjulet.

- Efter Paris-Roubaix pressede jeg citronen for hårdt i forhold til træningen, og jeg tænkte også lidt for meget på at tabe mig, så jeg spiste heller ikke nok. Det endte med, at jeg på den første etape af Romandiet Rundt i sidste uge kørte med mavekramper, kastede op, led som et svin og blev sat af. Morgenen efter blev jeg syg og kunne nærmest ikke komme ud af sengen, så sammen med en af holdets læger besluttede vi, at jeg skulle droppe Giroen for at restituere og kigge frem mod noget andet, forklarer Mads Würtz Schmidt.

Annonce

Vintertræning i maj

Det er tredje gang i sæsonen, at den tidligere Randers Cykleklub af 1910-rytter bliver slået hjem på grund af helbredet. En tendens, der trækker sine spor helt tilbage til december, hvor en knæskade holdt cykelrytteren fra sadlen.

- Det er den base, jeg skulle have bygget op i vinters, som bliver ved med at bide mig i halen. Det svarer til, at hvis du bygger et hus, og fundamentet er noget skrammel, bliver resten af huset også noget skrammel. Jeg er stadig ret skrøbelig, så det handler om at få noget stabilitet og en base, som kan sørge for, at jeg ikke bliver syg igen, forklarer Mads Würtz Schmidt.

Derfor er der også træning, træning og mere træning på programmet den næste måned, hvor det korte etapeløb Tour de L'Ain er eneste andet punkt på dagsorden.

- Jeg kommer nærmest til at køre en vintertræning her i maj med en masse kilometer og styrkeintervaller, så jeg kan bygge min grundform op. Jeg behøver ikke at forcere noget den her gang og kan køre uden stress, siger Randers-rytteren.

I bruttotrup til Touren

Mads Würtz Schmidt kan dog trøste sig med devisen om, at intet er så skidt, at det ikke er godt for noget.

Afbuddet til Giro d'Italia, som var Würtz' debut et af de tre store etapeløb sidste år, betyder, at posen bliver rystet i forhold til resten af sæsonens løbskalender. Og her er der muligvis trukket en stor fransk overraskelse op af hatten.

- Selvfølgelig er jeg bitter over, at jeg ikke kom med til Giroen på grund af sygdom, men der er flere nederlag end sejre i den her sport, så man lærer med det samme at komme hurtigt videre. Nu har jeg fået et nyt program, og det ser faktisk rigtig fedt ud.

- Jeg skal køre etapeløbet Criterium du Dauphine om en måned, og så er jeg i bruttotruppen til Tour de France. Det ville jo være et okay bytte, men intet er sikkert endnu. Jeg skal køre en masse gode træninger og vise i Dauphine, at jeg har rykket mig og er, hvor jeg skal være, siger Mads Würtz Schmidt.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce