Annonce
Randers

Randers Statsskole er med til at dyste i matematik på OL-niveau

Kamille Møller Frost finder udfordringen ved at skulle løse matematiske opgaver, det på forhånd er umuligt at øve sig på, spændende. Arkivfoto: Mathias Fredslund Hansen
Kamille Møller Frost fra Randers Statsskole har for anden gang været med til at sikre Danmark en plads i Den Europæiske Matematikolympiade for Piger, EGMO. Det er en kæmpe præstation – og en kæmpe oplevelse.

Randers: Kamille Møller Frost fra Randers Statsskole er en af de få, der har prøvet den særlige oplevelse, det er at skulle repræsentere de danske farver ved Den Europæiske Matematikolympiade for Piger, EGMO:

- Allerede i lufthavnen blev vi mødt af kameraer, indgangsceremonien blev sendt live på nationalt ukrainsk tv, hotellet var reserveret kun til os, der skulle til EGMO, og vi fire danske piger havde en privat guide, der arrangerede lige det, vi gerne ville. Og så var sponsorerne kæmpe virksomheder og organisationer, for eksempel Ukraines nationalbank, fortæller Kamille om sin deltagelse sidste år.

Annonce

Matematisk kreativitet

Igen i år deltager hun som en af fire danske piger, der har kvalificeret sig til matematikolympiaden. Kvalificeringen er sket gennem deltagelse i Georg Mohr-konkurrencen, der er en matematikkonkurrence, der henvender sig til matematikinteresserede elever i gymnasiale uddannelser. Konkurrencens formål er at stimulere de dygtigste elever med opgaver, der ligger ud over det, de møder i den daglige undervisning – og netop det udgør en del af fascinationen for Kamille.

- I matematikkonkurrencerne får man virkelig lov at udvikle sig. I gymnasiematematik laver man typeopgaver, hvor man øver noget, man har lært i timerne. I konkurrencerne møder man opgaver, man aldrig har set før, og som det er umuligt at have trænet i, fortæller hun og fortsætter:

- Matematikkonkurrencerne kræver, at man får nye idéer til, hvordan man kan løse de opgaver, man får, fordi de altid er helt anderledes end det, man har set før – selvom jeg nu har deltaget i konkurrencerne i fire år. Når man kommer til det tidspunkt i processen, hvor man skal løse en ligning, er det det nemmeste ved opgaven. Der, hvor man ikke skal tænke så meget.

Den Europæiske Matematikolympiade for Piger afholdes efter planen 15. – 21. april i Egmond ann Zee i Holland.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce