Annonce
Randers

Storcentret og frisøren lukker - igen: Det kommer til at gøre ondt på butikkerne langt ind i næste år

Sådan så Randers Storcenter ud 18. marts 2020. Og nu bliver der atter tomt på gangene i centret, der ellers stod klar til nogle hektiske dage med julehandel og udsalg. Arkivfoto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Randers Storcenter har haft sidste åbningsdag i år. Nedlukningen kommer på det værst tænkelige tidspunkt, for både julehandel og udsalg rammes. Randers City udvider åbningstiderne i de kommende dage.

Randers: Randers Storcenter er lukket fra torsdag, og fra 1. juledag lukker alle butikker med undtagelse af dagligvarebutikker, apoteker og lignende lukket.

Jacob Hald Christensen, der er center manager i Randers Storcenter, betegner det som en katastrofe.

- En masse forretningsdrivende står med et relativt stort varelager, der skulle have været solgt som julegaver. Det får store konsekvenser, understreger han.

Udsalget skule være begyndt 27. december, men det bliver heller ikke til noget.

Selv om der kommer hjælpepakker på et senere tidspunkt, så vil forretningerne mangle omsætningen fra den sidste del af december i de første måneder af 2021.

Annonce

Stadig muligheder

- Vi havde håbet, at vi kunne have fået weekenden med, siger Jacob Hald Christensen.

- Vi bakker naturligvis op om myndighedernes tiltag, understreger han, men ærgrer sig alligevel over, at storcentrene igen står for skud.


Og det er vigtigt for os at understrege, at det stadig er muligt at købe gavekort til storcentret.

Jacob Hald Christensen


Torsdag morgen samles butikslederne fra centret til møde om situationen.

- Bilka, Matas og apoteksudsalget er jo stadig åbent. Og det er vigtigt for os at understrege, at det stadig er muligt at købe gavekort til storcentret, siger han.

På den måde kan man stadig støtte butikkerne.

På mødet torsdag skal det blandt andet afklares, om man kan lave en ordning, så det bliver muligt at få leveret gavekort til centret, som supplement til muligheden for at printe kortet ud derhjemme.

I Randers midtby er man klar til at tage imod flere kunder, der skal nå de sidste juleindkøb.

Annonce

Udvidede åbningstider

- Vi udvider fra i morgen tidlig (torsdag. red) alle dage åbent til klokken 19.00. Der er sprit, mundbind, afstand og vigtigst af alt godt humør og god service i Randers city. Er der kø, så nyd en gløgg to-go og se på byens smukke julebelysning, lyder det fra Mette Bræmer-Jensen, der chef for Randers Cityforening.

Butikkerne i midtbyen udvider åbningstiderne fra torsdag, oplyser citychef Mette Bræmer-Jensen. Foto: Annelene Petersen

Hun påpeger, at byttefristerne er forlænget, så der ikke er pres på at skulle bytte gaver kort tid efter jul.

Udsalget skal nok komme, når det er muligt.

- Det vigtigste er, at vi følger alle forholdsregler og passer på os selv og hinanden, siger Mette Bræmer-Jensen.

Annonce

Ærgrelse hos frisøren

Hos salon Hårstrå i Adelgade har frisør Julie Kitzberg direkte udsigt til en nærmest grædefærdig chef, da Amtsavisen får hende i røret under statsministerens pressemøde.

- Det er bare mega ærgerligt, siger Julie Kitzberg, der samtidig sammen med sine kolleger allerede kan se den direkte konsekvens af den udmeldte, snarlige nedlukning.

- Vi kan godt se, at de her dage hurtigt bliver fyldt op nu, siger frisøren med henvisning til, at nedlukning af berørte liberale erhverv uden for landets storcentre først gælder fra på mandag.

- Nu bliver der presset de her dage, forudser hun.

Salonen har i forbindelse med pandemien bestræbt sig på at gøre lokalerne så coronasikre som muligt.

- Os, der arbejder her, går med mundbind på, og så opfordrer vi altid kunderne til, at de beholder mundbindet på, indtil de sætter sig i stolen. Vi har afspritning mellem hver kunde på alle pladser, og alle slag og håndklæder ryger til vask efter hver eneste kunde. Vi prøver virkelig så meget, vi nu kan, siger Julie Kitzberg.

Annonce

Ufrivillige feriedage

Frisøren havde ikke som sådan set nedlukningen komme, men som hun forklarer:

- Jeg tror, vi havde frygtet, at det ville komme, men i og med, at vi blev pålagt forskellige restriktioner, som vi skulle overholde, så havde vi nok satset på, at vi ikke blev en del af det.

Hvad tiden nu skal gå med fra mandag 21. december og frem til foreløbig 3. januar for de menige i frisørsalonen, er endnu for tidligt at sige.

- Det har vi slet ikke styr på endnu. Der har simpelthen været så travlt nu her, efter det er kommet frem (onsdagens pressemøde, red.). Men det ender jo nok med nogle ufrivillige fridage og noget ekstra travlhed for chefen, siger Julie Kitzberg.

- Nu tror jeg, vi skal finde ud af, om vi skal arbejde ekstra de næste dage og måske have rykket nogle aftaler rundt med kunder, der har booket fremadrettet, siger frisøren, der dermed forventer en del ekstra travlhed indtil mandag, men stadig under coronasikre forhold.

Og at der bliver en del mere travlhed hos de lokale frisører, behøver vi ikke kun at tage Julie Kitzbergs ord for. Da Amtsavisen som et forsøg onsdag aften ville booke en tid gennem Hårstrås bookingsystem, Hairtools, var der mere end en times kø for at komme om på den anden side af bookingsystemet og mere end 2300 personer foran i køen.

Her ses indehaveren af salon Hårstrå, Mette Risgaard, i aktion ved en tidligere lejlighed. Onsdag aften var der knap så meget at smile ad. Arkivfoto: Richard Sylvestersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Debat: Stop for eksport af levende dyr

Randers FC

Genlæs livebloggen: Randers taber 2-0 til AGF i Aarhus

Randers FC For abonnenter

Kontraktudløb til sommer: Status på fremtiden for mål-maskinen Marvin Egho

Annonce