Annonce
112

Randers Street Food har fået nøglerne: Så stor er interessen for at være med

Nicolai Michaelsen, der er en af de seks aktører bag det kommende Randers Street Food, fortæller om de tiltag, der skal gøres for at forvandle det gamle sukkerlager på Kulholmsvej 2 til et regulært madmekka. Foto: Annelene Petersen
Siden det i juli blev afsløret, at Randers får sit eget streetfood-marked på byens havn, er folkene bag projektet blevet tæppebombet med henvendelser fra folk, der gerne vil have en stand i det kommende madmekka.
Annonce

Randers: Der var store smil på læberne, da aktørerne bag det kommende Randers Street Food for nylig fik overdraget nøglerne til Adolph Andersen-bygningen på Randers Havn. Efter flere måneders optakt er det nemlig for alvor blevet tid til at gøre drømmen om et madmekka, der samtidig kan blive første skridt i projekt Byen til Vandet, til virkelighed.

- Vi er ekstremt glade. Vi har igennem de sidste tre måneders tid haft mulighed for at få visionerne og værdierne diskuteret på plads. Men nu, hvor vi har fået nøglerne, kan vi for alvor komme i gang med at få et overblik og gå i gang med den konkrete del af planlægningen, siger Nicolai Michaelsen, der er én af de seks erfarne erhvervs- og restaurationsfolk, som står bag købet af lagerbygningen på Kulholmsvej 2.

Da nyheden om opstarten af Randers Street Food i første omgang kom ud i sommer, forlød det, at initiativtagerne ville starte med otte-ti forskellige stande med mad. Men efter at have researchet godt og grundigt på andre streetfood-tilbud rundt om i landet er den udtalelse så småt blevet taget op til genovervejelse, forklarer Nicolai Michaelsen.

- For os er det ikke så vigtigt, om der er seks-syv madboder eller otte-ti madboder. For os er det vigtigste, at Randers Street Food bliver et sted, hvor alle har det godt. Det er ikke nok, hvis det er en god forretning for os. Det skal også være en sund og rentabel forretning for standholderne. Ellers bliver det ikke en succes, siger han.

Derfor vil folkene bag madmekkaet formentlig starte med et mindre antal standpladser, som så kan udvides i takt med en stigende popularitet.

Om Randers Street Food

Seks personer vil lave streetfood i Randers og har derfor købt den store bygning på Kulholmsvej 2 i Randers, hvor først De Danske Sukkerfabrikker og senere Adolph Andersens Eftf. har holdt til.
De seks personer omfatter restauratørparret Dorthe Bjørn og Mike Pabst, der har Café Jens Otto, Restaurant Det Gamle Apothek, Restaurant Sejlklubben og Slotspladsens Is og Kaffebar Madame Blå, Nicolai Michaelsen og Heine Kjær, der har to Sushi Maniaer i Randers, Wåk Wåk i Randers og i Aalborg, telemarketingsfirmaet Partners Group og butikken Fabric i Randers, Frank Skov, der ejer Randers Tanklager og var med til at starte Café Mums i Fredericia samt Jesper Aggerholm, lokal erhvervsmand med adskillige virksomheder bag sig.
Annonce

Navnene vælter ind

Uanset, hvor mange stande Randers Street Food kommer til at have fra begyndelsen, så vil folkene bag formentlig have rig mulighed for at fylde pladserne op.

Alene i løbet af det første døgn, efter nyheden om Randers Street Food kom ud, modtog Nicolai Michaelsen og de øvrige samarbejdspartnere nemlig omkring 30 henvendelser fra folk, der gerne ville høre mere eller lægge en billet ind på en standplads i det tidligere sukkerlager på havnen.

Siden da er listen over interesserede standholdere blevet udvidet til at indeholde mellem 70 og 80 navne.

- Det har været mega overvældende. Næsten halvdelen af alle restauranter i Randers har henvendt sig, ligesom der er mange aktører fra det lokale opland som Grenaa og Viborg iblandt. Men der er også kommet henvendelser fra folk i Aalborg og andre større byer, siger Nicolai Michaelsen.

Annonce

Smagsoplevelsen i fokus

Derfor skal folkene bag Randers Street Food – udover at indrette det gamle sukkerlager til et moderne spisested med små madbodsenheder og masser af lysindfald – nu også i gang med at beslutte, hvilke af de interesserede standholdere, de ønsker at satse på.

Og i dét arbejde er der ifølge Nicolai Michaelsen en altoverskyggende præmis, der skal opfyldes.

- Streetfood er selvfølgelig fastfood. Men fastfood er ikke nødvendigvis ensbetydende med junkfood. Vi vil have, at du skal have en ordentlig smagsoplevelse, selvom det ikke er en flot, kulinarisk restaurant, du går ind på, siger han.

Derudover vil folkene bag Randers Street Food sikre, at der er noget diversitet i den mad, folk vil kunne købe på stedet.

- Det kan jo ikke hjælpe noget, at vi har fire forskellige boder, der alle sammen vil servere indisk mad, argumenterer Nicolai Michaelsen.

Senest efter nytår vil bygningen, der i 1954 blev bygget som lager til De Danske Sukkerfabrikker på Randers Havn, huse Randers Street Food. Folkene bag projektet har allerede nu indgået en lejeaftale for havnearealet, der ligger mellem selve bygningen og Randers Fjord. Foto: Annelene Petersen
Annonce

Prøvemiddage på stribe

Det bliver desuden slået fast, at selvom sekskløveret bag projektet har fået mange henvendelser fra lokale madaktører, så skal ingen forvente, at Randers Street Food kommer til at give lokale kræfter et fortrin i forhold til andre interesserede aktører.

- For os handler det først og fremmest om at få skabt den rigtige besætning og den rigtige sammensætning af madboder. Uanset, hvem der kommer ind, skal de have styr på deres ting og kunne deres håndværk. Derfor kommer vi heller ikke til at sige ja til noget, vi ikke i forvejen har smagt på, siger Nicolai Michaelsen.

Randers Street Food håber på at kunne være klar til indvielse på et tidspunkt enten lidt før eller lidt efter årsskiftet.

Det er planen, at der skal etableres toiletter hele vejen på tværs i den fjerne ende af den gamle lagerbygning. Herudover vil der blive etableret madboder til venstre - ud mod Kulholmsvej, mens der til højre skal etableres siddepladser med udsigt ud over Randers Fjord. Foto: Annelene Petersen
Annonce
Annonce
Randers HK For abonnenter

Randers HK vendte tilbage til harpiks, håndbolde og halgulv: Reaktioner og billeder fra opstarten efter fire måneder i dvale

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Se billederne: Mette Frederiksen og Bo Tengberg er blevet gift på Møn

Randers HK For abonnenter

Fra U17-bold til håndboldligaen: - Jeg havde slet ikke regnet med at skulle stå her nu

Annonce