Annonce
Randers

Randers Street Food snart klar til åbning: - Vi må erkende, at ting bare tager tid

Foto: Annelene Petersen
Åbningen af Randers Street Food er blevet udskudt ad flere omgange, men nu er datoen på plads, så snart får landets sjettestørste by sit eget madmekka. - Vi har taget første spadestik til Byen til Vandet, siger Nicolai Michaelsen.

Randers: Først håbede man at kunne åbne op til jul. Så blev det op til vinterferien. Men nu har folkene bag Randers Street Food meldt ud, at åbningsdagen kommer til at hedde 29. februar.

Der er flere grunde til, at åbningen er blevet udskudt, forklarer Nicolai Michaelsen, der er en af aktørerne bag Randers Street Food, som holder til i den tidligere Adolph Andersens Eftf. på Randers Havn.

- En af grundene er, at vi går og bygger det hele op selv, og ting tager bare tid. Vi har jo allesammen andet at se til ved siden af, siger Nicolai Michaelsen og nævner som eksempel herpå, at han har haft den bedste december i sin tøjbutik Fabric.

- Vi kunne godt bare have sat containere op ligesom i Aarhus, men vi vil hellere skabe vores eget, og det er jo teaterkulisser, vi går og bygger op, siger Nicolai Michaelsen.

Det er en anden af aktørerne bag Randers Street Food, restauratør Mike Pabst, der er hoved-håndværkeren på det store projekt.

- Mike er sjakbajs, men han har jo også 12 års erfaring med eget murer- og malerfirma bag sig, inden han blev restauratør, så han sætter mig bare i gang, siger Nicolai Michaelsen og griner.

De står bag Randers Street Food

Restauratørparret Dorthe Bjørn og Mike Pabst, der har Café Jens Otto, Restaurant Det Gamle Apothek, Restaurant Sejlklubben og Slotspladsens Is og Kaffebar Madame Blå.

Nicolai Michaelsen og Heine Kjær, der har Sushi Mania i Randers og Wåk Wåk i Aalborg, telemarketingsfirmaet Partners Group og butikken Fabric i Randers.

Jesper Aggerholm, lokal erhvervsmand med adskillige virksomheder bag sig.

Havnekaj som tema

Den tidligere sukkerfabrik på havnekajen er efterhånden ved at tage form, og man kan se en inspiration fra Café Jens Otto, som er et af flere spisesteder, som Mike Pabst ejer sammen med sin kone, Dorthe Bjørn, der også er en del af Randers Street Food.

I hovedlokalet i den gamle lagerbygning skal der være plads til otte madboder og en stor bar og 150 siddende gæster. De otte boder ser forskellige ud og har hver deres særpræg, men der er en rød tråd i opbygningen.

- Temaet er en havnekaj, hvor skibene kommer ind med tønder fyldt med varer, og derfor går tønderne også igen mange steder i lokalerne, forklarer Mike Pabst og fortæller, at der vil komme fiskenet, sække og andet, der giver associationer til en havnekaj i 50'erne, da Adolph Andersen Eftf.-bygningen netop blev bygget i 1954 som lager til De Danske Sukkerfabrikker.

I forrummet skal der være loungeområde, hvor der bliver plads til 50-60 personer.

- Rummet kan lejes til private selskaber, men det skal også bruges som en buffer, som vi kan åbne op til, hvis der bliver tryk på i det store lokale, siger Nicolai Michaelsen.

Annonce

Ingen lokale standlejere

Madmekkaet på havnen kommer til at holde åbent alle dage. Søndag til torsdag bliver åbningstiderne fra klokken 11.30-20, og i weekenden holdes der åbent til klokken 21.

Alle boder er blevet lejet ud, men præcis hvilken slags mad, man vil kunne købe, vil folkene bag Street Food ikke ud med endnu.

- Det bliver afsløret løbende, men vi kan fortælle så meget, at det bliver forskellige typer af mad, så man vil ikke kunne finde to boder med eksempelvis burgere, og det vil eksempelvis heller ikke bare være almindelige caféburgere, der vil blive solgt, siger Nicolai Michaelsen, der selv kommer til at have en af boderne, hvorfra der vil blive solgt sushi.

- Vi har lukket Sushi Mania i Snaregade, for selv om der blev bygget om for mange penge for to år siden, så vil vi hellere herned og ligge midt i solar plexus frem for at ligge i en gade, hvor der ingen mennesker kommer, siger Nicolai Michaelsen.

Lidt overraskende bliver der ingen lokale standlejere, udover sushi-boden, og ifølge Nicolai Michaelsen handler det blandt andet om, at lokale aktører måske føler, at de kommer til at konkurrere med sig selv.

For folkene bag Randers Street Food har det heller ikke været et must, at standlejerne skulle være lokale.

- Vi vil gerne have haft lokale folk her, men det har ikke været det vigtigste. Kvaliteten af maden har vægtet højest, og vi skal nok få de lokale ned at spise her, siger han med overbevisning i stemmen.

Nicolai Michaelsen glæder sig til at slå dørene op til Randers Street Food og ikke mindst til at få bragt udearealerne i spil, hvor mange hundrede personer vil kunne komme til at nyde deres mad i første parket til vandet. Der er netop indkøbt 100 traller, som der skal bygges loungemøbler ud af. Foto: Annelene Petersen
Annonce

Professionelle restauratører

Det har dog været lidt af en udfordring at få udlejet madboderne, fortæller Nicolai Michaelsen.

- Det har været svært, faktisk den største udfordring, og det er kommet bag på os, især fordi der de første to dage meldte sig 70-80 interesserede folk, siger han.

Mange af de interesserede har dog ikke været klar over, hvad det ville indebære at have en madbod, både hvad angår drift og økonomi. Standen bliver leveret med el-stik, afløb og udsugning, og så skal standholderne selv sætte køkken ind og stå for udsmykningen. Timemæssigt svarer det til at have en bod til to-tre fuldtidsstillinger.

Folkene bag Randers Street Food har sat en pris på 13.000 kroner i månedlig leje, en pris, som ifølge Nicolai Michaelsen, er "super skarp", hvilket professionelle restauratører også synes, men som kan virke afskrækkende på almindelige mennesker.

- Prisen har været med til at skille fårene fra bukkene, og alle dem, vi har fået ind, er professionelle restauratører med et til fire spisesteder eller Street Food-boder, siger Nicolai Michaelsen.

Randers Street Food slår dørene op 29. februar, og man kan følge med på stedets facebookside for løbende information.

Man er ved at kunne fornemme stemningen i den tidligere lagerbygning, hvor Randers Street Food 29. februar slår dørene op med otte madboder - alle med professionelle restauratører bag. Foto: Annelene Petersen
Den store bar dominerer den ene ende af lokalet, og også her går tønderne fra havnekaj-temaet igen. Foto: Annelene Petersen
Restauratør Mike Pabst er også en ferm håndværker, og han er primus motor på bygningen af madboderne og kulisserne i den tidligere lagerbygning. Foto: Annelene Petersen
Annonce
Erhverv For abonnenter

Grundfos-topchef er træt af at blive kaldt 'arvingen': - Jeg slider og slæber

Østjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Søndagens coronatal: 591 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Tidsplan skubbet endnu engang: Arenaen får nyt, bulefrit gulv til sommer

Randers FC For abonnenter

Thomasberg er tilfreds med indsats og pointhøst, men ser spillere, der kan brænde mere igennem: - Han er mere underholdende end Sisto

Randers FC

Live: Kan Randers FC holde flyvende fynboer stangen?

Randers

Se video og billeder: Wrestler på 48 år er stadig aktiv - Kim 'Chaos' kan slet ikke lade være med at dele øretæver ud

Randers

Heldig randrusianer kom lige forbi og købte en Lottokupon: Snuppede 19 millioner kroner lørdag aften

Randers FC For abonnenter

Højt tempo og urolig fodboldkamp: Flere talenter satte sig igennem i sæsonens første sejr

Leder For abonnenter

Hop nu bare i vandet, piger: Drengene er ikke farlige

Østjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Randers

Kommune-kiks dumper nybyggede Thors Tårn i handicapvenlighed: - Det er ikke kun en faglig fejl, men også en afvigelse fra vores normale procedure

Kultur For abonnenter

- Min fars sygdom har lært mig at være til stede med det besværlige i stedet for at flygte

Østjylland

Politiker beskyldes for sexchikane: Nu trækker han sig

Randers For abonnenter

Efter sag om facebook-opslag om mandestrip: Randers Kommune meldt til Arbejdstilsynet for dårligt psykisk arbejdsmiljø

Erhverv

Lokal firma trykker bæredygtige valgplakater i tusindvis - men bare ikke med politikere fra Randers, fortæller en skuffet direktør

Annonce