Annonce
Randers

Randers Sundhedscenter åbner op: Øget sikkerhed giver ventetid

Randers Sundhedscenter åbner op for flere sundhedstilbud. De nye regler for hygiejne og sikkerhed medfører dog, at personalet ikke kan tilbyde samme omfang af tilbud endnu. Foto: Randers Kommune
Randers Sundhedscenter åbner op for flere sundhedstilbud, men borgerne skal være forberedte på ventetid, da personalet er ekstra påpasselige med at overholde Sundhedsstyrelsens anbefalinger for at beskytte de sårbare brugere af huset.
Annonce

Randers: Randers Sundhedscenter har under hele coronakrisen haft åbent for borgere med akut behov for hjælp til blandt andet tandbehandlinger og rehabilitering i Randers Sundhedscenter, men nu åbner Randers Kommune for flere sundhedstilbud, og derfor vil flere borgere få deres gang i sundhedscenteret.

De nye regler for hygiejne og sikkerhed medfører dog, at personalet ikke kan tilbyde samme omfang af tilbud endnu.

- Vores primære opgave er at passe på de borgere, der kommer i Randers Sundhedscenter. Flere af dem er i risikogruppen for at få alvorlige følger af smitte med coronavirus, og derfor skal det være så trygt som muligt at færdes i sundhedscenteret, siger Tue Linderoth, der er leder af Randers Sundhedscenter.

Personalet i Sundhedshuset er derfor ekstra påpasselige med at overholde samtlige anbefalinger fra Sundhedsstyrelsen. Det indebærer blandt andet ekstra rengøring, afstandsmarkeringer, færre møbler, plexiglas og personale iklædt værnemidler.

Annonce

Forvent mere ventetid

Før coronakrisen gik op mod 1.500 mennesker ind og ud af dørene i Randers Sundhedscenter for at benytte sig af de kommunale, regionale og private tilbud i bygningen, men selv om der åbnes op for flere mennesker, er det er nødvendigt at begrænse antallet for at sikre den lavest mulige risiko for smittespredning.

- På baggrund af reglerne for afstand og hygiejne må vi for eksempel begrænse antallet af deltagere genoptræningshold. Et besøg hos tandlægen tager også længere tid, fordi personalet skal iklædes værnemidler og rengøre mere efter hvert besøg. Det medfører desværre ventetider, siger Tue Linderoth.

For at minimere antallet af brugere i huset tilbyder tilbyder det sundhedsfaglige personale så vidt muligt også virtuel kontakt med borgere, blandt andet i forbindelse med rygestop, livsstilshold og individuelle samtaler.

Hvis at undgå smittespredning, bliver man man som besøgende i Randers Sundhedscenter sendt hjem med det samme, hvis man udviser symptomer på sygdom, Personalet opfordrer desuden til, at man aflyser sin tid pr. mail eller telefonisk, hvis man har symptomer som hoste, feber og generel utilpashed.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Ridse i lakken: Michael Aastrup vil kæmpe for at genvinde vælgernes tillid efter omdiskuteret udlandsrejse

Randers FC

Vito sikrede Randers FC endnu en sejr i generalprøven

Randers FC For abonnenter

Central midtbaneduo begynder at klikke: - Det har ikke altid set skidegodt ud

Annonce