Annonce
Randers FC

Randers-talenter undgår nedlukning: - Altafgørende for at kunne ende i Superligatruppen

Karl Leth og holdkammeraterne på Randers Freja FC's U19-hold indleder foråret på lørdag mod AGF. Arkivfoto: Lars Rasborg
Trods forsamlingsloftet på 25 personer ved udendørsidræt er det muligt at afvikle forårsturneringen i U19-ligaen, som Randers Freja FC sparker i gang på lørdag mod AGF. Altafgørende for udviklingen, lyder det fra den kronjyske lejr.

Fodbold: Med et aktuelt forsamlingsloft på 25 personer ved udendørsidræt, er det stadig for tidligt for fodboldklubberne at se frem til kampe 11 mod 11.

En dommer og et par trænere er der plads til indenfor loftet, men skal der linjevogtere og udskiftere med, så går den ikke længere.

I praksis er det med andre ord ikke muligt, men når U19-ligaen alligevel kan starte op på lørdag som planlagt, skyldes det, at Kulturministeriet har præciseret, at spillere og stab på kontrakt ikke tæller med i de 25 personer.


Der er meget mentalt i at kunne præstere i kampe, og den del har vi brug for at øve.

Hans Paarup, U19-træner Randers Freja FC


De betragtes som værende i et arbejdsforhold og går dermed under undtagelsen om ophold og færdsel på arbejdspladsen. En undtagelse, som gør sig særligt gældende i U19-ligaen, hvor både stab og en stor del af spillerne er på kontrakt.

Annonce

Kampe er nødvendigt

Randers Freja FC's U19-cheftræner, Hans Paarup, finder det altafgørende for de unges udviklingsmuligheder, at ligaen ikke skal igennem en tur som sidste forår, hvor stort set hele turneringen blev aflyst.

- Det er et privilegie, at vi får lov, og det er ekstremt vigtigt. Hvis de unge skal kunne tage skridtet op i Superligatruppen, skal de have mulighed for at udvikle sig i kamp, fortæller Hans Paarup.

Derfor vækker det også ærgrelse på Viborgvej, at reserveholdsligaen fortsætter nedlukket.

- Der er meget mentalt i at kunne præstere i kampe, og den del har vi brug for at øve. Det kan vi i U19-ligaen, men det er stadig et stort problem, at reserveholdsligaen er nedlukket. Det er linket mellem U19 og Superliga, lyder det fra U19-træneren.

Annonce

Tre ugentlige tests

U19-holdene underlægges Superligaprotokollerne med blandt andet tre ugentlige covid-19-tests og daglige helbredsopfølgninger.

Sådan bliver hverdagen fremadrettet for de randrusianske talentfrø, men siden opstarten i januar har de været vant til særlige restriktioner.

I ugevis trænede spillerne for eksempel i grupper på maksimalt fem, for det var først ved indgangen til denne måned, at myndighederne hævede forsamlingsloftet til 25 for udendørsidræt.

- Det har været en meget speciel opstart, for vi har ikke vidst, om turneringen ville gå i gang. Det har været forberedelse til det uvisse, men vi er så klar, som vi kan være på nuværende tidspunkt, siger Hans Paarup forud for lørdagens forårspremiere mod AGF.

Annonce

Midterfeltet som minimum

Kronjyderne har i de seneste uger spillet træningskampe mod Vejle og Lyngby. Førstnævnte slog de 5-2, mens det blev til et 3-0-nederlag til Lyngby, som også samlede syv point flere end randrusianerne i efteråret.

Randers Freja FC sluttede på en 9. plads med 15 point for 12 kampe. De vil gerne avancere i tabellen, men coronasituationen har efterladt mange ubekendte.

- Jeg har meget svært ved at gennemskue, hvordan de andre hold står i den her specielle situation, så det bliver én kamp ad gangen, og så må vi se. Jeg forventer som minimum at være en del af midterfeltet, fortæller Hans Paarup.

Annonce

Voksenkampe

Over vinteren har U19-holdet sagt farvel til Aske Adelgaard, der er taget til OB i hjembyen på Fyn, mens også Frederik Petersen er stoppet på Viborgvej.

Erstatningerne skal Hans Paarup finde i den nuværende trup, som han håber at give et mere ”voksent udtryk”.

- De skal lære at spille det fodbold, som de spiller på Superligaholdet, så de er klar til at tage skridtet, når tiden kommer. Vi leverede flere voksenkampe med et afklaret udtryk mod slutningen af efteråret, og det håber jeg, vi kan fortsætte med, lyder det fra Hans Paarup.

Mens U19-talenterne er i gang med de sidste forberedelser til lørdagspremieren, må U17-talenterne derimod væbne sig med tålmodighed på træningsbanen.

De skulle have indledt forårssæsonen på lørdag i Horsens, men den kamp er indtil videre udsat, da det ikke er muligt at afvikle opgør i den række trods Kulturministeriets præcisering af forsamlingsloftet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

Galleri og reportage fra Kristrup Stadion: Bundgaard havde mål med ind fra bænken

Annonce