Annonce
Kultur

Randers Teater gør klar til et år med flyttecirkus: 'Sven fra Randers' bliver sidste forestilling inden renovering

Randers Teaters helt store satsning i den kommende sæson er forestillingen "Sven fra Randers", der sætter nyt og anderledes fokus på kunstneren og mennesket Sven Dalsgaard. Foto: Morten Fauerby Plakater til Randers Teater i f¿lge aftale med Karin Misser
Farvel til en broget coronatid med en evig flytten rundt på forestillinger, der alligevel blev aflyst. Og goddag til en ny sæson, hvor der skal spilles teater i Arena Randers. Randers Teater indretter sig i den gamle annekshal frem til og med april 2022, mens teaterbygningen på Mariagervej får den helt store makeover.

Randers: Highlights. Flyttecirkus. Og teater i håndboldhal, pakhus og gymnasium. Det er kort fortalt situationen for Randers Teater i den kommende sæson, der i forbindelse med renoveringen af teaterbygningen på Mariagervej rykker ud i Randers Arena og indretter sig med et års stationært teater i annekshallen. Samtidig bliver der flere afstikkere til andre destinationer i byen.

Pakhuset på Randers Havn kommer til at lægge rum til teatrets Elvis-forestilling "Viva Las Vegas", der blev lagt ned af corona-restriktioner længe før tid. Nu får den en revival på havnen i februar 2022 og kan i øvrigt se frem et langt liv på scenen.

- Vi er glade for, at vi kan rykke ind i Pakhuset med den forestilling, som vi desværre ikke kunne sende på den planlagte turné i forsamlingshusene sidste år på grund af corona-nedlukningen. Til gengæld sender vi den på turné ikke bare til de 18 forsamlingshuse, men også på en landsturné, siger teaterdirektør Peter Westphael om husets sing-along-fest i to akter med Lone Rødbroe, Kim Leprévost og Daniel Bevensee på plakaten.

Annonce


Det er en forestilling, der får, så hatten passer.


Og et par aftener i november har teatret allieret sig med Paderup Gymnasium, der lægger rum til en både humoristisk og rørende danseforestilling med titlen "Hvis jeg bliver voksen".

Sven siger farvel

Men teatrets helt store highlight er uden al tvivl forestillingen om Sven Dalsgaard, der fyres af med det helt store udstyr, hvor teatret sammen med en række aktører i byen for alvor retter fokus på kunstneren.

Teaterdirektør Peter Westphael ser en udfordrende fremtid i møde, når teatret til efteråret rykker ud af teaterbygningen og ind i annekshallen, hvor der skal spilles teater i næste sæson. Arkivfoto: Bo Amstrup

Randers Kunstmuseum følger trop med udstillingen "Sven Dalsgaard - Efterskrift", lige som Claus Ørsted viser værker fra sin private Dalsgaard-samling i Cykelbørsen. Der bliver byvandringer, frokoster a la Sven, foredrag, intro-talks og meget andet at se frem til, når teatret 14. august har urpremiere på drømmespillet "Sven fra Randers". Det er teater, der er lagt ind i et musikalsk drama med fem skuespillere, live-musik og kor. Læg dertil et orgie af lyseffekter, der skal spille sammen med kunstnerens visuelle verden.

- Det er en forestilling, der får, så hatten passer. Og det er så skønt, at museum og andre spiller med med deres arrangementer, lover producent Tine Eibye og tilføjer, at teatret forsøger sig med gratis teaterbus fra Norddjurs og Favrskov.

- Hvis man køber en teaterbillet til Dalsgaard-forestillingen 21. og 28. august, kan man samtidig køre gratis med bus fra henholdsvis Grenaa og Hammel til Randers Teater.

Men forestillingen sætter også foreløbigt punktum for teater på stedet. For den bliver den sidste i den gamle teatersal. Resten af sæson 2021/22 hedder det teater i annekshallen, hvor teateret har lejet sig ind til såvel teater som administration, mens håndværkerne rykker ind i teaterbygningen på Mariagervej.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

Kaotisk optakt før Cimbria-nedtur i semifinalen: - Han har svigtet klubben og sine holdkammerater for egen vindings skyld

Annonce