Annonce
Randers

Randers Town i Kina trækker ud: - Der er stadig fugle på taget

Arkivfoto: Annelene Petersen

Men vi er i god dialog med konsortiet Andersen Paradise, der er faldet pladask for middelalderbyen Randers og har planer om at kopiere flere af de markante huse i forholdet 1:1. Det siger erhvervs- og udviklingschef Dennis Jensen, Randers Kommune.

Randers: Selv om de gennemtrawler hele Shanghai-området, så vil de randrusianske teatergæster ikke støde på en spritny Randers Town med en tro kopi af det gamle rådhus, Randers Regnskov og bindingsværk fra Brødregade, når de er på teaterfestival i den kinesiske storby.

Men ideen med at opføre en kopi af Randers i Shanghai-området er ikke skrinlagt. Det siger erhvervschef Dennis Jensen, der for et halvt års tid siden kunne komme med den opsigtsvækkende nyhed, at et kinesisk konsortium, Andersen Paradise, er interesseret i at opføre dele af Randers centrum i en ny kinesisk by. Og smide flere milliarder kroner i projektet.

- Lad mig sige det sådan. Der er stadig fugle på taget. Og jeg tror på projektet, for vi er i god dialog med det kinesiske byggekonsortium, siger Dennis Jensen, der om få uger igen skal mødes med de kinesiske repræsentanter.

Forud for dette har tre hold gæster fra konsortiet uafhængigt af hinanden gæstet Randers. Senest var det ejeren selv, der tog kronjydebyen i eget øjesyn.

Erhvervs- og udviklingschef Dennis Jensen: Der er stadig fugle på taget. Arkivfoto

Byggeri til middelklassen

Randers er ikke den første europæiske by, som kineserne kopierer dele af. Også Storbritannien og Holland har leveret by-modeller til et sultent kinesisk marked. For i den henseende er Europa spændende for kineserne.

- Og det kan man godt forstå, når man har set de kinesiske by-strukturer. Enten er det meget gamle byer med meget gamle huse eller er det betonbyggeri. Der mangler noget midt imellem. Noget for den voksende middelklasse, konstaterer erhvervschefen, der lige nu ping-pong'er med den kinesiske bygherre om at etablere et formidlingscenter i forbindelse med Randers-kopien.

- Vi har forlangt, at der skal indrettes et center, hvor man kan hente mere viden om Randers, i bygningen, der kopierer det gamle rådhus.

- Her forestiller vi os, at vi præsenterer Randers og lader hverdagens randrusianere fortælle om deres liv og levned på en video, siger han.

Sideløbende forhandler Randers Regnskov separat med kineserne, der også har vist interesse for at kopiere ideen med at flytte regnskoven ind i tre kupler i Randers. Men her er det således også en forretningsmodel, som kineserne ønsker at genbruge. Så det kræver anderledes forhandlinger end dem, der foretages med Randers Kommune.

Men der vanker ikke penge i kommunekassen, fordi kineserne får lov til at kopiere dele af byen.

- Nej. Det er mere inddirekte. Måske kan kontakten skabe forbindelse og handel for lokale virksomheder. Der er faktisk en del, der har vist interesse for kontakt med det kinesiske marked. Og kineserne er jo meget interesseret i at lære mere om bæredygtighed og grøn energi, siger Dennis Jensen, der venter på, at aftalerne skal falde på plads, så byen kan blive invaderet af seks kinesiske fotografer, der skal gennemfotografere de bygninger, der skal opføres i Kina.

Men førend dette sker, skal konsortiet Andersen Paradise have truffet aftale med en kinesisk by, der vil have Randers som bykerne. Først da kan man gå i gang med et Randers Town.

Annonce
Randers FC For abonnenter

Fire år med Søren Pedersen som chef for køb og salg: Sådan har han klaret det, og dét kan vi forvente os til sommer

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Pernilles midtbybutik havde en fantastisk åbning: Nu bliver det den femte interiørbutik til at lukke siden nytår

Randers For abonnenter

Magtlisten i Randers nærmer sig toppen: Mød erhvervskvinden, der arbejder på at skabe en dansk pendant til Gucci, og som har en plads i top 20

Erhverv

Ingen revolution i Verdos top i denne omgang: Repræsentantskabet valgte at beholde næsten hele den gamle bestyrelse

Sport For abonnenter

Billeder og cheftrænerens forklaring fra Kristrup, der nu hænger i en tynd tråd: - Vi er for gode til at rykke ned

Eccos overskud skrumper midt i russiske stormvejr: Krigen får negative konsekvenser for skogigantens økonomi i 2022

Randers

Ingen har lyst til at tage ansvaret for det der foregår - men alle er enige om at det ikke er godt nok: Velkommen til Jobcentret

Kultur For abonnenter

Randers' middelaldereventyr i Kina klædt af til skindet: Jamen, han har jo slet ikke noget tøj på!

Sif og Andreas vil give mere til jorden end de tager: Sådan kom de i gang uden at stifte stor gæld

Randers

På trods af røg og smeltet plastic kørte Dannie næsten 500 meter i brændende bil på motorvejen: Nu er hans baby forvandlet til aske

Cirkusrevy uden Ulf og Lisbet: Velsmurt underholdning, men ingen latterkramper

Østjylland

Kjeld skal så 22 kilometer blomsterbed - til fri plukning: I år er der en ny blomsterblanding på menuen

Randers For abonnenter

Søren kunne godt stoppe med at arbejde og bare leve af sine penge: Men han har stadig en vigtig mission at fuldføre

Erhverv

Hypen for friturestegt bagværk er væk: Donut Shoppen lukker ned i Brødregade

Annonce