Annonce
Randers

Randers vil lægge pres på Midttrafik for at sikre hurtig busforbindelse mellem byerne

X-bus 918 får færre afgange mellem Randers og Aarhus, og det har fået mange pendlere til at reagere. Men Randers Kommune vurderer, at brugerne ikke stilles væsentligt ringere som følge af ændringerne. Arkivfoto: Henrik Havbæk Madsen
Selv om det er Midttrafik, der står for busdriften i Region Midtjylland, vil Randers Kommune arbejde for at sikre, at pendlere mellem Randers og Aarhus ikke stilles ringere end nu.

Randers: I byrådets åbne spørgetid før mødet mandag eftermiddag havde Rasmus Vinther stillet spørgsmål om, hvad Randers Kommune vil gøre for at forhindre, at Midttrafik lukker X-bus 918.

Rute 918X er en regional rute, som planlægges af Midttrafik og finansieres af Region Midtjylland, og trafikselskabet vil ændre på bussens afgange. Der er fortsat planlagt lynture på de afgange, hvor der har været flest passagerer på rute 918X.

Lynture gennemføres stort set uden stop mellem Aarhus Universitet og Randers. Der vil også fortsat være ”langsomme” ture med flere stop mellem Randers og Aarhus. Det er derfor forventningen, at en stor del af pendlerne på den tidligere rute 918X fortsat vil være betjent med en lyntur mellem de to byer.

Annonce

Svaret til Rasmus Vinther var, at borgmester Torben Hansen (S) tirsdag vil kontakte Midttrafik og Region Midtjylland for at sikre, at pendlerne ikke rammes hårdt af de ændringer, der er på vej.

Populær busrute

- Vi skal have stærkere forbindelser mellem vores byer. Middtrafik har oplyst, at der samlet set vil komme flere afgange ved den planlagte sammenlægning. Men vi skal sikre os, at servicen gøres bedre, ikke ringere, på de større pendlerruter, påpegede borgmesteren på mødet.

- Det er en af de tættest besatte kollektive busruter, vi har i hele regionen. Ændringerne er en trussel mod bosætningspolitikken, sagde Bjarne Overmark (BL) med henvisnig til, at blandt andet boligområderne i Paderup vil blive ramt.


Randers har ikke nogen i bestyrelsen for Midttrafik, og så vælger man noget, der går ud over Randers-borgerne. Det er ikke i orden.

Jens Peter Hansen (V)


- Det kan undre, at en populær rute som 918X får kniven. Mig bekendt handler det om større udgifter end forventet til letbanen, der er et Aarhus-projekt, sagde Kasper Fuhr Christensen (VL) om årsagen til, at Midttrafik vil spare på bussen.

Annonce

Kæmp for en bestyrelsesplads

- Problemet er, at regionen har pålagt Midttrafik at finde 10 millioner kroner. Årsagen er nok også, at der oprettes nye direkte ruter til supersygehuset i Herning, og det skal jo betales. Randers har ikke nogen i bestyrelsen for Midttrafik, og så vælger man noget, der går ud over Randers-borgerne. Det er ikke i orden, sagde Jens Peter Hansen (V).

Han opfordrede til, at det nye byråd lægger sig i selen for at få en plads i bestyrelsen.

Nedlæggelsen af 918X er en del af en større omlægning af de nogle regionale ruter med det formål at sikre bedre interne forbindelser i Favrskov Kommune og skabe en mere simpel rutestruktur, der udnytter busserne mere effektivt.

Da nedlæggelsen af rute 918X var i høring tidligere på året, kom der ikke ret mange reaktioner fra brugerne.

Annonce
Randers

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Randers For abonnenter

Nye planer kan måske redde p-pladser i Trangstræde og bevare busterminalen: Her er status på planerne for populær parkeringsplads

Østjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: For syvende dag i træk er der flere end 1000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Navne

Den hårdtslående skønhedsdronning fra Randers fylder 50

Randers FC For abonnenter

Seneste trupnyt: Randers FC-anfører glipper pokalopgør mod barndomsklub - Graves ude af topopgør

Randers

Lone Andersen forlader Randers Statsskole - har fået nyt job

Alarm 112

Har brændt siden i morges: Alle brandfolk på Djursland kæmper med brand hos trævirksomhed

Kultur

’Pretty Woman – The musical’ kommer til Værket i efteråret 2022

Randers For abonnenter

Smitten i Randers-forstad tredoblet siden fredag - også i kommunen er der vækst i coronasmitte: Sådan skal du forholde dig til tallene

Randers For abonnenter

Friske tal: Her er ugens regnskaber fra Randers

Østjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Forsvarsministeriet kendte til forurening og trussel mod grundvand: Ordførere kritiserer manglende orientering

Debat

Sofie Østergaard: Lader du din partner styre økonomien for dig?

Leder

Der skal otte nye i Randers Byråd. Mindst. Sådan kan din stemme skabe den nødvendige fornyelse og stoppe den dumme fnidderfnadder.

Navne For abonnenter

'Brødrene' har løst et utal af opgaver under og over jorden - blandt andet pipelinen med øl til Storegade

Randers

To unge mænd anholdt efter overfald på 17-årig: Sparkede ham flere gange i ansigtet og på kroppen

Annonce